Jak to jest z tymi tarczowkami? Czy np. mechaniczne tarczowki deore będą lepszym wyborem niz v-brejki xt? Opyla sie kupic tanią tarczowke(deore, rst) taką do 200zl? Czy moze lepiej inwestowac w lepsze vałbrejki... no i jakie tarczowki polacacie
Ja na razie nie inwestuje tarczowke bo z moim vek jestem calkowicie zadowolony. przy dobrych warunkach z 70 km / h wychamuje w kilka metrow. co innego jak jest mokro. wtedy chcialoby sie miec tarcze...
Myslalem kiedys o hayesie albo tektro ale jednak wole moje vki.
dobra jedno i drugie zahamuje -pytanie o jakosc tego hamowania...
konkretnie chodzi o to czy do 200 zł dostane hampla tarczowego (klamki mam) ktory sprawowal by sie lepiej niz v-ki xt. A moze mechaniczne tarczowki to syfy i lepiej zostac przy v-kach?
dobrym niedrogim zakupem sa Tektro IO ale jakdostana troszeczke wody to lepiej uzbroic sie w cierpliwosc i nie wsciekac sie na halas jaki z siebie wydaja ;)
No właśnie miałem pisać że pierdoły gadacie.. ale widze że Grucha mnie wyręczył:] Ja swojego mech. Avida na dzień dzisiejszy nie wymieniłbym za żadnego hydraulika.. serio... siła masakryczna:> modulacja bdb... a jak mi się urwie kabel to nie płace 100-150zł.. tylko 3zł za linke:> a jeśli chodzi o tani dobry mech. hamulec to z tyłu mam hayesa MX-2 i działa też bardzo dobrze.. no napewno już nie tak jak AVID (gorsza modulacja), ale siła niezła (spokojnie można skakac na tylnym kole i nie przepuszcza).
Ja odradzam tarcze rst a jeśli masz dobre v-breaki to nie ma dużej różnicy niż mechaniczne tarcze. Radze pozbierać na hydrauliczną a narazie na v-breakach jeździć.
ok to zrobimy to inaczej- szukam fachowej porady w sprawie hampli tarczowych (tych tanszych) chetnych, majacych chwile czasu ludzi znajacych sie na temacie zapraszam na gg:3091589
Tektro IO wystarczy na tyl, ale na przod to nie styka za *****... A co do tych klamek od canti... Faktycznie dziala zajebiscie mocno z takim mehcesem, ale modulacji nie ma zadnej prawie... Ja mam avida na tarczy 200 i z klamka deore pod V i wszystko jest pozytywnie. Niezla modulacja, sia silna :] no i wszystko gra. git fasola :] Tak samo tektracz IO z tylu na klamce deore. Kolo zatrzyma jak sie chce na na tyle tez da sie poskakac i ne puszcza (nie tzreba do tego miec hayesa :P) tylko zeby mi jesczze rama takie skakanie wytrzymala :P