IMPORT Z USA?! CO Z CŁEM ITD, ITP
-
- Kontakt:
IMPORT Z USA?! CO Z CŁEM ITD, ITP
No właśnie, bo składam się z kumplami, i chcieli byśmy importować parę rzeczy z usa. A dokładnei: rower, amor i jakieś ciuszki. CO Z CŁEM. JAK TO ZAMÓWIĆ?(bo telefonicznie, to ja niehce dokładać 100 zł). JAKIE FORMY PŁATNOŚCI AKCEPTUJĄ. ILE TRWA TAKA WYSYŁKA. I jak znacie jakieś SKLEPY INTERNETOWE z usa, to też zapodajcie. NOI CHYAB JEDNO Z WAŻNIEJSZYCH: ILE KOSZTUJE WYSYŁKA Z USA DO POLSKI PACZKI NP. 20 KG.
Z góry dziękuję
Z góry dziękuję
hui
-
- Kontakt:
-
- moderator
- Kontakt:
podalem cene wysylki statkiem, trwa 4-6tygodni
co do cla do niech dadza niska wartosc przesylki i bedzie lux(clo-3.5% vat 22%)
a formy platnosci to tylko visa,master card etc. z tym ze dobrze by bylo gdybys mial duzy limit na karcie (najlepiej srebrna albo zlota visa) bo moze Ci go zabraknac przy zamawianiu
a zamawia sie przez neta
co do cla do niech dadza niska wartosc przesylki i bedzie lux(clo-3.5% vat 22%)
a formy platnosci to tylko visa,master card etc. z tym ze dobrze by bylo gdybys mial duzy limit na karcie (najlepiej srebrna albo zlota visa) bo moze Ci go zabraknac przy zamawianiu
a zamawia sie przez neta
taa, parostatkiem w piekny rejs...
poza tym, najlepsze okazje nie moga byc wyslane ze sklepow internetowych do PL... c'est la vie... ja, jesli mam dobry humor, lubie czasem komus pomoc... zasady u mnie proste:
1. kupuje tylko nowe rzeczy [cenie sie jako "firma"]
2. kasa na konto [przerabialem juz Money Bookers - nie chce juz o tym slyszec]
3. tylko przesylki lotnicze [nie dluzej jak 2, max 3 tygodnie]
sapienti sat est...
poza tym, najlepsze okazje nie moga byc wyslane ze sklepow internetowych do PL... c'est la vie... ja, jesli mam dobry humor, lubie czasem komus pomoc... zasady u mnie proste:
1. kupuje tylko nowe rzeczy [cenie sie jako "firma"]
2. kasa na konto [przerabialem juz Money Bookers - nie chce juz o tym slyszec]
3. tylko przesylki lotnicze [nie dluzej jak 2, max 3 tygodnie]
sapienti sat est...
-
- Kontakt:
znaczy się, pasowało by mi, żeby przelać im kasę na konto, a dopiero wtedy by mi to wysłali. Jak by wysyłali to, jako produkt "darmowy" (czyli nie trzeba by płacić już za przesyłkę na poczcie) to czu wtedy bym musił płacić cło? Albo jak mówiłeś, że dać małą wartość paczki, a resztę przelać na konto.
I ile kosztuje u ciebie (quake) taka usługa?
I ile kosztuje u ciebie (quake) taka usługa?
hui
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Chcialbym dopisac sie do tematu koles ma w stanach rodzinke i leci do nich na swieta i chcemy aby tam kupil sprzet i z nim przylecial do nas jaki sa sposoby aby zaplacic najmniejsze clo??drugie pytanie chcemy aby potem jego rodzinka nam wysylala poczta sprzecior i wtedy jak z tym clem koszty przesylki itp.??
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=566269
Jak przywozisz sprzęt ze sobą nie ponosisz żadnych opłat. Jeśli wysyłasz paczkę to na granicy celnik od wartości paczki liczy 7% cła a potem od tego 22% vat. Jeśli paczkę wysyła rodzina to niby można obniżyć jej wartość ale nie zapomnij, że celnik ma prawo sprawdzić zawartość paczki! Nie zapomnij, że jeśli rodzinka coś Tobie wysyła to weź pod uwagę fakt, że musisz im jakoś kasę przelać a za taką operację banki sobie liczą (zwłaszcza zagraniczne). Najlepiej zadzwoń do swojego banku i spytaj o przelewy za ocean. Zadzwoń do urzędu celnego-tam się wszystkiego dowiesz .A co kosztów przesyłki zerknij na strony www przewoźników z USA.
Ogółnie najbardziej opłacalne jest przywiezienie sprzętu ze sobą.
Ogółnie najbardziej opłacalne jest przywiezienie sprzętu ze sobą.