wiem ze bylo mnustwo tematow na temat tych opon ale przegladalem je i nigdzie tak naprawde nie znalazlem precyzyjnego stwierdzenia ile szerokosci w cm badz mm ma ta opona bo jedni mowia ze wezsza niz inne inni mowia ze to prawdziwe 3.0, wiec jesli ktos ma te opone to prosze zmierzyc i napisac dla jasnosci a nie jakies tam przypuszczenia i gadki szmatki ze wejdzie nie wejdzie jak bedzie szerokosc to kazdy sobie moze sam zmierzyc widelec i bedzie wiedzial czy wejdzie czy nie, mozna tak w ogole zrobic z oponkami zeby nie bylo mnustwa tematow w stylu czy do draga wejdzie duro 2.6
piszcie wiec jakie sa szerokosci tych oponek jak wiecie na 100%
z gory dzieks
mam duro 3" na 24" dm24. oponka mierzac po brzegach klockow ma dokladnie 2,8", czyli okolo 7cm. no, a do draga wchodzi i po obu stronach zostaje jakies 3-4mm luzu.
A wiec duro 2,6 nie jest moze zbyt szeroka ale jest wysoka w cholere i jezeli chcesz ja zalozyc do draga to w przypadku 16" bedziesz musial podszlifowac rame ( na gorze ten wystajacy element ramy) ale w 14 nie mam pojecia..Bo na szerokosc wchodzi bez problemu tylko ta wysokosc..
3.0 nie wchodzi ani na szerokosc ani na wysokosc.. Wiem bo kupilem i teraz sie kurzy..
Co do wagi to wykorzystujac detke ktora jest w zestawie to komplet wazy jakies 3kg (2.6...), 3.0 jest ciezsza o jakies 0.5kg...
Ale jak kupisz oponke w trade-stomil to tanszej nie znajdziesz w tej szerokosci...
wypasem musi byc drag z duro 3.0 chyba do jezdzenia po polu:/ i pilowanie ramy zeby opona wlazla to juz granda po maxie mozg sobie piloojcie moze wam sie poprawi, ogarnia mnie smiech jak czytam takie tematy
Sprzedam nową, niejeżdzoną opone Duro Leopard 24 cale 3.0 z dętką za 70zł albo zamienie ją za nową, niejeżdzoną Duro Leopard 24 cale 2.6 tyle, że już bez dętki.
Wymiana, tranzakcja, tylko osobiście na terenie Warszawy.