Marzocchi 66RC-170/150 66VF
FutureBreeze n/c
zapewne takiemu amortyzatorowi jak dj3 2002-2004 tez robili testy.
tylko ze ich wyniki osrali, bo co nowsze to sie bardziej lamaly.
"ktory rozsypalby sie po pierwszym niedolocie.."
to jest wina uzytkownika wtedy, gwarancja jest na wady fabryczne albo pekniecia w miejscach nienaturalnych, tak jak kumplowi na srodku dolnej goleni.
(chyba ze cos sie zmienilo.)
phrhrhrhrhrhrh
zapewne takiemu amortyzatorowi jak dj3 2002-2004 tez robili testy.
tylko ze ich wyniki osrali, bo co nowsze to sie bardziej lamaly.
"ktory rozsypalby sie po pierwszym niedolocie.."
to jest wina uzytkownika wtedy, gwarancja jest na wady fabryczne albo pekniecia w miejscach nienaturalnych, tak jak kumplowi na srodku dolnej goleni.
(chyba ze cos sie zmienilo.)
phrhrhrhrhrhrh
-
- Kontakt:
ja mialem w drop offie 110 sokku stalowa rure i sie wygiela ... mialem tez caly widelec stalowy i sie wygial ... wiec nie mow ze to nie ma znaczenia bo to peklo by jak zapalk widzialem juz sztywnosc boczna z1 fr150 na 2004 i jego sztywnosc byla porownywalna do duro 04
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
heja! ja jestem posiadaczem 888r i jest mega wypas a z tego co wiem to ten widelec ma taki sam system co 888 są to pierwsze widelce z górnym goleniem które pracuja jak z dolnym, jest on bardzo czyły ale róznica polega na tym ze ja mam 2połka i 200mm i ty chcesz kupic 1 półka z 170 nie wiem jak to bedzie z wytrzymałoscia ale praca jest naprawde super polecam!!!
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=54678
-
- Kontakt:
enjoy.... jezeli daloby sie zrobic amor nie do zlamania za 1500 zl ktory nie wazylby 4 kg to wydaje mi sie ze ktos by go zrobil i sprzedawalby go za 2 tys..
Jakby marcok mial tylu kupcow na amora za 4 tys to by zrobil napewno cos lepszego.. ale to jest nie 4 tys tylko 1,5....
Pozatym jak dla mnie dj 04 to jest dla mnie dalej jeden znajmocniejszych amorow 110-130 skoku w cenie do 2 tys zlotych... i nie wydaje mi sie zeby byl slabszy od 02... zreszta to jest pojecie wzgledne.. co to znaczy slabszy.. trzebaby bylo zobaczyc na jakims specjalnym sprzecie.. albo crashtest zrobic..
Nei zawsze da sie zrobic to co wazy tyle ile sie przyzwyczailismy ze amor wazy i sie nie lamie (wszystko sie lamie w odpowiednich okolicznosciach i przy odpowiedniej sile i po odpowiednim wczesniejszym obciazeniu.. albo po prostu po bledzie konstrukcyjnym minimalnie , albo po wadliwym egzemplazu... np niejednolitosc materialu)
Polamane egzemplarze to jest jednak dosc maly procent calosci...(wydaje misie ze naprawde bardzo maly..) i nie wiem co bys wybral za tyle pieniedzy jako amor do dirtu.... co do sztywnosci z150... no nie wydaje mi sie.. mialem to w rekach i porownywalem ze swoim drop offem 130 i nie bylo kolosalnej roznicy.. napewno nie odczuwalna w jezdzie jak dla mnie.
a co do gwaracji to masz racje..
nie chce mi sie klucic.. nie mam zamiaru bronic tego bo sam bym nie kupil tego ze po prostu jak amor ma 170 skoku to x-upow nie bedziesz nim robil ani po streecie jezdzil a napewno wolalbym juniorka ktory wazy prawie tyle samo (100 czy 200 g... co za roznica.. dentke inna sie wsadzi i juz..) co 66 a jest napewno wytrzymalszy i sztywniejszy.
Ale nie oceniajcie ze jest to gowno na podstawie przypuszczen... to tak jakbym ocenia porshe 911 i jego wlasciwosci jezdne na postawie wlasnych obserwacji....
Koniec tematu jak dla mnie..
Jakby marcok mial tylu kupcow na amora za 4 tys to by zrobil napewno cos lepszego.. ale to jest nie 4 tys tylko 1,5....
Pozatym jak dla mnie dj 04 to jest dla mnie dalej jeden znajmocniejszych amorow 110-130 skoku w cenie do 2 tys zlotych... i nie wydaje mi sie zeby byl slabszy od 02... zreszta to jest pojecie wzgledne.. co to znaczy slabszy.. trzebaby bylo zobaczyc na jakims specjalnym sprzecie.. albo crashtest zrobic..
Nei zawsze da sie zrobic to co wazy tyle ile sie przyzwyczailismy ze amor wazy i sie nie lamie (wszystko sie lamie w odpowiednich okolicznosciach i przy odpowiedniej sile i po odpowiednim wczesniejszym obciazeniu.. albo po prostu po bledzie konstrukcyjnym minimalnie , albo po wadliwym egzemplazu... np niejednolitosc materialu)
Polamane egzemplarze to jest jednak dosc maly procent calosci...(wydaje misie ze naprawde bardzo maly..) i nie wiem co bys wybral za tyle pieniedzy jako amor do dirtu.... co do sztywnosci z150... no nie wydaje mi sie.. mialem to w rekach i porownywalem ze swoim drop offem 130 i nie bylo kolosalnej roznicy.. napewno nie odczuwalna w jezdzie jak dla mnie.
a co do gwaracji to masz racje..
nie chce mi sie klucic.. nie mam zamiaru bronic tego bo sam bym nie kupil tego ze po prostu jak amor ma 170 skoku to x-upow nie bedziesz nim robil ani po streecie jezdzil a napewno wolalbym juniorka ktory wazy prawie tyle samo (100 czy 200 g... co za roznica.. dentke inna sie wsadzi i juz..) co 66 a jest napewno wytrzymalszy i sztywniejszy.
Ale nie oceniajcie ze jest to gowno na podstawie przypuszczen... to tak jakbym ocenia porshe 911 i jego wlasciwosci jezdne na postawie wlasnych obserwacji....
Koniec tematu jak dla mnie..
Live To Ride, Ride To Live
do twojej ramki 130 max 150 nie wiecej i nie wkladaj dwupólka bo jak sam widzisz co na niej robisz jumpy i tyle. na twoim miejscy wziął bym z1 z oską lub z150, a najlepiej wstrzymaj sie jeszcze chwile i poczekaj az ktos dorwie to 66 i se poogladasz i ocenisz sam a nawiase mowiąc ma golenie tej samej konstrukcji co 888 i mysle ze nie powinien tak szybko peknąć: jak ktoś nie wierzy niech zmierzy:)
Ha!Ha!Ha!birol pisze:dobra rób jak chcesz,jak wolisz zeby połamały ci sie golenie,korona albo rura sterowa to kup 66 a co co główki to podejzewam ze i tak by wytrzymała
jesli koniecznie chcesz jedna półke to 130mm skoku i nie wiecej chyba ze manitou jakiegos 150 mm bo takich jeszcze połamanych nie widziałem
Manitu to największe hujo...
Łamiom sie główki.
Muj kolega złamał goleń górnom itp.
Kop marzocchi 66rc 150mm.
Ja go mam...
Robiłem na nim 3m dropa i sie trzyma .
Ale kto co woli<hahaha>
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: