ZAŁATWMY SKATEPARK W WARSZAWIE !!

barnej
Kontakt:

Post autor: barnej »

Xys trzeba tylko zmienic skatepark bo urzędasy nie będą wiedziec co to :D np Jutrzenka jest jako wrotkowsiko :)
Kid
Kontakt:

Post autor: Kid »

[quote="-Przemooo-"]kid wybudowanie profesjonalnego skate parku to kasa rzedu 100 tys w zwyz ( profesjonalny to taki jaki ostatmnio w krk zrobili chyba)[/quote]

chcesz profesjonalnego? pomysl... tu nie chodzi o wyczesane rampy itd. tylko miejsce gdzie mozna byloby postawic wlasne konstrukcje, skad nigdy by ci ich nie zaje bal... na pewno sa ludzie w wwa, ktorzy potrafili by zrobic cos porzadnego gdyby sie im tylko dostarczylo materialy, jestem tego pewien...

poczytaj sobie w necie jak inni ludzie (bez finansow, tylko z zalatwionym terenem) zaczynali budowe sk8parkow w innych miastach i krajach... bo przeciez nie wszyscy sa tak bogaci jak usa, niemcy, anglia itp. ..............

tylko jedna wada w tym calym pomysle ze sk8parkiem...

w zime zaczac sie nad tym zastanawiac?

nie lepiej w maju, zeby jak juz sie znajdzie teren to w lipcu, sierpniu, wrzesniu moc juz zaczac cos robic?
thugrider@wp.pl
mati-biker
Kontakt:

Post autor: mati-biker »

ten skate park, mógł by być taki, jaki jest na początku filmu JIB
hui
nablaone
Kontakt:

Post autor: nablaone »

Jest już taka incjatywa.

http://www.skatepark-warszawa.prv.pl/
Sven
Kontakt:

Post autor: Sven »

Kid : " ci co tak naprawde dobrze jezdza w wwa, niech znajda czas nagraja jakis filmik i potem zaprezentuja jakiemus sponsorowi i wtedy moze hajs sie na to znajdzie... ''

do filmu tylko by sie nadawali bmx'arze z wawy: np. ząbi, gryffin i jego ziomki, bo na mtb nikt tu dobrze nie jeździ (nawet waldek sie na bmx przerzucił ) szkoda tylko że z większością bmiarzy nie idzie sie dogadać..... więc z z filmu DUPA

ps. i tak cały ten plan ze skateparkiem skończy sie na gadaniu
Wojtek
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

w tą niedziele będzie orkiestra to możecie razem z nimi zbierać na skate park :D może ktoś sie pomyli i wam da :)
Pi3tr0
Kontakt:

Post autor: Pi3tr0 »

Wojtek to byl glupi zart ........................
a ogolnie to trzeba by bylo pojsc do sklepow rowerowych itp. podejzewam ze plus i red bull mogly by sponsorowac bodowe takiego skateparku do tego kilka sklpow firm itp i moglo bysie udac. tylko ktos musial by sie zajac tym na powaznie napisac petycje zrobic projekti zebrac potpisy i chyba by sie przydalo w jakis uklad z bmx-iarzami pujsc zeby oni tez sie podpisli tez cos w tym kierunku zrobili . bylby to skatepark tylko dla rowerow z wiekszymi perzeszkodami mtb/bmx:)
Kid
Kontakt:

Post autor: Kid »

Sven...

bylem na zawodach redbulla co niedawno byly na inflanckiej (chyba tam...) i w sumie polscy x-iarze nic ciekawego nie pokazali... ale z tego co mi wiadomo ci naprawde dobrzy w ogole tam nie przybyli heh... ale tak mi tylko znajomii mowili.

co do naszych warszawskich riderow mtb... wiesz, co to za problem pogadac z nyplem? zeby walnal backflipa z czymstam:) co to za problem wybic sie z nim i postreetowac... czy z rns'em, czy z waldkiem... ?

na pewno jak by zobaczyli ich max umiejetnosci to by nie usneli ogladajac ten film... jestem tego pewien...

co do innych riderow w wwa, ja tu malo osob znam, wiec niech nikt sie nie pluje, ze zna kogos tam co lepiej jezdzi...

w sumie... ja tez czuje, ze to moze sie skonczyc na gadaniu...

ale sam, gdybym byl troche starszy np. mial z 20lat lub wiecej, to bym pochodzil i zorganizowal cos...

bo juz dawno myslalem o sk8parku, o hali z dirtami (takie marzenie moje heh:)) bo wedlug mnie chodzenia nie jest az tak duzo...

inni ludzie zbieraja setki tysiecy podpisow i daja rade.

w tym przypadku wystarczy pojsc do kilku grubych firm i pogadac z ludzmi co naprawde moga cos wskurac. tak ludzie dzialaja za granica... wystarczy uzmyslowic tym firmom, jak sporo moga na tym zarobic w pozniejszym czasie, w perspektywie 2-3lat... a to wydaje mi sie, ze nie jest trudne...

takie jest moje zdanie.
thugrider@wp.pl
Sven
Kontakt:

Post autor: Sven »

>bylem na zawodach redbulla co niedawno byly na inflanckiej (chyba tam...) i >w sumie polscy x-iarze nic ciekawego nie pokazali...

nic nie pokazali?????????????????????????????????????????????? chyba ty!!

