SC Heckler czy Kona Stinky
-
- Kontakt:
Blind... Kątownik to takie cos co nie jest RUROM :P Ziomus, naucz sie pisac poprawnie bo nie da sie czytac tych Twoich postow. Co to za slowa: wontpie, sprzent, majom, som, dzialajom??? Po jakiemu to? Ja bym wybral SC, kona to masowka robiona na tajwanie, ich ramy sa powiedzymy sobie przecietne. Damper w Hecklerze bije na glowe ten ze Stinkiego. A wrazie czego w PL masz dystrybutora Santy, ktory w przeciwienstwie do Ski Teamu pomoze w sprowadzeniu czesci, itp.
ciamek
ciamek
kazdy ma swoje preferncje- blind nie oplaca sie klucic tutaj z ludzmi- oni maja swoj system przyporzadkowania np. zawieszenia- tutaj ludzie wyznaja zasade ze im drozszy tym lepszy, a jak nie kosztuje 15tys to to jest szajs, co do nasionek to chodowalem kiedys, teraz nie mam jak-ale na el-blanto mozna sie zgadac ;)
chrabal-wyznacznikiem jest sila dzialajaca na dumper( w jaki sposob jest ona przeniesiona), bo to od niej zalezy czy rower bedzie sie bujal czy nie.
chrabal-wyznacznikiem jest sila dzialajaca na dumper( w jaki sposob jest ona przeniesiona), bo to od niej zalezy czy rower bedzie sie bujal czy nie.
Local Swinga-Swinga
ja nie mówie ze jednozawiasowce mi sie nie podobajom :)
scott ocatne -sliczna maszyna :)
karpiele hyba tesz som jednozawiasowe a szaleje za nimi :)
czy ja powiedziałem ze jeden zawias to syf?halllo :)
a co do kontownika-słusznie przyznaje sie do winy pomyliłem okreslenie: )
fakt rura o przekroju prostokontnym :)
co do pisowni -moja sprawa jak pisze ,,,,mi sie podoba ten styl pisania..nie podoba sie tobie nie czytaj :) proste i logiczne...........heh
jezeli hodzi o skiteam to jak ktos jest pała to nic nie załatwi..ja jak qpiłem u nih rower to próbowali robic problemy -ale jako ze prawa konsumenta som po mojej stronie nie mieli duzo do gadania :)
i dali mi nawet kopie gwarancji-jako ze jednom zgubiłem :)
dali sprzent do gwarancji mimo ze czas upłynoł .. :) hie
a nawet oddali hajs za rower któy był "notabene "sprawny..tylko oni o tym nie wiedzieli..
z ludzmi trzeba umiec gadac:)
murzyn murzynem luss-zawsze chciałem by c czarny..pytanie tylko czemu zydem bo tyh pajaców w jarmółkah nie lubie?:>
jak bys mnie tak nazwał na ulicy to by cie jeszcze w wisle szukali...ale net daje ci anonimowosc wienc nic nie moge ci zrobic..
ale licz sie ze słowami...
hyba cały dhzone nie za bardzo lubi kony :)
ciekawe czemu.............
stinkacz skond jestes?
to tego elblanto mozna skrencic -tyle ze ja w wuwua sie na razie lansuje:)
elo
scott ocatne -sliczna maszyna :)
karpiele hyba tesz som jednozawiasowe a szaleje za nimi :)
czy ja powiedziałem ze jeden zawias to syf?halllo :)
a co do kontownika-słusznie przyznaje sie do winy pomyliłem okreslenie: )
fakt rura o przekroju prostokontnym :)
co do pisowni -moja sprawa jak pisze ,,,,mi sie podoba ten styl pisania..nie podoba sie tobie nie czytaj :) proste i logiczne...........heh
jezeli hodzi o skiteam to jak ktos jest pała to nic nie załatwi..ja jak qpiłem u nih rower to próbowali robic problemy -ale jako ze prawa konsumenta som po mojej stronie nie mieli duzo do gadania :)
i dali mi nawet kopie gwarancji-jako ze jednom zgubiłem :)
dali sprzent do gwarancji mimo ze czas upłynoł .. :) hie
a nawet oddali hajs za rower któy był "notabene "sprawny..tylko oni o tym nie wiedzieli..
