Chdzi o to że mam rame (full ) jak dlamnie super , kupiłem ostatnio piaste xt i jak się okazało moja rama ma dziwny tylni widelec bo zamiast 135 mm szerokości ma 129.I z tego powodu że chce pojeżdzić na rowerze niewydając dużo kasy na całą rame chce tylko widelec .
A wiem że gdzieś w łodzi ktoś to robi .
no to zrobienie nowego wahacza - ta k sie to nazywa , bedzie ciezkie. Co prawda jozek rj z kumplem teraz sie za to zabieraja ale to jest ciezkie. a spawanie go w zakladzie ktory nie am dosw z czyms taim moze sie skonczyc ze bedzie abrdzo krzywo. Mozesz w mielcu probowac ( www.bike-pol.pl chyba ) albo postarac sie wykorzystac czesc starego wahacza lub probowac znalesc i przerobic wahacz od czegos innego. Koszt nowego wahacza jest dosc wysoki , np do spec bighita kosztuje 900 zeta ;/
w mielcu powinno być to mozliwe nawet moga mocniejszy zrobic niż orginalny zalezy jakie rury, przekroje i ile elem. CNC bedziesz chciał ale to tez bedzie koszt , myslę, że z 500 PLN. Kiedys sie o to ich pytalem. Odpowiadaja zazwycaj szybko na mail... powodzenia!! :)
a propo on wygląda jak z marketu ale kupiony był w sklepie rowerowym dawno temu i nietak łatwo coś wygiąść w tej ramie a co do marketów to niedawno był o tym topic : http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=7640 i jak się okazało za niewielką kase po kilku przerubkach można się świetnie bawić , ale niezbyt bezpiecznie .