GIANT AC 2005
GIANT AC 2005
mozecie mi powiedziec co sadzicie o tym rowerku? przyznam sie, ze o fullach wiem malo (czyt. prawie nic). wydaje mi sie, ze cena 4299 nie jest zbyt zajebista jak za kompletny rower, ktorego rama ma generalnie bardzo pozytywne opinie w necie.
prosze o konkretne i konstruktywne odpowiedzi
to jest link do tego bika: http://www.giantbicycles.com/pl/030.000 ... odel=10203
POzdrawiam
prosze o konkretne i konstruktywne odpowiedzi
to jest link do tego bika: http://www.giantbicycles.com/pl/030.000 ... odel=10203
POzdrawiam
big hit ma wady... zlamalem go na malym technicznym dropie !! jest w porownaniu do ac jednozawiasem :P co widac od razu :P inna praca.. manitou na przodzie - dla mnie to wada ( dla mnie licza sie shermany i dorado jesli chodzi od manitou ) Damper pada dosc szybko. no i .. SKI TEAM zero gwarancji !!
www.hcfr.pl !!
cena calego roweru faktycznie jest niewygorowana (jesli chodzi o te 4500 za sama rame w ubieglym roku to poprostu widac jak bardzo duzo zarabiaja posrednicy) siedzialem juz na tym biku na targach we wrzesniu i mowie Wam cudo...
jesli chodzi o dropy to oczywiscie docelowo z przodu chce 2 polkowca no i z tylu cos lepszego - w sumie to najpierw bede musial sie na fullu nauczyc jezdzic od nowa - slyszalem, ze technika smigania jest totalnie inna niz na hardtailu (dotychczas jezdzilem na XC, ale mi sie znudzilo i chce poszalec)
POzdrowienia i czekam na dalsze opinie - byloby super gdyby uzytkownicy AC dali znac co i jak
jesli chodzi o dropy to oczywiscie docelowo z przodu chce 2 polkowca no i z tylu cos lepszego - w sumie to najpierw bede musial sie na fullu nauczyc jezdzic od nowa - slyszalem, ze technika smigania jest totalnie inna niz na hardtailu (dotychczas jezdzilem na XC, ale mi sie znudzilo i chce poszalec)
POzdrowienia i czekam na dalsze opinie - byloby super gdyby uzytkownicy AC dali znac co i jak
hehe, dzisaj tez go znalazlem, a nie widzialem tego tematu, wczesniej sam pytalem o ac ale 2004, bo05 nie bylo.
ja to bym se nawet taki rower kupil , ale dla samej ramy i kilku rzeczy, bo wszystko mam lepsze , a i bym wstawil z1 qr 20 130mm, i pozniej jakis upgrade dampera, tylko zeby ktos qpil kola naped hamule , i tp.
ja teraz bym sobie kupil ten rower!!!
mmysle ze rama ma takie + jak:
130-160 mm skoku- idealnie dlam nie
prosta budowa, jednoczesnie nowoczesna!!
w miare lekka.
a co do ceny , to rzeczywiscie rama ac kosztopwala 4299 z dumperem:)
a ja chchialem juz kombinowac na ta rama, a tu rower w tej samej cenie, tylko ze na dosc tanim osprzecie, ale nie taki ostatni.
mysle ze cena/jakosc 4.6 na 5
zwracajac uwage ze w 2004 kosztowala sama rama tyle
ja to bym se nawet taki rower kupil , ale dla samej ramy i kilku rzeczy, bo wszystko mam lepsze , a i bym wstawil z1 qr 20 130mm, i pozniej jakis upgrade dampera, tylko zeby ktos qpil kola naped hamule , i tp.
ja teraz bym sobie kupil ten rower!!!
mmysle ze rama ma takie + jak:
130-160 mm skoku- idealnie dlam nie
prosta budowa, jednoczesnie nowoczesna!!
w miare lekka.
a co do ceny , to rzeczywiscie rama ac kosztopwala 4299 z dumperem:)
a ja chchialem juz kombinowac na ta rama, a tu rower w tej samej cenie, tylko ze na dosc tanim osprzecie, ale nie taki ostatni.
mysle ze cena/jakosc 4.6 na 5
zwracajac uwage ze w 2004 kosztowala sama rama tyle
????
btw. ktos tam cos pisal o skiteam... przeciez sklep musi uznac gwarancje.. inaczej wystarczy mu powiedziec ze bedzie mial sprawe w sadzie, w celu rozpoznania czy nie uznanie gwarancji bylo sluszne.. i nalezy sobie zarzyczyc ekspertyze od firmy(np. sunrims) ktora np. nie uznala gwarancji..
I w taki sposob to mi nawet uznali wykrzywiona obrecz :D
I w taki sposob to mi nawet uznali wykrzywiona obrecz :D
Generalnie uważam, ze ten bike to najlepsza opcja jakośc/cena na rok 2005. Polska specyfikacja jednak troche rozczarowuje w porównaniu z tym samym modelem tylko Australijskim :
http://www.giant-bicycles.com/au/030.00 ... model=9866
Najgorsza roznica to przedni amor Splice(130)-pl/Stance(150)-au . Druda rzecz to korby - tu jest cos namieszane ni zdjeciu PL-modelu sa z 3 blatami a w specyfikacji z 2. czyli (Husselfelt) tak jak w wersji na stronie au.
Myslę, że pewnym co będzie wisiało na tej ramie można byc dopiero jak rower bedzie w Polsce.
Pomimo tego uważam, że dla ssamej ramy ten rower to zajebisty deal. Co do dampera to myslę, że nie będzie to jakis najgorszy szajs, bo te no-name'y dla Gianta tak naprawdę robi RS
http://www.giant-bicycles.com/au/030.00 ... model=9866
Najgorsza roznica to przedni amor Splice(130)-pl/Stance(150)-au . Druda rzecz to korby - tu jest cos namieszane ni zdjeciu PL-modelu sa z 3 blatami a w specyfikacji z 2. czyli (Husselfelt) tak jak w wersji na stronie au.
Myslę, że pewnym co będzie wisiało na tej ramie można byc dopiero jak rower bedzie w Polsce.
Pomimo tego uważam, że dla ssamej ramy ten rower to zajebisty deal. Co do dampera to myslę, że nie będzie to jakis najgorszy szajs, bo te no-name'y dla Gianta tak naprawdę robi RS
"Hey ho lets go!"
Dzieki wielkie za podpowiedzi i odpowiedzi. Zastanawiam sie jeszcze czy jest sens ciagnac tego bika z Kanady (siedze w tym syfiastym kraju jeszcze kilka miesiecy) czy kupic w POlsce (ewentualna gwarancja). Tutaj bedzie mnie kosztowac jakies 300-400 zlotych mniej.
No i jeszcze jedno: moze zamiast tego AC kupic cos uzywanego, a wyzszej klasy?
POzdrawiam
No i jeszcze jedno: moze zamiast tego AC kupic cos uzywanego, a wyzszej klasy?
POzdrawiam