BB maja jako jedyny mech. hamulec tarczowy docisk rownolegly...tzn. ze z obu stron klocek jest dociskany do tarczy a nie jak w wyszystkich innych jedne tloczek ktory dociska tarcze do kloca po drogiej stronie...i z tad taka sila hamowania...
a jezeli ktos ma inne zdanie [nie zgadza sie z dociskiem rownoleglym w BB] niech sie przejdzie do sklepu i zobaczy jak dziala ten patent, ja bylem bardzo zaskoczony
Jakos drogo te Black Boxy stoja.widzialem je wsklepie jak kupowalem amora za 200 zeta,myslalem ze to jakis chlam ale widac sie pomylilem.
Sklep jest w W-wie. ale nie powiem gdzie bo byla by to reklama.
jasne nie wiem czemu ale ci nie wieże ja brałem te hample od znajomego i płaciłem 210zł za jeden i to już było zajebiście tanio i nie wierze żeby gdzieś NÓWKI chodziły po 200zł
podlaczam sie do tematu i zapytam czy ten adapter bedzie pasowal do juniora ? bo mam kase tylko na niego a chyba adapter jest jakis inny.moze da sie goi jakos obrocic albo cos ? koles w sklepie za bardzo nie byl zorientowany =\
jeśli chodzi o docisk z obu stron to jest jeszcze avid cps. Jeździłem i jest naprawde wyjebany. Ale niestety nie wiem jak sie ma do black boxów. Pozdro!
Moja fura: http://www.pinkbike.com/photo/1059373/
FULL RULEZZZZ :)
co do hampli mech. z obu stronym dociskiem klockow do tarczy to jest jeszcze rst dx i kosztuje 70zł co do hamowania to raczej spowalnia z przodu na tarczy160mm ale tylne koło unosi do gory jak siedze na siodełku a waze 80kg
zastanawiam sie jak by działał z tarcza 203mm