Siema
To do posiadaczy kola na 24" na obreczy BFR i piascie quando bmx (kulki)
Jaka dlugosc szprych do takiego zestawu trzeba miec??
Bo czekam na obrecz i piaste i nie wiem jak dlugosc szprych? jeszcze a chce isc juz zamowic bo to okolo tydzien trwa
Wiec prosze o wypowiedzi jakiej dlugosci szprch uwywaliscie do przeplecenia kola??No i napiszcie jeszcze na ile krzyzy scie przeplatali
Mi w smue chodzi przeplatanie na 3 krzyze.
mialem takie kolo do niedawna ale sprzedalem. co do dlugosci szprych to nie pamietam( idz do rowerowego to ci powiedza) zaplatanie na 3 kzyrze i i tak jest w **** malo miejsca na kluczyk :/
NO tlyko ze ja szprychy w innym sklepie biore ;/
A tam gdzie biore obrecz i piaste to nie wiedza jaka dlugosc dopiero mi powiedza jak beda miali obrecz i szprychy ;/
A j bym chcil se juz zamowic
ja mam na 4 krzyże. Jest fajnie :) Miałem 26" x48 na 3 krzyże i głupio wygląda takie snopki po 3 szprychy. Pytanie czy masz 36 czy 48 szprych i ile krzyży.
ja mam 48 na 4 krzyzyki i chyba 236. Wchodz na stronę DT i masz kalkulator. Szukasz EFR BFR 492mm chyba. pisałem już kiedys. Kołnierze piasty symetryczne, łatwo można zmierzyć.
[quote="Lectus"]rampage ty masz streetelegala ?[/quote]
NIe;]
Erenes tlyko ja sie dlatego pytam bo jakby mial obrecz i piaste to by nie bylo problemu;] tylko narazie nie mam a chce juz szprychy zamowic zeby szybciej bylo;]
I nie wiem jakie kolnierze ma quando
a ja nie jestem w domu. Opcja szukaj. Quando ma około 27,5mmm od środka osi do dziurek w kołnierzu (czli 55 średnicy kołnierza) i tylw samo nmiędzy kołnierzami, czylui tez 27,5 od środka piasty do kołnierza. BFR ERD = 492 chyba. końcówka 92. Sprawdz rozmiar innej obreczy 24" czy to 492 ale tak