usyfiony łańcuch
usyfiony łańcuch
mam problem z łańcuchem, jest on przebrudzony w miejscahc gdzie łączą sie ogniwa i sprawiają one wrażenie jednej całości jak je rozruszać(wd 40 nie pomaga) z góry thx za odpowiedzi!!!
fuck off
w maszynkę wsadzasz ze szczoteczkami. Nalewasz do pojemniczka ropy, nafty lub benzyny ekstrakcyjnej. Kręcisz pedałkami, po wyczyszceniu łańcuszek rozpinasz (jak masz spinke) a skoro masz srama to powinieneś mieć. Wycierasz szmatką. Nakładasz smar do łańcuchów ( moim zdaniem WD jest do d****, bo tylko wupłukuje bród a nie smaruje). Czeksz chwilę. W międzyczasie możesz sie zająć wyczyszczeniem korby, kółek przerzutki, oraz kasety. Ważne jest to aby smar do łańcucha wniknął pomiędzy elementy składowe łańcucha. Po jakimś czasie wycierasz łańcuch czystą szmatką. Nakładasz na korbe i kasete. No i heya. Ja tak zawsze robię ;-). Bo moim zdaniem to najlepsze dla łeńcucha. Powtarzam jak na moje wd nie jest środkiem smarującym.!!
A najlepiej byłoby używać smarów Rohloof (czy jakoś tak) finish line (sorki że przekręcam nazwy, ale nei iwem jak to isę pisało ):]
Pozdro 4 all Biker`s
A najlepiej byłoby używać smarów Rohloof (czy jakoś tak) finish line (sorki że przekręcam nazwy, ale nei iwem jak to isę pisało ):]
Pozdro 4 all Biker`s
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl