BikePark w Łodzi

elMo
Kontakt:

Post autor: elMo »

No widzicie jednak coś Wam jeszcze zostało w pacynach po tylu glebach na rowerach:P :) A serio to popieram założenie stowarzyszenia. BMXom się udało. Organizowali zawody, remontują Californie i im jakoś to wszystko idzie!! www.alternatywabmx.pl <--- looknijcie sami.

A nas jest chyba więcej niż BMXów... Chyba :)

W każdym razie ja jestem za wszystkim (jako inicjator pomysłu w końcu :P )

Pokażmy że Łódź nie gęś i swoich bikerów mają :)

A co do sklepu... Stefan chyba by się dołączył... Zwłaszcza do czegoś takiego jak stowarzyszenie.

Pozdrowionka
http://www.pinkbike.com/photo/944642/

oneeighties!
elMo
Kontakt:

http://lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/392033.html <---- tak btw... jeszcze jakaś motywacja potrzebna? I przypominam że chodzi nam o stworzenie czegoś raczej na Bałutach bo na Zarzew mamy w **** daleko...

oneeighties!
goRz
Kontakt:

Post autor: goRz »

no stowarzyszenie to dobry pomysł , przydałoby się również do zrobienia czegoś w Łagiewnikach czego by lesny dzied nie rozpieprzał... jakiś NS na przykład to już kupa roboty, a fajnie by było go zrobić...

Ja mogę się do czegoś takiego zapisać. Niestety w styczniu wyjeżdżam i bedę w lipcu z powrotem ale jakies maile czy coś moe wysyłać do tej pory..
"Hey ho lets go!"
-=GrindeR=-
Kontakt:

Post autor: -=GrindeR=- »

A gdzie byscie chcieli na balutach robic? Tam blok na bloku jest ;-)
Gorniak - sporo wolnego miejsca, lekko pochyle, blisko centrum, wiec kazdy mialby blisko; tylko troche pijaczkow sie kreci, ale to blizej wieczora.
Inna sprawa, ze nie ma szans, zeby dostac ten teren od miasta, znajac stosunek naszego kochanego prezydenta, ZChNowskiego cwoka Kropiwnickiego do sportu (liczy sie tylko ta smieszna hala, ktora maja budowac, a ten cap i tak najchetniej przerobilby ja na kosciol dla dewotek i dziecioje.bow)
Ale kto wie...
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=532557
Dr.Maksiu
Kontakt:

Post autor: Dr.Maksiu »

[quote="wookie85"]Ok

wiec pod tym postem proponuje zeby wpisywaly sie osby gotowe na poswiecenie :] i chec zrobinia czegos , zalozenia takowego stowarzyszenie bo prawda jezt taka ze bez tego ani rusz :/.to musza byc osoby pelnoletnie ! pozostali chetni tez mile widziani :]

jak macie jakies pomysly pisac moze przez zime da sie cos zrobic zeby w nezt sezonie cos juz bylo

jak tylko bede mogl ( studia :/ ) to z checia poswiece sowj czas i pomoge

przydal by sie tez ktos powazny czytaj sklep , firma ktora mogl by stanac za tym stowarzyszeniem zeby to wygladalo picus glancus

gg 6966102[/quote]

Czolem
Ja sie chetnie dopisze do listy.
Sam jestem z Lodzi i serce sie raduje gdy ktos chce cos budowac.
Moge stanac ze swoim sklepem za wami,tak jak piszesz.
Czasowo jestem ograniczony,przez prace i 100dia.
Jak cos to walcie do mnie.
www.TwojSklepSportowy.pl
gg.3333310 firmowe lub prywatne 876933
www.TwojSklepSportowy.pl
Jesli,czegoś w sklepie nie ma,napisz do mnie.
freeride 46
Kontakt:

Post autor: freeride 46 »

Mr.Maksiu luz :]
no ja sie pizsze do stowarzyszenia ale 18 nie mam :)))))
trzeba by bylo ise do fr shopu i pogadac co i jak itd itd.................. trzeba poszukac terany najlepieji gdzies w centrum byloby zaj...e gdyby sie udalo :]
tak gadamy o zgodach itd ale jeszcze wlasnie waznym problemem jest miejsce//.... }pozdro{
i can't stand fake ass bitches..lyin ass niggas and you punk ass snitches!West Side
evilbiker
Kontakt:

Post autor: evilbiker »

hmmmm co do toru dualowego to mam wypas miejsce upatrzone, zwyklepole i sądze ze nic tam nie bedzie budowane
przy skrzyżowaniu Wojska polskiego i Strykowskiej kolo stacji bezynowej, fajny i długi zjazd tam by bylo fajnie :)
http://tiny.pl/1h2
just fuck it.
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

No to tak...

Po primo trzeba ustalic co ewetualnie mialo by byc : dual i tor czy hop it itp bo jesli juz jest budowany skatepark ten o ktorym mowa w artykule to mala szansa zeby wyrazono zgode na budowe 2 :/...

