Pedalkick??? Back pivot???
Pedalkick??? Back pivot???
Możecie mi dać jakieś wskazówki co do pedalkicka bo chciałbym się trochę tego poduczyć ale jakos kiepsko u mnie chyba z równowagą bo jak zapedałuje to odrazu rower mi leci do przodu a to chyba trzeba dalej lekko zapedałowywać, ale chciałbym wiedziec jak sie trzeba odchylic i wogóle co i jak??
Druga sprawa to back pivot, tez fajna sprawa a kompletnie nie moge jakos tak szarpnąć za kiere( z miejsca) żeby rower po0szedł w bok, nie wiem co robie żle poprostu nie wiem jak mam to wogóle próbować bo z miejsca to troche trudno, widziałem na filmikach jak sie obracaja tak po 180st i to z miejsca ale jakoś nie wiem jak mam szarpnąć za kiere żeby rower sie ruszył.??
Z góry dzięki.
Druga sprawa to back pivot, tez fajna sprawa a kompletnie nie moge jakos tak szarpnąć za kiere( z miejsca) żeby rower po0szedł w bok, nie wiem co robie żle poprostu nie wiem jak mam to wogóle próbować bo z miejsca to troche trudno, widziałem na filmikach jak sie obracaja tak po 180st i to z miejsca ale jakoś nie wiem jak mam szarpnąć za kiere żeby rower sie ruszył.??
Z góry dzięki.
-
- Kontakt:
sam dobrze nie umiem kicka, ale kumpel trialowiec mi opowiedzial jaka jest technika, a wiecnajpierw wykonaj takie cwiczenie: stoisz na tylnim, lekko opuszczasz przod i w tym samym momecie kopiesz i puszczasz hamulec, rower jedzie na tylnim bez odrywania sie od ziemi, i gdy poczujesz ze juz masz odpowiednia pozycje labiesz hamulec i dalej stoisz na tylnim. jesli to opanujesz prubujesz zrobic kicka, mniejwiecej to wyglada tak: skaczesz na tylnim->opuszczasz przod->jednoczesnie puszczasz hamulec, kopiesz i podskakujesz->wlasnie lecisz->w locie zaciskasz hamulec i londujesz na zacisnietym, odchylony do tylu tak aby zrownowazyc sile wybicia sie. to jest tylko schemat, musisz sam wyczuc jak mocno opuscic kolo itp. staralem sie jak najasniej to opisac, jesli jeszcze cos jest nie jasne to pytaj
http://www.author.pl/szkola_trialowa.htm tu masz wszystko + filmiki
tnij.org/pink
freeride.swidnica.prv.pl
bikeaction.pl
freeride.swidnica.prv.pl
bikeaction.pl
-
- Kontakt:
CO DO TEGO FILMIKU!!!!!!!!!!!!!! to na poczatku bedzie ci trudno nauczyc sie z bezposredniego poderwania. Rob tak: stajesz na przodzi, odchylasz sie lekko do tylu zebys stanal tylko na tyle(ciagle hampel trzymasz) i kopiesz lekko(przy kopnieciu stajesz dęba i hampel puszczasz-ale tylko w momencie gdy kopiesz. Jak zrobisz juz pierwszy to odchylasz sie troche do tylu zeby rower nie uciekl na ziemie i powtarzasz kopniecie... i tak do usranej smierci
pedalkicka sie mozna w godzine nauczyc
pedalkicka sie mozna w godzine nauczyc
-
- Kontakt:
back pivot wychodzi najlepiej po zrobieniu piwota na przednim - od razu nadaje predkosc. wtedy nie trzeba nawet za mocno lapkami ciagnac - nalezy tylko sprowadzic rower jak najbardziej do pionu przyciagajac go rekami . jezeli utrzymasz rownowage to i 180 wyjdzie.
