mam zamiar w najblizszym czasie brac ramke do trial'u i tu sie zaczyna problem - albo Accent m001 16" (tak na poczatek), point 15", dragstar :/ (ciezki w ****) albo mielec. Prosze o szybka odpowiedz bo siedze na necie w kawiarence - komp mi siadl przez jakiegos wirusa pier******** :/ mam jeszcze jakies 50 min - z gory dzieki :P
Jeśli chcesz naprawdę bawić się w trial to bierz mielca z trialową geometrią, na innych ramach nie będzie ci się dobrze jeździło. Z tych co wymieniłeś to tylko mielec!
kurde wiem ze geometria jest wazna ale ja pedal kick'a robie na mojej starej ramce do xc takze... tylko ze mielec cienko spawa (tak mowia wlasciciele mielca z tegoz miasta :P) a accent moze byc cienki jesli o wytrzymalosc chodzi.... :>
jak sie uprzesz to i na dragu bedziesz trialował, ja mam suntora ns i draga 14" i robie pedal upa na 60 cm a dopiero zaczynam z trialem, pedal kicka też sie dobrze robi .
w rozsadnej cenie masz tylko mielca. z zalozenia miewa on czasami trialowa geometrie, ale czasem im "sie krzywo pospawa" i kat widelca moze byc prawie pionowy. ale widelki sa krotkie i to jest najwazniejsze.
PYTANIE:
-dlaczego każda rama mielecka jest inna?
ODPOWIEDŹ:
-bo nawet w mielcu nie potrafią czegoś spierdolić drugi raz tak samo