z ludzmi trzeba umiec gadac:)
murzyn murzynem luss-zawsze chciałem by c czarny..pytanie tylko czemu zydem bo tyh pajaców w jarmółkah nie lubie?:>
jak bys mnie tak nazwał na ulicy to by cie jeszcze w wisle szukali...ale net daje ci anonimowosc wienc nic nie moge ci zrobic..
ale licz sie ze słowami...
hyba cały dhzone nie za bardzo lubi kony :)
ciekawe czemu.............
stinkacz skond jestes?
to tego elblanto mozna skrencic -tyle ze ja w wuwua sie na razie lansuje:)
elo
live fast
die young
die young
-
- Kontakt:
kony to gowno!
nie mowie o tym czy sa mocne czy nie, ale beznadziejnie sie na nich jezdzi.Sztywniaki sa najhujowszymi rowerami na jakich jezdzilem - utrudniaja trikowanie a nie pomagaja a fule sa mulami i sloniami.
czyli h u j o w e rowery o ladnym wygladzie i dobrej reklamie a beznadziejnej mobilnosci!
nie mowie o tym czy sa mocne czy nie, ale beznadziejnie sie na nich jezdzi.Sztywniaki sa najhujowszymi rowerami na jakich jezdzilem - utrudniaja trikowanie a nie pomagaja a fule sa mulami i sloniami.
czyli h u j o w e rowery o ladnym wygladzie i dobrej reklamie a beznadziejnej mobilnosci!
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
[quote="foghorn"]kony to gowno!
czyli h u j o w e rowery o ladnym wygladzie i dobrej reklamie a beznadziejnej mobilnosci![/quote]
ty chyba poprzednich postow nie przeczytales- zapodaj jakimis konkretami stary(co do sztywniakow kony zgodze sie w 90%) co do fuli mysle ze masz za malo pary koles -fule nie sa dla ciebie- pozatym rzucanie miesem niepopartym konkretami swiadczy o twojej ubogiej psyhice- co do jednozawiasow sa to rowery raczej przeznaczone do jazdy w dol-nie znaczy to i nikt nie powiedzial ze sa gowniane- poprostu nie nadaja sie do pedalowania na dlugie trasy
blind-jestem z wroclawia-co do kon to trafiles w sedno-na tym forum sa baaaardzo nie lubiane
czyli h u j o w e rowery o ladnym wygladzie i dobrej reklamie a beznadziejnej mobilnosci![/quote]
ty chyba poprzednich postow nie przeczytales- zapodaj jakimis konkretami stary(co do sztywniakow kony zgodze sie w 90%) co do fuli mysle ze masz za malo pary koles -fule nie sa dla ciebie- pozatym rzucanie miesem niepopartym konkretami swiadczy o twojej ubogiej psyhice- co do jednozawiasow sa to rowery raczej przeznaczone do jazdy w dol-nie znaczy to i nikt nie powiedzial ze sa gowniane- poprostu nie nadaja sie do pedalowania na dlugie trasy
blind-jestem z wroclawia-co do kon to trafiles w sedno-na tym forum sa baaaardzo nie lubiane
Local Swinga-Swinga
-
- Kontakt:
Kurde mnie sie wydaje ze ten heckler ma jakies takie katy jak do xc ..
Nie mowie o zdjeciach bo widzialem na zywo tego bialego ze zdjecia (foto z zawodow dh - Olsztyn.) i wydawalo mi sie jakby mial strasznie duzy kat glowki...
Moze mi ktos przyblizyc jego geometrie np przy drop offie 130 mm
np w porownaniu z bullitem ze 150 albo z giantem ac ze 130 ?? Moze inaczej... chodzi mi o to czy da sie zrobic tak zeby mial jak najmniejszy kat glowki (czyli najbardziej "odjezdzajacy") i ile to mniej wiecej bedzie :D
Nie mowie o zdjeciach bo widzialem na zywo tego bialego ze zdjecia (foto z zawodow dh - Olsztyn.) i wydawalo mi sie jakby mial strasznie duzy kat glowki...
Moze mi ktos przyblizyc jego geometrie np przy drop offie 130 mm
np w porownaniu z bullitem ze 150 albo z giantem ac ze 130 ?? Moze inaczej... chodzi mi o to czy da sie zrobic tak zeby mial jak najmniejszy kat glowki (czyli najbardziej "odjezdzajacy") i ile to mniej wiecej bedzie :D
Live To Ride, Ride To Live
foghorn, wszyscy już wiemy, że jeździsz w streecie i że dla Ciebie najważniejsza cechą roweru jest skłonność do trików. Niestety nie wszyscy tak lubią. Może dla niektórych ważniejsza jest przyczepność roweru na trudnych trasach i stabilność na hopach.
