moze troche lamerskie pytanie ale tak przy okazji czym sie rozni wolnobieg od kasety ? :/ bo tez mam ganga i rowzniez chcialbym ss zalozyc w nim i niewiem wlasnie czy potrzebuje kaset czy wolnobiegow zeby wyciagnac te podkladki i zebatke? (mam zwykla piaste teraz z starym wolnobiegiem)
Hm?? Ja mam wiedzieć?? ;] Ja se tak myśle, bo mam piaste tylną LX, żeby po prostu np. na dzień dzisiejszy przykręcić tam jedną zębatkę (nie wiem czy jest to możliwe), a potem dokupić te reduktory dabomba np.
Cinek: nie ma w sklepach takich : > NS będzie sprzedawał dopiero od marca. A tak to albo może Ci Xprot zrobić albo DZIKUS. Możesz tez brave machine'a piaste sprowadzić ale kosztuje cos koło 400 zeta.
GODI: kasete sie nakłada na piaste z bębenkiem, kaseta sama w sobie nie ma łożysk a wolnobieg ma i nakreca sie go na piaste. Wolnobiegi bmx masz na zdjęciach powyżej (te z jedną koronką) a wolnobiegi mtb w makrokeszach i starszych modelach rowerów (wyglada jak kaseta ale jakbys odkręcił to piasta nie ma bebenka)
Nie da sie jednej zebatki wpakować na bebenek, bez podkładek, bedzie Ci sie przesuwać.. ten reduktor da bomba jest z dupy, bo po pierwsze drogi a po drugie masz tylko dwie mozliwości ustawienia linii łańcucha.. lepiej pójść do serwisu i za piątaka nabrac sobie podkładek i ustawić wszystko miodzio.
Niestety mam wlasnie piaste jakas gowniana z makrokesza z wolnobiegiem teraz :/ musialbym kupic jakas najtansza kasete (albo dwie) i z tego wyciagnac jedna jakas zebatke i podkladki i wtedy zalozyc to ? (tylko czy mi to wejdzie na ta piaste z makrokesza? :/ )
jeżeli chodzi o ta piasta specjalna to chyba odpadnie. Załatwie jakieś podkładki i tyle. Najgorsze jest że zdjąłem korbę i to co zobaczyłem o mało mnie nie przewróciło, ząbki ze średniej są o połowe mniejsze niż miały być;p. Kurde widać jak materiał na boki się nawet rozchodził;/ festtt. Chyba zacznę już na nową korbę zmieniać, bo fest dupiaty stan już tego jest. Może jak starszy zobaczy to coś dorzuci:P