Pancake terror vs. Damomb Pedal

Mandrake
Kontakt:

Pancake terror vs. Damomb Pedal

Post autor: Mandrake »

Witam.
Chcę sobie kupić platformy, i mam dylemat co kupić.

Zastanawiam się nad:

-Nortshore Pancake Terror http://www.rowerowy.com/index.php?strona=pokaz&id=87

-Dabomb Bomb Pedal http://www.rowerowy.com/index.php?strona=pokaz&id=106

Obydiwe platformy sąpo 99 zika, tylko nie wiem które będą lepiej trzymać nogę, będą bardziej wytrzymałe, poprostu lepsze.
Mandrake
Kontakt:

Oczywiście miało być Dabomb :)
Durf
Kontakt:

Post autor: Durf »

wg. mnie pancake'i. Jeździłem na terrorach i bardzo dobrze się nogi trzymają, są duże. Na dabombach nie jeździłem, ale według mnie pancake lepsze :]
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
Xprot

Post autor: Xprot »

erory, zajebiscie sie trzymaja!
Mandrake
Kontakt:

W takim razie wezmę te terrory, chociaż nie wiem jak będą wyglądały moje piszczele po kontakcie z tymi pinami.

Dzięki za pomoc
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

Lepiej Teroory wg mnie
(: majkel :)
Kontakt:

Post autor: (: majkel :) »

Ja mam da bomby ale bierz NS Pancake Terror !! chyba troche lepsze od moich lepsze . chociarzby za względu na ostre piny. a ostre piny lepiej sie trzymają i mniej kaleczą nogi :) poprostu tną a nie wyrywają :D a to boli troszeczke.

niemialem okazji jeździć na modelu terror. powiedzmy że panckake zwykle to jest tosamo co da bomb. ale ostre piny groźniej wyglądają :D bierz NS !
"Znudziło mi się siedzenie w domu - idziemy na rower" A.Lincoln
(: majkel :)
Kontakt:

Post autor: (: majkel :) »

pozatym ns mają większom platforme (powieszchnie) i są niższe a w dabombach są dlugie dość piny nowe miały 1,5cm :O ( ała ;( ) już sie starly i jest lepiej można podpilować na ostro i spoko bede mieć Dabomb terror :D

pozdro
"Znudziło mi się siedzenie w domu - idziemy na rower" A.Lincoln
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

[quote="(: majkel :)"]Ja mam da bomby ale bierz NS Pancake Terror !! chyba troche lepsze od moich lepsze . chociarzby za względu na ostre piny. a ostre piny lepiej sie trzymają i mniej kaleczą nogi :) poprostu tną a nie wyrywają :D a to boli troszeczke.

niemialem okazji jeździć na modelu terror. powiedzmy że panckake zwykle to jest tosamo co da bomb. ale ostre piny groźniej wyglądają :D bierz NS ![/quote]

Nie boli :) cos o tym wiem

Polecam dabomby a szczegolnie tutaj (za taka cene) trzymaja sie super ! a jak cos to wkrecasz zwykle srubki a nie jakies igly za 15 zł

http://www.twojsklepsportowy.pl/shoppin ... hp?id=1177
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
Mandrake
Kontakt:

Kurde to już teraz sam nie wiem co lepsze.
Najlepiej jakby wypowiedziała sie osoba która jeździła zarówno na tych dabombach i na terrorach. C
hociaż pewnie wielkiej różnicy nie ma między nimi.
BimBim

Post autor: BimBim »

ja mam dabomby, kolega ma terrory
imo obydwa bardzo dobrze trzymaja
wiec wybor raczej zalezy od upodoban
Yogi
Kontakt:

W terrorach nie radze wylazic bez ochraniaczach :/ lekko przejedziesz po nogach i masz sznyte :/ fakt ze trzymaja lepiej w porownaniu do dabombow ale moim zdaniem dabomby wygladaja masywniej i ich zaleta jest to ze zamiast pinow wkrecisz zwykle srubki z metalowego a w terrorach watpie zebys dostal takie ćwieki

Ja na tych dabombach jezdze juz 1,5 roku i dopiero tydz temu rozebralem je i nasmarowalem i kreca sie jak nowe :D
czasami tylko trzeba skasowac luz ale zadko raz na 2-3 m-ce w zaleznosci jak jezdzisz i ile dostaja strzalow ja dosc czesto zawadze o schody, murki, słupki, samochody ]:-> az sie cro-mo piny wyginaja :D
Moje dabomby przezyły juz 2 korby i teraz gnie sie kolejna :D a pedaly dalej jak nowe !
ja bym kupil w www.twojsklepsportowy.pl za 83 zł
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
Durf
Kontakt:

Post autor: Durf »

bierz terrory, ostre piny naprawde zajebiscie sie nogi trzymają, i ogólnie pedały są bardzo duże. No i nie zapomnij o ochraniaczach ;)
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
BimBim

Post autor: BimBim »

no w przypadku dabombow tez raczej ochraniacze potrzebne...raz nie wziolem to sie pin zagniezdzil w moim piszczelu dosc gleboko i 2 dni pozniej przez moja glupote znow w tym samym miejscu.. :P
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

nie bierz ns'ow-kolega to ma i wyciera sie to jak...piny przez to ze sa zaostrzone,sie tepia i srednio trzymaja...ja mam dabomby i sa mega zajebiste ;).
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

ech platforma dabombow wyglada jak fisz bone ... pewnie to to samo co fishbone tylko z wymiennymi pinami ... nie wiem nie jezdzilem ale mam pancake zwykle ( nie chcialem terrorow ) i sa zajebiste zadnych luzow po ponad pol roku nie ma tylko kilku pinow (z 7 lacznie) bo nie dokrecalem ich nigdy i to moja wina powiedziec mozna ... to ze farba sie sciera to nie przeszkadza ... chyba ze tobie tak to wtedy wogole nie wychodzisz tak czy inaczej zeby ramy nie pobrudzic :D
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
Mandrake
Kontakt:

A czy mógłby ktoś podać wymiary orientacyjne tych dabombów bo wiem żę ns`y maja 10 x 10 centymetrów ?
Yogi
Kontakt:

[quote="Mandrake"]A czy mógłby ktoś podać wymiary orientacyjne tych dabombów bo wiem żę ns`y maja 10 x 10 centymetrów ?[/quote]

DaBomb :
szer 10cm
dł 9cm
wys 3cm
pin 0,6cm

13 pinow cro-mo :) na jedna strone pedala
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
MaciekM
Lokalizacja: Polska stolica :/ muzyki tanecznej (disco polo) => Radom
Kontakt:

Post autor: MaciekM »

a ja mam pancake terror. i jest luz. jezdze bez ochraniaczy, troszke ran juz mialem i wcale nie jest tak zle.. to tylko lekkie rozciecia z ktorych prawie krew nie leci..tylko trzeba pamietac ze niszcza bardzo podeszwe od buta..
ODPOWIEDZ