Jak się przełamać??
-
- Kontakt:
hej Freerider mam pytanie co do tej chopy :D bo teraz mamy nowy tor i już to jest 4x i pierwsza chopa jest duża ale ma z 3-4 metry max. zato jest fest do góry. chyba że skakałeś na takiej dupnej 6m ale bardzo płaskiej to było na starym torze :D to jak ? :)
"Znudziło mi się siedzenie w domu - idziemy na rower" A.Lincoln
-
- Kontakt:
Postaw swoją sprawę tak <- po pierwsze zainwestooj w ochrone ciała ( po paru dropach zrozumiesz że nie ma sie czego bać ). Po drugie nie zastanawiaj sie długo ( zrób sobie pare podjazdów próbnych pod hopę i jedź ). Po trzecie jak sie już bardzo boisz, to niezbyt rozpędzony ( ale tudzież nie za wolno ) jedź na hope i wyczuj ten moment i poderwij kierownice mocno do góry, nie za mocno przechylony tyłu... Wtedy obcykasz jak sie leci ... i strach minie:)
Whoever Doesn't Ride for Love Or Fun Of It - Shouldn't
amator nie mysl o tym jak sie napedzasz pomysl ze jedziesz po prostej drodze..niepatrz gdzie jedziesz tylko na kierownice a w ostatnim momencie (kilka metrow przed hopa) popatrz na wybicie(nie zeby sie przestraszyc tylko zeby wiedziec ze prosto najedziesz :P) noto hop :P i bedziesz mial to za soba....potem bedziesz sie z tego smial ze bales sie skoczyc ;D
http://miniurl.pl/12397
Ja smigam od poczatku wakacji i tez ma spore opory przed paroma hopkami
i mam taki maly sposob czyli: jak hopa jest taka wmiare bezpieczna ale spora to jeden bowarek:) ale tosie nie zawsze sprawdza bo po browarku jest troszke inaczej w glowie Ale mam farta bo ludzie z ktorymi smigamy maja spore doswiadczenie i chetnie sie dziela (a tak naprawde to dostaniesz kilka rad i co zaczynasz jechac i tak o wszystkim zapominasz :) A co do tych srromych odcinkow to zjechac raz a potem to juz jest luz i czlowiek chce jeszcze raz:D
A najlepiej jest kiedy ktos z kim zaczynales latac skoczy toprzed toba to wtedy ambicja niesie dwa razy dalej:)
pozdrawiam wszystkich bikerow a przede wszystkim poczatkujacych:D:D:D
i mam taki maly sposob czyli: jak hopa jest taka wmiare bezpieczna ale spora to jeden bowarek:) ale tosie nie zawsze sprawdza bo po browarku jest troszke inaczej w glowie Ale mam farta bo ludzie z ktorymi smigamy maja spore doswiadczenie i chetnie sie dziela (a tak naprawde to dostaniesz kilka rad i co zaczynasz jechac i tak o wszystkim zapominasz :) A co do tych srromych odcinkow to zjechac raz a potem to juz jest luz i czlowiek chce jeszcze raz:D
A najlepiej jest kiedy ktos z kim zaczynales latac skoczy toprzed toba to wtedy ambicja niesie dwa razy dalej:)
pozdrawiam wszystkich bikerow a przede wszystkim poczatkujacych:D:D:D
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=505932 .....moj rowerek
ja mam podobny problem, tylko innej natury...
kiedyś skakałem sobie ze schodów i poprostu przy pierwszym skoku się spierdoliłem na ryj.
od tamtej pory zawsze kiedy próbuję z nich skoczyć to zatrzymuję się jakieś 30cm przed krawędzią
co zrobić rzeby wreszcie z nich skoczyć bo już mnie wkurwia wieczny cykor po upadku;)
kiedyś skakałem sobie ze schodów i poprostu przy pierwszym skoku się spierdoliłem na ryj.
od tamtej pory zawsze kiedy próbuję z nich skoczyć to zatrzymuję się jakieś 30cm przed krawędzią
co zrobić rzeby wreszcie z nich skoczyć bo już mnie wkurwia wieczny cykor po upadku;)
-
- Kontakt:
-
- moderator
- Kontakt:
Ja Robie tak jak skakałem z murka i byłęm na górze to powiedziałem sobie postanowiłem Kazałem !! Musze z sTąd Skoczyc ! i Przerzegnałem się i skoczyłem :) i Złamałem Gile (1,5metrowy murek na płaski beton) :D:D
Radze nieuzywac Firm takich jak Suntour I RST lepiej zainwestowac w starego Marzocchi,manitou,rock shox ale nie RST ani sunotur POZDRO!
Radze nieuzywac Firm takich jak Suntour I RST lepiej zainwestowac w starego Marzocchi,manitou,rock shox ale nie RST ani sunotur POZDRO!
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
eee, przełamać się????
To moshe weź skocz na główkę z dachu w kałużę
Wtedy to się na pewno przełamiesz:D:D:D joke
nie, a tak naprawdę, to weź nie myśl w ogóle o lądowaniu, o tym że możesz zaliczyć matę, patrz się na wyskok i mów sobie że zrobisz to, bo jak nie to będziesz ciota
ja się tak zawsze motywuję:D:D
To moshe weź skocz na główkę z dachu w kałużę
Wtedy to się na pewno przełamiesz:D:D:D joke
nie, a tak naprawdę, to weź nie myśl w ogóle o lądowaniu, o tym że możesz zaliczyć matę, patrz się na wyskok i mów sobie że zrobisz to, bo jak nie to będziesz ciota
ja się tak zawsze motywuję:D:D
Widze ze chyba jestem jakims ,,odmiencem,, bo jak sie przymierzam do czegos wiekszego to najpierw musze to pozadne rozkimnic i dopiero jak jestem pewien na 100% ze mi sie uda to lece. Co prawda czasem sie nie udaje :p (ale to sie nawet zawodowcom zdaza). Dzisiaj na przyklad rozkminialem dosc duza hope (2m w dal i 3-3,5 w gore to dla mnie jest calkiem spora hopa) i jak sie tak namyslalem to stwierdzilem ze nie poleca i juz sie chcialem zbierac kiedy qmpel powiedzial zebym jeszcze raz sprobowal, nie udalo sie. Rozmyslilem sie przed wybiciem i sie tak wqrwilem na siebie ze potem juz ja polecialem. Co prawda za 1 razem zaliczylem glebe, ale potem juz elegancko sie wpasowywalem w ladowanie.
It's not the bike you ride, it's how you ride your bike