słyszałem że na olimpiadzie w 2008 roku w Pekinie jedną z dyscyplin bedzie downhill BMX (dwanaście osób na BMX ściga sie po torze jak do 4x tylko że szerszym i z byczymi chopami). czy to prawda? co o tym sądzicie? czy podoba wam się że dyscyplina extremalna będzie zmieszana z czymś takim jak pływanie horeograficzne i ujeżdzanie koni?
nie DH-BMX tylko Racing BMX........wyścigi w 8 po płaskim torze z hopami. Będą 3 kategorie: elita, kobiety i junior - mają zastąpić jakieś 3 dyscypliny kolarstwa torowego.
a co to jest plywanie horeograficzne? (slyszalem tylko o synchronicznym;])
co do zawodow, to badzo dobrze, ze w koncu beda dyscyplina olipijska.
z reszta rejsing bmx jest bardzo popularny w stanach (albo kanadzie, nie pamietam) i mozna sobie czasami poogladac na eXtreem
tor jest podobny jak do 4x ale hopy sa megaaaa, o wiele wieksze niz w 4x
pchlaa racing nie dh :D zerknij do postu Chrabała...
ale przynajmniej jest na olimpiadzie... choc wydaje mi sie ze predzej 4x zagosci (o ile) niz dh bo jest bardziej widowiskowy - mozna obejrzec caly wyscig z praktycznie jednego miejsca...
ja gdzies słyszalem ze raczej nie bedą zwiększać ilości dyscyplin na olimpiadzie, tylko jak juz, to zlikwidują coś i na to miejsce mogło by wejść coś nowego...
tak jak ktoś tam już powiedział, ze miało by to zastąpić jakiś element kolarstwa torowego... osobiście jestem za wprowadzaniem do grona dyscyplin olimpijskich sportów extremalnych :) ...pozyjemy - zobaczymy
Hmmm... Jezeli beda w tym jezdziły dziewczyny i w takich strojach jak na pływaniu synchronicznym to mysle ze znajdzie sie wielu chetnych zeby to ogladac:)
a skoro juz zainteresowanie ta dyscypliną (bmx racing) to może chce ktos kupic takowego bmx ?? :D:D sorka że tak ale bardzo pilnie potrzebuje kasy, zdjęcie w podpisie więcej info na mejla magnus7@wp.pl
ale *******, ja niechce aby ta dyscyplina była na olipiadzie, Teraz Bmx kojrzy się z extremą, tak samo kiedyś było z skokami narciarskimi, już teraz niesą
a co to zaroznicz czy beda ekstremalne, czy nie, wazne ze ma sie radoche, a nie jezdzi sie tylko dla lansu. pozatym w tym bmx hopki sa nieduze i malo sie lata, asle sa skurwysynsko techniczne. ja wam mowie chrabala wysla do pekinu bedzie zasuwal na tym swoim felcie;p