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
Spoko, ja w ten sposób back pivota tak ze 100st. robie(najpierw pivot koło 180st. potem back pivot na tylnym) , chodziło mi o to jak zrobić go z miejsca bo tak nie umiem wogóle(nie wiem w którą strone mam skrecić kiere i wogóle, dodam że jak ronbie jakis trik to mam noge lewą do przodu)
NAJWAZNIEJSZY dlamnie jest pedalkick, na jakim biegu mam go sie uczyć zeby mi było najłatwiej(jak jest najlepiej) chyba na bardzo lekkim nie? 32zeby z przodu a z tyłu co 1 albo 2 bieg????? i to samo sie tyczy skakania na tylnym kole?
NAJWAZNIEJSZY dlamnie jest pedalkick, na jakim biegu mam go sie uczyć zeby mi było najłatwiej(jak jest najlepiej) chyba na bardzo lekkim nie? 32zeby z przodu a z tyłu co 1 albo 2 bieg????? i to samo sie tyczy skakania na tylnym kole?
-
- Kontakt:
http://fr-squad.go.pl/ zerknij na szkolke trialowa :]
i can't stand fake ass bitches..lyin ass niggas and you punk ass snitches!West Side
@ frirajder
ciekawsze tricki ?? to niby manual do czego jest mu tak bardzo potrzebny... zeby poszpanowac po miescie ?? jak chce sie nauczyc pedal kicka, to niech sie uczy :P .. jedni chca tego drudzy tamtego :P
... a tak apropos: chocbys nie wiadomo jak dobrze kicka robil :P na zawody w trialu nie ma co jechac, bez opanowania np.: side hop, pedal up, touch hop, power hop i innych... samym kickiem, na zawodach, to gowno zdzialasz :P
ciekawsze tricki ?? to niby manual do czego jest mu tak bardzo potrzebny... zeby poszpanowac po miescie ?? jak chce sie nauczyc pedal kicka, to niech sie uczy :P .. jedni chca tego drudzy tamtego :P
... a tak apropos: chocbys nie wiadomo jak dobrze kicka robil :P na zawody w trialu nie ma co jechac, bez opanowania np.: side hop, pedal up, touch hop, power hop i innych... samym kickiem, na zawodach, to gowno zdzialasz :P
A więc tak, manuala to ja akurat uważam że robie wystarczająco dobrze bo nawet do około 100m, to jest dla mnie banał, po drugie na zawoddy to ja sie nie wybieram, tylko po prostu teraz mam ochote troche sie nauczyc trialowych sztuczek(podstaw) bo dla mnie w streecie są przydatne, takie jak własnie pedakick, czy backpivot którego umiem jadąc na fakie a takze po front pivocie go tez potrafie wykrecić tylko z miejsca nie potrafie i tyle. Ja nie jestem aż takim poczatkującym tylko poprostu teraz mam ochote nauczyć sie troch trialowych podstaw i to tyle a manual to mnie krecił rok temu teraz juz nie bardzo.
To co mówie tutaj jest tylko subiektywnym poglądem.
W ogóle ja nie uznaje trialowania w streecie. Dla tego nie podoba mi się jak jeździ Leech. Dla mnie to nie jest street tylko trial. Aeron Chase to jest styl jazdy jaki mi pasi. To jest jazda streetowa!
Jak umiesz manuala, to naucz się na przykład manual to barspin to manual.
A swoją drogą, robisz manuala z hamulcem czy bez?
Ale jeżeli podoba Ci się trial i masz zajawkę trochę liznąć skakania na tylym kole, to spoko. Się ucz.
W ogóle ja nie uznaje trialowania w streecie. Dla tego nie podoba mi się jak jeździ Leech. Dla mnie to nie jest street tylko trial. Aeron Chase to jest styl jazdy jaki mi pasi. To jest jazda streetowa!
Jak umiesz manuala, to naucz się na przykład manual to barspin to manual.
A swoją drogą, robisz manuala z hamulcem czy bez?
