SCOTT FX3 - ktoś zna ten sprzęt ?
SCOTT FX3 - ktoś zna ten sprzęt ?
Witam.
Chcialem zaczerpnac jakis informacji na temat moze nie tyle co roweru SCOTT FX3, a raczej ramy, jej kontrukcji i wytrzymałości.
O takim sprzecie mowa:
http://www.scott-testcenter.com/bikes/b ... &jahr=2001
Rower raczej przeznaczony dla amatora jazdy po lesie i ceniacego komfort jazdy. Uzrbroiłem go w przedni amor RS PSYLO XC.
Pytanie jest raczej tego typu - czy ktos katował już taka ramę? Chodzi o skoki z murów i skarp (max 1,5m) ? czesto lądowanie odbyło by sie na twardym asfalcie. Nie martwie sie o koła i reszte sprzetu -> ale czy ta rama temu podoła ? Co by nie było to SCOTT wiec raczej solidny producent, lecz słyszałem że seria tych ram lubiła pękać w miejscu mocowania tylego dapera ?
Mam pare fajnych miejscówek lecz pozostaje kwestja czy rama wyląduje w jednym kawałku :)
Jesli pytanie jest głupie i nie na miejscu to sorki
pozdrofka
Chcialem zaczerpnac jakis informacji na temat moze nie tyle co roweru SCOTT FX3, a raczej ramy, jej kontrukcji i wytrzymałości.
O takim sprzecie mowa:
http://www.scott-testcenter.com/bikes/b ... &jahr=2001
Rower raczej przeznaczony dla amatora jazdy po lesie i ceniacego komfort jazdy. Uzrbroiłem go w przedni amor RS PSYLO XC.
Pytanie jest raczej tego typu - czy ktos katował już taka ramę? Chodzi o skoki z murów i skarp (max 1,5m) ? czesto lądowanie odbyło by sie na twardym asfalcie. Nie martwie sie o koła i reszte sprzetu -> ale czy ta rama temu podoła ? Co by nie było to SCOTT wiec raczej solidny producent, lecz słyszałem że seria tych ram lubiła pękać w miejscu mocowania tylego dapera ?
Mam pare fajnych miejscówek lecz pozostaje kwestja czy rama wyląduje w jednym kawałku :)
Jesli pytanie jest głupie i nie na miejscu to sorki
pozdrofka
-= SCOTT G-ZERO FX3 (2001) =-
Zmiany: - RS PSYLO XC
- Pedałki VP 133
- Pedałki VP 133
".....a katowanie jej to jush przesada...:/ to kuż lepiej Santa hucklera weź...."
No kupic cos innego to odpada (brak kasy) - na codzien rower służy mi do zwykłej jazdy - ten SCOTT do tego sie świetnie nadaje - jak na razie jestem z niego zadowolony, lecz swego czasu sporo scigalem sie w XC, przy czym w wolnych chwilach doskonalilem technike jazdy, mile chwile powrocily i chcialbym troszke poskakac -> z wypowiedzi jak na razie wynika "broń boze na tej ramie skakać" wiec chyba pozostawie ja do lasu a na chopki wezme sztywna rame + amorek z przodu (cos zostalo w garazu)
No kupic cos innego to odpada (brak kasy) - na codzien rower służy mi do zwykłej jazdy - ten SCOTT do tego sie świetnie nadaje - jak na razie jestem z niego zadowolony, lecz swego czasu sporo scigalem sie w XC, przy czym w wolnych chwilach doskonalilem technike jazdy, mile chwile powrocily i chcialbym troszke poskakac -> z wypowiedzi jak na razie wynika "broń boze na tej ramie skakać" wiec chyba pozostawie ja do lasu a na chopki wezme sztywna rame + amorek z przodu (cos zostalo w garazu)
-= SCOTT G-ZERO FX3 (2001) =-
- Pedałki VP 133
- Pedałki VP 133
nie kupuj tego ja mam takiego scotta 4razy polamałem tylni wachacz i z powodu malo skoku 3razy uszkodzilem tylni damper, bo go dobijal jezeli kupisz ten rower bedziesz musial sie przypatrywac tylko kolegom jak lupia ze schodow i morkow bo z tym scott'em to masz tylko problmy na poczatku mialem straszne problemy z skrzypieniem potem znikly potem po pol roku pojawily sie luzy na tylnim wchaczu co jest bardzo halasliwe a potem jeszcze z niewiadomych przyczyn zaczely pekacz wachacze
ten rower jest tylko dla XC zaden fr czy enduro nic. ONLY XC
ten rower jest tylko dla XC zaden fr czy enduro nic. ONLY XC