>ale z tego co mi wiadomo ci naprawde dobrzy w ogole tam nie przybyli heh... >ale tak mi tylko znajomii mowili "

nie słuchaj juz więcej znajomych ok?
Rufus
Kontakt:

Post autor: Rufus »

nie ma co argumentowac w ten sposob... trzeba sprawe postawic "twardo"!
napisac: mamy sile robocza, mamy chetnych, potrzeba takiego obiektu! napisac ze jestescie w stanie pokryc czesc kosztow (nawet trocche przebajeroewac :p), uzyskac opinie architekta, poszukac kogos kto ma znajomosci w tv lub gazecie. trzeba postawic zarzad miasta w sytuacji, w ktorej petycja nie moze przejsc przez podrzednego urzedasa ale musi walic do samego prezydenta miasta! i nie slac poczta tylko isc i doreczyc samodzielnie oraz solidnie przygotowac sie do rozmowy!!powaznie, wyjsciowo, najlepiej z jakims architektem czy ki mkolwiek kto zna sie na rzeczy.
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
mati-biker
Kontakt:

popieram Rufusa.
hui
dr_jeckyl
Kontakt:

Post autor: dr_jeckyl »

siema. rufus dobrze gada ale to nie jest takie proste... ja rowniez zalatwiam skate park u siebie w miescie i wiem co nie co na ten temat... po 1 to musi byc zgoda nie prezydenta miasta a Rady miasta. po 2 to musi byc miejsce na budowe takiego parku. po 3 to nie ma takiej mozliwosci zebyscie wy budowali taki park poniewaz jezeli chcecie kase od miasta to musi byc zoraganizowany przetarg na projekt i przetark dla firm ktore moga sie zajac budowa parku. najlepiej zrobic komputerowa wizje skate parku na plycie jako wasza wizje parku na ktoerej bedzie mogl sie oprzec projektant... najlepiej zebyscie zrobili petycje i zebrali na niej kilka set podpisów ludzi ktorzy nawet nie jezdza ale sie na to zgadza (tylko bez sciem bo oni to sprawdzaja) jezeli to wszystko zrobicie to jest szansa ze Miasto wysle prozbe o dofinansowanie do UE bo oni sa chetni do refundowania takich rzeczy... moje miast wyslalo taka podanie i czekamy teraz na odp. jak sie uda to prace zaczna sie juz w kwietniu lub maju... jezeli chcecie miec skate park to juz zacznijcie kombinowac bo bedziecie miec park dopier w 2006 r. pzdr.
dr.

_________
www.jakoobcycles.pl
dr_jeckyl
Kontakt:

jak nie macie pomyslu na skate park to goraco polecam stonke www.techramps.com tam znajdziecie wszystko co tylko bedziecie chcieli do skate parku... polecam sie oprzec na tym z krakowa...
dr

Kontakt:

zapodajcie jeszcze projekty skate parków
hui
Pi3tr0
Kontakt:

Post autor: Pi3tr0 »

dr_jeckyl dobzre gada jak im si euda to i nam sie uda bez wikszych problemow wec do roboty ja nie pujde do uzedu bo mam 16 lat ..;/ niech ktos napisze podanie zapoda go tutaj kazdy go przeczyta i ustlimy czty cos w nim zmieniac
projekt lepiej zrobic na kartce a puziej niech ktos go przezuci na kompa
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

http://www.techramps.com/index.php/cont ... epark,117/ wlasnie o tym parku mowilem nie jest on duzy jest fajny nie ma tam ceny ale wydaje mi sie ze nie jest to tanie
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
Leszek rally
Kontakt:

Post autor: Leszek rally »

Tu masz fotkę millenium park w calgary http://www.epyx.ca/gallery/millenium2.jpg niejest rewelacyjna ale zawsze
Maximum attack do końca !!
dr_jeckyl
Kontakt:

powiem szczerze ze my juz mamy projekt i wszytkie potrzebne papiery wiec postaram sie zlatwic takie pismo i wrzuce je tu jak tylko bede mogl co de ceny to caly skate park kosztuje ok 300.000 zl. ale trzeba jeszcze doliczyc 70.000 - 100.000 na nawierzchnie ktora wykonuja nie liczne firmy w polsce... metraz takiego porzadnego skate parku wystarczy ok. 60 m dlugosci i 20 - 25 m szerokosci. Tak a propo to Leszek rally nie porownuj parkow ze stanow bo u nas w tej nedzy nigdy nie powstanie takie cos... ale park jesst genitalny... :) jezeli bedziecie mieli jeszcze jakies pytania to walcie odrazu a postaram sie rozwiac wasze wszelkie watpliwosci... trzymam kciuki za powodzenie....
dr.

Kontakt:

Post autor: Xys »

Pomysł jest więc bierzcie się do roboty! :D
nie ma że boli... gg 1284889
ODPOWIEDZ