Monster 2000-HELP !!!!!!!

rozowymuhomor
Kontakt:

Monster 2000-HELP !!!!!!!

Post autor: rozowymuhomor »

Witam!!!!

Mam male pytanko czy ktos na forum spotkal sie albo wie czy mozna dokupic u gregorja lewa dolna lage do monstera 2000 bo pekl mi adapter pod hamulec tarczowy (nie piszcie tylko zebym pospawal bo juz raz byl spawany) A moze ktos z was ma do sprzedania czesci do monstera moze byc 99 00 01 02?? jak tak to piszcie

Pozdr
Mikromakabra
Wiedzmin
Kontakt:

Post autor: Wiedzmin »

pospawaj
teh_pwnerer
rozowymuhomor
Kontakt:

super ale ja nie chce juz spawac wolal bym zeby bylo wszystko oki tzn zeby byl prosto hampel i wogole jak macie jakies pomysly to piszcie

thx
Mikromakabra
Wiedzmin
Kontakt:

no to pospawaj u typa co to zespawa za kase a nie za flaszke ludzie spawaja i dziala
teh_pwnerer
Xprot

Post autor: Xprot »

hm.... moze daloby rae wyrzezbic do tego systemu taka obejme, zintegrowana z mocowaniem? spilowac stary adapter.... i zamiast niego ta obejme dac

ale nie wiem jak by to dzialalo....
Wiedzmin
Kontakt:

co by laga obejmowalo? no jakby to bylo cos ala szybkozlaczka metalowa zaciagana mocniej przy pomocy srybokretu albo cos to moze przy mocniejszym hamowaniu sie nie ruszalo
teh_pwnerer
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

jak nie chcesz spawać, to zobacz sobie tylko jak jest montowany adapter w amorach votec, albo w starym rst mozo xxl (usd) i będziesz wiedział co zrobić
rozowymuhomor
Kontakt:

Jaca rozwin swoja mysl bo nie za bardzo kumam :]

thx
Mikromakabra
Xprot

Post autor: Xprot »

nie,nie, w ten sposob zeby objelo lage jak mostek sterowa, kumacie?
a zamiast kiery dwie dziury na hampel :P cos takiego
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

obejma jak na dynamo lub na dzwonek pomyslec wystarczy :) no ale to hujowo by wygladalo trzeba bylo by obrobic jakies dziurki ponawiercac zeby to wygladalo w mare i go
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
bart
Kontakt:

Post autor: bart »

Napisz maila do gregorio, jak ci podadza cene to raczej zrezygnujesz ;)
[url=http://tiny.pl/m1xh]pimpmobile ^^[/url]

[url=http://tiny.pl/m4f2]twotires[/url]
dusix
Kontakt:

Post autor: dusix »

dorabiaj taka obejme lub spawaj
kml
Kontakt:

Post autor: kml »

[quote="Xprot"]hm.... moze daloby rae wyrzezbic do tego systemu taka obejme, zintegrowana z mocowaniem? spilowac stary adapter.... i zamiast niego ta obejme dac

ale nie wiem jak by to dzialalo....[/quote]

Kiedys w Bb było zdjecie zzyxa z gustawem i gutek wlasnie był zamocowany do goleni na dwie szerokie opaski metalowe i kolo nawet starował w zjeździe gdzies tam. Widac działało ( albo czas jakis działało :> ) i mozna. Jak masz kase na golen cała to nic nie stoi na przeszkodzie co by se ze stara poeksperymentować nie :P Musiałbyś to stoczyc na gładko i potem dorobic pod standard adaptera i na szerokie! opaski zacisnąć i zobaczyc co i jak. Tia, wiem że to rzeźba jest dosyć poważna ale jezeli i tak masz kase to warto sie zastanowić i spróbować. Na pewno musisz użyć najszerych opasek jakie dadzą rade sie zmieśćić obok siebie, wszystko bardzo solidnie skręcić i użyć Loc titea co by sie przypadkiem nie odkreciło i zebys sie nie rozpierdlił w nowy rok <lol>
Masz kase, kupuj golen cala. Masz kase ale lubisz rzeźbić działaj coś w ten deseń. Weź tylko pod uwage jak duze siły działają na adapter itp i dopiero potem zacznij wszystko klecić.

Ja tam lubie rzeźbić <rotfl2>
Enduro Rider. http://tinyurl.com/5alos
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

u nas zawsze wszystko jest na patencie, wiekszosc owych rzezb powstaje w piwnicy-->warsztacie xprota , czasami u mnie i czasami u Bialego DH...

Wszystko zawsze ( ;) ) dziala i sie trzyma :D

Taki wlasnie patent mielismy robic na wypadek pekniecia adaptera w moim starym monstrum ale mimo ryski pol roku tak sie trzymalo , bialy jeszcze spawke na to strzelil i trzyma sie do dzis. Co innego urwany adapter, zrob tak jak wszyscy tu kombinuja , to musi dzialac ;] Niektore amory tak maja w domysle.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

rozowymuhomor
Kontakt:

Dzieki za wszystkie odpowiedzi :]........pomysle i cos zadzialam ;]

thx
Mikromakabra
ciamek
Kontakt:

Post autor: ciamek »

Widzialem kiedys w Lodzi Monsterka, niestety ktos pozniej zajebal caly rower, ale tam wlasnie byl klocek alu mocowany do goleni w taki sposob jak mostek obejmuje kiere, na 4 sruby. W tym klocku otwory pod hebel i gotowe. Jezdzilo z Guckiem i dzialalo.

ciamek
Wiedzmin
Kontakt:

no mysle ze tak jak jaca dal 2 foto to tak bylo by najlepiej
teh_pwnerer
monsterst
Kontakt:

Post autor: monsterst »

sorka ze odejde trosze od tematu ale po co mam zakladac nowy temat..

ile kosztuja uszczelki do monstera 03??
thx !
lubie bika!
ODPOWIEDZ