BikePark w Łodzi
BikePark w Łodzi
Siema!!!
Narodził się pomysł stworzenia bikeparku(przynajmniej z nazwy :) ). Ogólnie rzecz biorąc szukamy jakiegoś wolnego podwórka czy czegoś takiego z betonem/asfaltem i najlepiej jakąś ścianke na walle. Rejon Bałuty. Oczywiście szukamy także wszelkiego rodzaju płyt, palet itp. Wiadomo, że nie ma co liczyć na coś oficjalnego i w miare profesjonalnego więc coś takiego przynajmniej troche mogło by pomóc. Mile widziane wszelkie projekty jakiś halfpipe'ów itp.
Chętnych do współpracy prosze o kontakt:
GG:1212771
E-mail: albertc@vidom.pl
Postarajmy się i wyjdźmy wreszcie z czymś więcej zamiast oblegania ciągle centrum!
Niech korba będzie z Wami czarni bracia!!!
Narodził się pomysł stworzenia bikeparku(przynajmniej z nazwy :) ). Ogólnie rzecz biorąc szukamy jakiegoś wolnego podwórka czy czegoś takiego z betonem/asfaltem i najlepiej jakąś ścianke na walle. Rejon Bałuty. Oczywiście szukamy także wszelkiego rodzaju płyt, palet itp. Wiadomo, że nie ma co liczyć na coś oficjalnego i w miare profesjonalnego więc coś takiego przynajmniej troche mogło by pomóc. Mile widziane wszelkie projekty jakiś halfpipe'ów itp.
Chętnych do współpracy prosze o kontakt:
GG:1212771
E-mail: albertc@vidom.pl
Postarajmy się i wyjdźmy wreszcie z czymś więcej zamiast oblegania ciągle centrum!
Niech korba będzie z Wami czarni bracia!!!
http://www.pinkbike.com/photo/944642/
oneeighties!
oneeighties!
-
- Kontakt:
To by musiało być na jakimś prywatnym terenie (tylko nie wiem, czy znajdziecie kogoś, kto będzie chciał użyczyć takowy za darmo) lub na publicznym, ale musielibyście mieć pozwolenie. Inaczej, to co zrobicie, nie postoi za długo.
I raczej byście potrzebowali lepszego drewna, sklejek, bo z palet itp. to nie zrobicie na przykład quarterpipu raczej.
Szczerze mówiąc, widząc, jak się do tego zabieracie, podejrzewam, że nic z tego nie wyjdzie. Ale oczywiście mam nadzieję, że się myle.
I raczej byście potrzebowali lepszego drewna, sklejek, bo z palet itp. to nie zrobicie na przykład quarterpipu raczej.
Szczerze mówiąc, widząc, jak się do tego zabieracie, podejrzewam, że nic z tego nie wyjdzie. Ale oczywiście mam nadzieję, że się myle.
http://www.upr.org.pl/ <- niższe podatki = tańsze rowery
Mysle ze znacznie szybciej dalo by sie zrobic bike park taki dirtowy czyli na jakims twardym podlozu niz na betonie. Chociaz powiem wam ze trzeba by bylo przylookac pod ASP tam na dole pod mostem jest zajefajnie jest mega wielka sciana ponad 10 m do wallrajdow i tam ani samochody nie jezdza ani nic. Miejscowka jest o tyle dobra ze jak zacznie padac to mozna wjechac pod mostek i jest w takim miejscu ze widac wszystko dookola (np nadbiegajacych drechow) Poza tym jezdzi nieopodal sporo skejciochow, sporo z nich znam i generalnie jest tam spokojnie. Kwestia tego zeby zebrac sie porozmawiac co jak gdzie. Moze porozmawiac z ludzmi ASP czy mozna cos takiego tutaj zrobic pozniej ewentualnie z cieciem zeby np chowac czesc rzeczy u niego co by nikt nie ukradl i luzik.
n0 ridE n0 fUN
Yo Yo Yo !!!!
Niestety ASP odpada z czego co wiem po roztopach bedzie robiona sekcja dirtów :) A jak ktos jest z Dołów i wie gdzie jest taka stacja benzynowa 'JET'
To zanią jest sporo miejsca i bedziemy sie starali o zrobienie tam toru Dualowego wiec może tam.
Jak cos jestem chetny do pomocy !!!
Pozdro :)
Niestety ASP odpada z czego co wiem po roztopach bedzie robiona sekcja dirtów :) A jak ktos jest z Dołów i wie gdzie jest taka stacja benzynowa 'JET'
To zanią jest sporo miejsca i bedziemy sie starali o zrobienie tam toru Dualowego wiec może tam.