Po secundo jesli juz zostanie ustalone co ma byc trzeba upatrzyc ewentualne lokalizacje i tak jak mowa wyzej np o strykowskiej i wojska to rownie dobrze byc to juz teren prywtny a wtedy wiadomo nic sie juz nie zrobi

Po trzecie trzeba miec projekt zagospodarowania terenu i to jest najwazniejsze bo z czyms trzeba isc do wladz.Ta kwestia to ja moge sie zajac to znaczy wykoaniem itp , w koncu na cos te studia sie przydadza w koncu , jesli to ma byc tor do dualu np czy hopy to potrzebuje wtedy czyjejs pomocy bo nie znam sie na budowaniu porzadnych hop ( pzdr olej :] )

no i kwestia zebrania tych 15 osob ( jesi tyle na bank starczy ) i oficjalnie zalatwienia statusu stowarzyszenia ( od razu mowie ze nie wiem jak to sie zalatwia ) i rzeczywiscie im wiecje poparcia ze strony sklepow , firm ( kazdej doslownie ) tym lepiej :] wiec zgroy thx wszystkim
www.mm-foto.pl
freeride 46
Kontakt:

a moze tak zebrac stowarzyszenie napisac do jakiejs gazsety o tym miec ze soba nop ekipe frshopu isc do uzedu i oni przydziela jak co miesce i juz ale nie wiem tak tylko sugeruje :)
i can't stand fake ass bitches..lyin ass niggas and you punk ass snitches!West Side
freeride 46
Kontakt:

gadalem z kumplem i powiedzial mi ze np moznaby bylo.......wkrecic w to tez bmxarzy zawsze cos by doradzili mogli pomoc czy cos bo wkoncu oni swoj park juz maja :)
elMo
Kontakt:

Więc zgodnie z postem Wookiego robimy sonde CO CHCEMY? Piszcie co byście chcieli żeby powstało?

Ja daje jeden głos na bikepark/sk8 park - w każdym razie coś do streetu.

Pozdro i udzielajcie się w tym temacie!!! Jeśli mi tego nie zrobimy to kto inny!!!!!

oneeighties!
freeride 46
Kontakt:

no to ja jestem za streetem jakies boxy ...... cos z dropikami i takie tam sk8parkowe rzeczy ja sreszta sie przeciez nie znam ;) trzeba juz konkretnie pomyslec co i jak zebrac ludzi i wogole poustalac i pomyslec jak sie zabrac do tego wszystkiego
skuwek

Post autor: skuwek »

wiec tak:)to jets ustawa o stowazyszeniach

http://www.prawo.lex.pl/bap/prawnicy/Dz ... 9.855.html

Nie studiuje prawa ale z tego co wyczytalem do stowazyszenia mog nalezec osoby od 16 roku zycia jednakze ich prawa w ramach stowazyszenia sa ograniczone(chodzi o glosowania i takei tam).
Na bank porzeba 15 osob oczywiscie moze byc wiecej.Stowazyszenie generalnie jest tworem non profit a wszelkie dochody jakei moga sie pojawic powinny byc przeznaczane na cele statutowe.Tyle co ja pamietam.Moze mamy jakiegos prawnika na forum???Bo jesli chcielibysmy sie za to brac to trzeba jakiegos pawnika...
Potrzrebny bedzie jeszcze wpis do KRS z tego co pamietam to ok 300 zl no ale przy wiekszej grupie osob koszty sie rozkladaja:)
Oczywiscie trzeba ustalic co i gdzie bo to musi byc wpisane w statucie.Jak dla mnie to nie musi byc wpisany konkretny obiekt a moze byc ich kilka a ogolny cel np rozwijanie sportu rowerowego w Łodzi.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=638582
wookie85
Kontakt:

moj glos tez na skatepark ( w koncu do dualu cos juz jest wiec po co kolejne )

co do zalatwiania to nie ma hop siup i bedzie miejsce , i ekipa nie ma co isc :]

Czy ktos moze sie zorientowac jak wyglada spr z zalozeniem stowarzyszenia ?
( ze wzgledu na studia mam poki co brak czasu )

chodzi o to co od strony formalnej trzeba zalatwicz ile osob itp.
www.mm-foto.pl
wookie85
Kontakt:

Hmmm 300 zl fakt im wiecje osob tym lepiej wiec czysto teoretycznie moga to byc tez osoby z poza Lodzi ( ? ) .Wtedy to bylo by ogolnopolskie stowarzyszenie wspierajace tego typu projekty.

Czas pokaze czy ktos jeszcze odezwie sie i wyraz swa chec zrobienia czegos...

Podpisy i chetni zbierani w tym poscie ! pzdr
www.mm-foto.pl
freeride 46
Kontakt:

no trzeba pomyslec najlepeij wpisujcie asie kto chetny piszcie imie czy cos zeby nie bylo i zobaczymy ile osob sie uzbiera:)
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

Jesli tylko znajde czas to moge pomoc :)
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
skuwek

Post autor: skuwek »

ja jesli tylko mam czas tez moge pomoc:))jednakze studia i zajecia dodatkowe ograniczaja moj czas....jesli mialoby dojsc do zalozenia wspominanego tutaj stowazyszenia oczywiscie z checia moge sie w to zaangazowac:))
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=638582
-=GrindeR=-
Kontakt:

Post autor: -=GrindeR=- »

Zebranie tych 15 osob to akurat najmniejszy problem.
Jezeli o mnie chodzi to bardziej bylbym za torem dualowym.
Nie kazdemu podejdzie skatepark...
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=532557
ODPOWIEDZ