Co do mułowatości to dużo zależy od dampera i od jego ustawienie(ew. tuningu). Pozatym dlaczego uważasz sztywniaki kony za gówno? Sam oprócz dualówki mam konę do xc. Trzyma się u mnie już rok. Była uzytkowana zarówno w xc jak i przy początkach skakania. Aż dziw bieże, że się nie rozwaliła. Nic w niej nie pekło. Wyjatkowo mocny rower. Mimo wielokrotnych niedolotów i dziobaków nic się nie stało. Nawet nigdy nie centrowałem kół.
Przyjmuję do świadomości że są lepsze rowery. Ale gadanie tylko kona to syf i rowery kony są do dupy jest bezsensu. Poprzyj chociaż swoją wypowiedź jakimiś argumentami.
Co do mułowatości to dużo zależy od dampera i od jego ustawienie(ew. tuningu). Pozatym dlaczego uważasz sztywniaki kony za gówno? Sam oprócz dualówki mam konę do xc. Trzyma się u mnie już rok. Była uzytkowana zarówno w xc jak i przy początkach skakania. Aż dziw bieże, że się nie rozwaliła. Nic w niej nie pekło. Wyjatkowo mocny rower. Mimo wielokrotnych niedolotów i dziobaków nic się nie stało. Nawet nigdy nie centrowałem kół.
Przyjmuję do świadomości że są lepsze rowery. Ale gadanie tylko kona to syf i rowery kony są do dupy jest bezsensu. Poprzyj chociaż swoją wypowiedź jakimiś argumentami.
heckler - mysle ze jest na 100% mocniejszy i lzejszy na bank.
rama jest prosta - ale to tylko jej zaleta
wzmocnienia sa przy glowce, tam gdzie trzeba, a nie gdzie trzeba i nie trzeba jak w innych ramkach]]
jak wy oceniacie wytrzymalosc , ze stinky ma prostakotna rure to jest mocniejszy bo heckler ma owalna???? - co to ma do rzeczy, liczy sie cala konstrukcja i detale, a te sa na wypasie, chocby puszczenie linek i hak.
polecam hecklera, sam bym go z checia wzial,]
rama jest prosta - ale to tylko jej zaleta
wzmocnienia sa przy glowce, tam gdzie trzeba, a nie gdzie trzeba i nie trzeba jak w innych ramkach]]
jak wy oceniacie wytrzymalosc , ze stinky ma prostakotna rure to jest mocniejszy bo heckler ma owalna???? - co to ma do rzeczy, liczy sie cala konstrukcja i detale, a te sa na wypasie, chocby puszczenie linek i hak.
polecam hecklera, sam bym go z checia wzial,]
????
Stinky ojej boli cie bo sam masz hujowa kone??
jezdzilem i handlowalem konami - moja opinia jest jak jest i co mi zrobisz?
jezdzilem na wielu rowerkach i wielu markach i kony sa nie mobilne,fakt ja jezdze w streecie tyl w dol wiec napewno lepiej jestes w stanie sprawdzic jak ten rower sie sprawujac lecac w dol, ale i tak mi sie nie podobala jazda na konie,inne fule byly fajniejsze!
jezdzilem i handlowalem konami - moja opinia jest jak jest i co mi zrobisz?
jezdzilem na wielu rowerkach i wielu markach i kony sa nie mobilne,fakt ja jezdze w streecie tyl w dol wiec napewno lepiej jestes w stanie sprawdzic jak ten rower sie sprawujac lecac w dol, ale i tak mi sie nie podobala jazda na konie,inne fule byly fajniejsze!
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
co do sztywniakow kony, (tych "do skakania") to wg mnie... lipa straszna. paru kumpli ma kony (m. in. scrapa, shreda, stuffa z tego roku, paru mialo na zeszle lata) i jakos nikt nie wychwalal tego roeru pod niebiosa, wrecz pzeciwnie ciagle cos trzeba bylo wymieniac. ale jak wszyscy wiemy zaden rower seryjny nie bedzie pasowal ludziom w 100% kazdy lubi (jest przyzwyczajony?) do czegos innego
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt