Mam Shimano na przodzie, tylko tarcze założyłem 200mm od Grimekii i klocki BBB, przebieg - około 800 km.
Działa bardzo dobrze, zjazdówka to to nie jest ale nie takie jej przeznaczenie. Złego słowa nie mogę powiedzieć, polecam gorąco, zwłaszcza za około 400 PLN.
Nie kupuj magury z plastikową klamką!! to szmelc. Lepiej deore 555(poprzedniczka XT) lub 525(kumpel ma) są wypas albo Xt (mam takie).
A więc wiem co mówię :D
nie ma co porównywać deore z grimecą :]
ja tam wole deore bo nie ma dota co jest najgorsze w tych hamulcach, co mają doty. Złazi farba jak się coś rozleje. A w deore nie ma tego problmu:]
ogółem mówiąc biery DEORE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[quote="bloszek"]Nie kupuj magury z plastikową klamką!! to szmelc. Lepiej deore 555(poprzedniczka XT) lub 525(kumpel ma) są wypas albo Xt (mam takie).
A więc wiem co mówię :D[/quote]
No chyba Pao napisał że Julia '05 a ona ma aluminiową klamke...
Ja wziąłbym mimo wszystko Grimrce sys8
a jakby ktos chcial to moge sprzedac komplet deore 555 z tarczami 160mm (jeszcze nie odlepione naklejki z tarcz),klocki ledwo co dotarte,do tego jedno pudelko (drugie zostalo uzyte po raz drugi ;)),buteleczka plynu i zestaw do serwisowania.Jeden taki hampel kosztowal w Polsce ok.800zl.Ja sprzedam komplet za mniej :).Hample maja ok.100km przebiegu.
Ja jeżdze na dwóch Shimano 525 i jestem zadowolony.Moim zdaniem jest to niezły hebel, szczególnie za cene 350 zł. Teraz tylo chce wymienić tarcze na większe i dokupić adapter.