Przeplatanie??
Przeplatanie??
http://www.idzik.pl/~madleen/asdf.JPG
NIe obraz sie ze wykorzystalem ten link ten od destroeyera :P
Co myslicie o takim przeplataniu ??
Chcilabym tak kolo na tym przeplesc i czy wtedy kolo nie bedziesz przez to slabsze??czy bedzie normlanie tak jak na zwyklym przepleceniu??
Bede miec v ki wiec zalezu mi na tym zeby kolo sie nie centrowalo
Dziekiza odpowiedzi
NIe obraz sie ze wykorzystalem ten link ten od destroeyera :P
Co myslicie o takim przeplataniu ??
Chcilabym tak kolo na tym przeplesc i czy wtedy kolo nie bedziesz przez to slabsze??czy bedzie normlanie tak jak na zwyklym przepleceniu??
Bede miec v ki wiec zalezu mi na tym zeby kolo sie nie centrowalo
Dziekiza odpowiedzi
www.mkbikeonline.com
ciemną moc w tobie wyczuwam,
cyt:
"szprychy są gęsto ułożone poto aby sobie nie poucinać rąk albo palcy, jak chcesz mieć takie kołą to weź sobie spiny albo spinergy"
pozatym zobacztylko jak to wygląda, jak masz czas się w to babrać to zapleć sobie jak crossmax
cyt:
"szprychy są gęsto ułożone poto aby sobie nie poucinać rąk albo palcy, jak chcesz mieć takie kołą to weź sobie spiny albo spinergy"
pozatym zobacztylko jak to wygląda, jak masz czas się w to babrać to zapleć sobie jak crossmax
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
[quote="Domo"]lipa ogólnie, trudno wycentrować i dobrać długość szprych[/quote]
Zrobiłem takie koło 4 lata temu, jak byliśmy z kumplem z górach. Miałem na 3 krzyże, i starczyły te co były - złapało na 3/4 gwintu nypla, ale po dociągnięciu było ok. Koła nie dawałem potem do centrowania, mam je do dziś, i nie narzekam. Jak nie masz takiego koła to po co piszesz? Zaplatałem też kumplom i do dziś są ok...
Zrobiłem takie koło 4 lata temu, jak byliśmy z kumplem z górach. Miałem na 3 krzyże, i starczyły te co były - złapało na 3/4 gwintu nypla, ale po dociągnięciu było ok. Koła nie dawałem potem do centrowania, mam je do dziś, i nie narzekam. Jak nie masz takiego koła to po co piszesz? Zaplatałem też kumplom i do dziś są ok...
[quote="Dejv_d3"]zloz juz ten rower...[landryne :P]
ziaaam :D
pozdro[/quote]
Dejv jest juz wszystko hajs tylko problem mam z kolem :(
Tam gdzie u kolesia w tarnowskich zamowilem nie maja juz szprych pod 24 cale i nie beda miec :(
Obrecz Bfr na 48 szprych i quando bmx piasta
I nie mam skat szprychy wziasc
I dlatego myslem ze przeplote tak smiesznie ale nie wiem jak za to sie zabrac:(
No chyba ze drower szprychy potrzebne ...nie wiecie gdzie dostane dt chempiony na 24 cale??
a jak nie to jakies wskazowki jak przeplesc te kolo na 48 szprych
POzdro i help
ziaaam :D
pozdro[/quote]
Dejv jest juz wszystko hajs tylko problem mam z kolem :(
Tam gdzie u kolesia w tarnowskich zamowilem nie maja juz szprych pod 24 cale i nie beda miec :(
Obrecz Bfr na 48 szprych i quando bmx piasta
I nie mam skat szprychy wziasc
I dlatego myslem ze przeplote tak smiesznie ale nie wiem jak za to sie zabrac:(
No chyba ze drower szprychy potrzebne ...nie wiecie gdzie dostane dt chempiony na 24 cale??
a jak nie to jakies wskazowki jak przeplesc te kolo na 48 szprych
POzdro i help
www.mkbikeonline.com
O moje koło : >
Musiałem tak zapleść, bo zepsułem piaste 36 a to deore na 32 dziury gdzies sie plątało w domu a hajsu brak to dokupiłem obręcz 32 dziury za 20 zeta, a na szprychy nie miałem kasy, chciałem jeździć. 4, 3 krzyże nie pasowały, co dwie, trzy dziury też nie więc zrobiłem tak jak jest na focie. Jebałem sie całą noc i kombinowałem różne możliwości żeby jakoś sie trzymało. Samo plecenie tym sposobem zajęło jakąś godzinke.
Jeździłem na tym 2 lata i raz tylko centrowałem. Teraz będe miał 2x bfr'y 48 24' i będe płótł już normalnie na 3 krzyże.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=188419 DZIKUS miał/ma też takie coś
W rowerze Sven'a tez to widziałem ale nie moge znaleźć linka.
Pozdro
Musiałem tak zapleść, bo zepsułem piaste 36 a to deore na 32 dziury gdzies sie plątało w domu a hajsu brak to dokupiłem obręcz 32 dziury za 20 zeta, a na szprychy nie miałem kasy, chciałem jeździć. 4, 3 krzyże nie pasowały, co dwie, trzy dziury też nie więc zrobiłem tak jak jest na focie. Jebałem sie całą noc i kombinowałem różne możliwości żeby jakoś sie trzymało. Samo plecenie tym sposobem zajęło jakąś godzinke.
Jeździłem na tym 2 lata i raz tylko centrowałem. Teraz będe miał 2x bfr'y 48 24' i będe płótł już normalnie na 3 krzyże.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=188419 DZIKUS miał/ma też takie coś
W rowerze Sven'a tez to widziałem ale nie moge znaleźć linka.
Pozdro