Ale jeżeli podoba Ci się trial i masz zajawkę trochę liznąć skakania na tylym kole, to spoko. Się ucz.
http://www.upr.org.pl/ <- niższe podatki = tańsze rowery
hmmmm ja jezdze tylko w streecie, ale nie da sie jezdzic w streecie nie umiejac podstaw trialu :/
jedno po czesci wiaze sie z drugim,nie mowie ze to to samo ale niektore triki zaczynaja sie od umiejetnosci trialowych
ponadto kazdy ma swoj styl, ja jestem na etapie wlasnie tez dopracowywania pedal kicka,fakt aron chase jesdzi swietnym stylem ale np jeff lenovski tez jezdzi zajebiscie a wlasnie z trikami trialowymi - jedno i drugie to street.
jedno po czesci wiaze sie z drugim,nie mowie ze to to samo ale niektore triki zaczynaja sie od umiejetnosci trialowych
ponadto kazdy ma swoj styl, ja jestem na etapie wlasnie tez dopracowywania pedal kicka,fakt aron chase jesdzi swietnym stylem ale np jeff lenovski tez jezdzi zajebiscie a wlasnie z trikami trialowymi - jedno i drugie to street.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
-
- Kontakt:
Pedal kicka nauczylem sie w 2 godziny, patrząc na qmpla, niestety nie potrafie go opisać(dobrze). Ale jest jedna niezmienna zasada ćwicz ćwicz i jeszcze raz ćwicz. i tak jak mówi "foghorn" każdy ma swój sty i każdy będzie mówił co innego.
pozdro
pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/809268/ new foto w galeri PB
Popieram, jeżdze street ale zależy mi takze zeby umieć podstawy trialowe bo wedlug mnie w streecie tez są potrzebne i mam gdzieś czy to sie zwie trial czy nie trial ale dla mnie to sie łączy jedno z drugim a przynajmniej podstawy trialowe( np. PEDALKICK)
Co do tego że Aron chase jeździ zajebiście to sie absolutnie zgadzam a że jeździ czysty street to juz jego indywidualna sprawa, Lenosky łaczy jedno z drugim i tez jest zajebiście tak samo ja k Leech, mi tam tak pasi.
FRIRAJDER, tobie to nie pasi a mi pasi, nie każdy lubi to samo i tyle.
Pytałes czy robie manuala z hamplem czy bez, a więc teraz odruchowo trzymam palec na klamce ale BARDZO żadko uzywam bo sie prędkość traci zaszybko. Co do Barspina to musze se jakoś linke przez gwiazdke puścić od przedniego hampla ale sie zastanawiam ze jak mam amora 120mm skoku a nie sztywniaka to jak dokładnie mam ja przyczepić do amora żeby po wyjściu z rury sterowej dołem nie łamała sie po kazdym ugięciu amorka, musze pokombinować bo nie mam sztywniaka tylko amora i nie wiem dokładnie jak tą linke puścić zeby było najlepiej???!!!
POzdro
Co do tego że Aron chase jeździ zajebiście to sie absolutnie zgadzam a że jeździ czysty street to juz jego indywidualna sprawa, Lenosky łaczy jedno z drugim i tez jest zajebiście tak samo ja k Leech, mi tam tak pasi.
FRIRAJDER, tobie to nie pasi a mi pasi, nie każdy lubi to samo i tyle.
Pytałes czy robie manuala z hamplem czy bez, a więc teraz odruchowo trzymam palec na klamce ale BARDZO żadko uzywam bo sie prędkość traci zaszybko. Co do Barspina to musze se jakoś linke przez gwiazdke puścić od przedniego hampla ale sie zastanawiam ze jak mam amora 120mm skoku a nie sztywniaka to jak dokładnie mam ja przyczepić do amora żeby po wyjściu z rury sterowej dołem nie łamała sie po kazdym ugięciu amorka, musze pokombinować bo nie mam sztywniaka tylko amora i nie wiem dokładnie jak tą linke puścić zeby było najlepiej???!!!
POzdro