Jak cos jestem chetny do pomocy !!!
Pozdro :)
-
- Kontakt:
nie sadze zeby na asp dalo sie cos streetowego zrobic tam jak jest most pod piramida dzis jade to polukam ale asp raczej odpadnie gdyz czesto jakies zuki z robotnikami tam przejezdzaja i w obrebie mostu nie pozwola nic zrobic aale moze cos wyjdzie trzeba by bylo pogadac z ludzmi a kadaemii itp.......a jakby sie juz udalo cos popostaiwiac to zapewne zostanie to zniszczone lub usuniete :)
i can't stand fake ass bitches..lyin ass niggas and you punk ass snitches!West Side
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
no ja tez mysle ze koło górniaka to nieciekawie jest...niby niedaleko jest komenda ale czasami wieczorem tam bywa hardkorowo:D
Ja z kolei kiedys myślałem o organizacje czegos takeigo w okolicach Carefoura a dokladnei za nim wzdloz Olechówki.Jest tam fajny nachylony teren.Problemem jest kwestia wpisu w urzedzie o planach zagospodarowania przestrzennego bo chyba byla tm jakas wzmianka o dzialanosci gospodarczej....Jesliby zalozyc jakies stowazyszenie i wystosowac jakies pisemka do urzedu moze daloby cos rade:)Oczywiscie to jets teoria ale zawsze mozna sprobowac....
Ja z kolei kiedys myślałem o organizacje czegos takeigo w okolicach Carefoura a dokladnei za nim wzdloz Olechówki.Jest tam fajny nachylony teren.Problemem jest kwestia wpisu w urzedzie o planach zagospodarowania przestrzennego bo chyba byla tm jakas wzmianka o dzialanosci gospodarczej....Jesliby zalozyc jakies stowazyszenie i wystosowac jakies pisemka do urzedu moze daloby cos rade:)Oczywiscie to jets teoria ale zawsze mozna sprobowac....
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=638582
w rzeszowie już wiele razy były pruby zorbić coś wspulnie z urzędem miasta i prezydent nawet nie chce słyszeć o takim czymś, a przecież by wystarczyło żeby pozwolili gdzies na uboczu miasta wykopac jakieś hopy,bo przecież i tak by to wszystki bikerzy zrboili a nie miast,chociaż kopari też mile widziane, no i jak mówiłem pomimo wielu prób i wysłania wielu osub do prezydenta kupa z tego:/
Kopaj Pointa,kopaj równo ,przecież wiesz że to gówno!
no tak ale jesli idziesz jako przedstawiciel kolegów z podwwórka to wiadomo ze nikt sie tym nei zainteresuje.jak zalozysz stowazyszenie masz juz jakis argument w reku.Zeby zalozyc takowe potrzeba 15 osób.Wowczas idziesz i reprezentujesz juz konkretna grupe osob z konkretnymi celami statutowymi np zalozenie Bike Parku:))Taki jets moj punkt widzenia:))
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=638582
Ok
wiec pod tym postem proponuje zeby wpisywaly sie osby gotowe na poswiecenie :] i chec zrobinia czegos , zalozenia takowego stowarzyszenie bo prawda jezt taka ze bez tego ani rusz :/.to musza byc osoby pelnoletnie ! pozostali chetni tez mile widziani :]
jak macie jakies pomysly pisac moze przez zime da sie cos zrobic zeby w nezt sezonie cos juz bylo
jak tylko bede mogl ( studia :/ ) to z checia poswiece sowj czas i pomoge
przydal by sie tez ktos powazny czytaj sklep , firma ktora mogl by stanac za tym stowarzyszeniem zeby to wygladalo picus glancus
gg 6966102
wiec pod tym postem proponuje zeby wpisywaly sie osby gotowe na poswiecenie :] i chec zrobinia czegos , zalozenia takowego stowarzyszenie bo prawda jezt taka ze bez tego ani rusz :/.to musza byc osoby pelnoletnie ! pozostali chetni tez mile widziani :]
jak macie jakies pomysly pisac moze przez zime da sie cos zrobic zeby w nezt sezonie cos juz bylo
jak tylko bede mogl ( studia :/ ) to z checia poswiece sowj czas i pomoge
przydal by sie tez ktos powazny czytaj sklep , firma ktora mogl by stanac za tym stowarzyszeniem zeby to wygladalo picus glancus
gg 6966102
www.mm-foto.pl