Pedalkick

adibest
Kontakt:

Pedalkick

Post autor: adibest »

Witam
Mam taki problem, próbuje nauczyc sie Pedalkicka ale jakos jak juz nawet stoje na tylnym to nie moge skoczyc, jak kopie to tylko jade po ziemi bo nie wiem jak trzeba szarpnac kiere zeby oderwa rower od ziemi. Wogóle jak ktos wie to niech powie jakies wskazówki czy cos, jak sie odchyli jak rce trzyma(czy proste w lokciach), wBasnie czy jak wy robicie pedala to trzymacie tylko tylnym hampel czy moze dla równowagi lepiej trzyma tez palec lewej reki na przednim hamplu?? Pomocy bo chce sie tego nauczy a mi nie idzie jako[ za bardzo!!!
HAHmaster
Kontakt:

Post autor: HAHmaster »

no trzeba miec ugiete łokcie, a jesli chodzi o podskoki, to nie tylko kierą ale rowniez nogami generalnie całym ciełem, hop do gory i juz :D
RIDE MOUNTAIN BIKE (-_-(-_-)-_-)
GG: 1943073
foghorn
Kontakt:

Post autor: foghorn »

tez jestem na etapie dopracowywania i mialem ten etap co ty :) czyli jechanie po puszczeniu hampla.

poprostu stoisz na tylnim,trzymasz hampel,opuszczasz przod,ty sie wychylasz do tylu i teraz uwaga: skladasz sie jak nozyczki,ciagniesz kiere do siebie,ty do kiery i w tym momencie puszczasz hampla i kop w pedal - i ja mam tak ze lece dosc daleko,ale mam problem potem z ustaniem i skakaniem dalej do przodu :((

pomoglem ile moglem :)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
adibest
Kontakt:

Post autor: adibest »

Spoko dzieki pójde jeszcze popróbuje moze wreszcie cos zacznie wychodzi.

A ty SDSW jak nie wiesz co napisac to nie musisz sie wpierdalac, bo chyba nawet nie zalapales o co mi biega, skad kurwa mam wiedziec czy lepiej trzymac reke na przednim hamplu czy tylko na tylnym??? Np. jak sie robi manuala czy wheelie i sie trzyma (przynajmniej ja tak mam) takze na przednim hamplu palec to jest ***.....o i lepiej tylko na tylnym, a przy pedalkicku (ja tak mam) Batwiej mi trzymac na obu hamplach,
Myslisz kurwa ze tym glupim komentarzem cos komus pomogles to sie mylisz, ale jak cie to tak bawi to ok

Pozdro foghorn, HAHmaster
[]_ ([]) []_
Kontakt:

Post autor: []_ ([]) []_ »

a on ziom dosc długo sie tego uczyłem ale i tak pro'sem nie bede ale troche umiem no ja am tak ze z przyzwyczajenia trzymama przedni hampel i mi to pomaga (tak samo w whellie , manual)najważneijsze to ta równowaga i zeby robic to spokojnie, powolutku skakać... nie na siełe zeby szybciej tylko małe podskoki... podryważ przód pedałem stajesz, opuszczasz leciutko przód (ale bardzo leciutko) i blokujesz tylni hampel bardzo mocno a póniej nagle puszczasz, kopiesz i zginasz mocno łapy i znoff blokujesz hampel jak skczasz jush więcej to powtarzasz te czynności...

co wiedziałem to powiedziałem
http://www.jokejoke.prv.pl/
<bartek>
Kontakt:

Post autor: <bartek> »

po pierwsze musisz dobrze opanowac wejscie na tylne koło .. chodzi o to zeby stanąc wmiare prosto i zeby nie ciagło cie na boki. jak sie uczyłem pedal kick'a własnie to sprawiało mi najwiekszy kłopot no ale z czasem mozna to opanować. jak juz stoisz na tylnym kole opuszczasz lekko przod i tak jakby leciutko przykucasz (ale minimalnie) w tym samym czasie cofasz troche pedało (zebys mogł potem kopnac) rece cały czas musza byc zgiete . Jesli chodzi o to trzymanie palcow na klamkach to neima wiekszego znaczenia ale osobiecie polecam zacisniecie obu hampli bo wtedy jest łatwiej . Nastepnie przyciagasz lekko kiere kopiesz w pedalo i wykonujesz taki ruch jakbys chcial podskoczyc na tylnym kole ( odbic sie od ziemi albo cos w tym stylu :P) no i oczywiscie puszczasz hamulec. te wszystkie opisane manewry musisz zgrac w jeden płynny ruch. Troche tu namieszałem ale mam nadzieje ze zrozumiesz o co mi chodziło. Trudno to opisać , zreszta jak wszystkie trialowe triki do wszystkiego trzeba dojsc samemu . Duzo cwicz nawet jak nei wychodzi to po pewnym czasie to opanujesz
siudass
Kontakt:

Post autor: siudass »

cwiczyc cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc :)))
adam.siuda@gmail.com
Hof
Kontakt:

Post autor: Hof »

ja sie nauczylem i ten trik nie sprawial mi przyjemnosci wiec przestalem go robic
i trenuje bunny hopa na single spedzie(80cm)
a propo pk to sproboj ustawic slabsza noge z przodu (stojac na ziemi dwoma kolami) i sproboj wykonac po obrotu korba i w momencie kiedy silniejsza noga znajdzie sie z przodu to sie wybijaj jak do krolika (przod sam ) i przy ladawaniu wciskaj hampla
rzycze udanych cwiczen
Janik
Kontakt:

Post autor: Janik »

haha a to na singlespeedzie bunnego robi sie inaczej??? widze hof ze kozaczysz... zapodajesz pedal kicka a nie umiesz zrobic bunnego tylko z tego powodu ze na singlu?? wiesz pewnie czemu akurat do ciebie nie mam sympatii-przez idiotyczny temat jaki zalozyles o "gownach" jak to niesprawiedliwie nazwales poczatkujaczych bikerow... sam jestesm ciekawy ile jezdzisz ale pewnie dlugo i nic nie umiesz daltego wyladowywujesz swoje komplexy na poczatkujacych... a pozatym w tym temacie jest pytanie jak zrobic pedal kicka a nie "chce wiedziec jaki triki robi hof bez problemu"

a co do pedal kicka to zamieszczam tu swoja instrukcje bo wiem ze jak sie czlowiek uczy to najlepiej dowiedziec sie z jak najwiecej zrodel zeby umiec

1 stoisz na ziemi z rownoleglymi nogami do ziemi (mocniejsza noga z przodu)
2 cofasz troche mocniejsza noge
3 wszystko robisz jednoczesnie: cogasz sie do tylu, puszczasz hamulec i naciskasz energicznie na pedal wtedy rower powinien wyskoczyc Ci spod tylka :)
4 gdy przelecisz ten kawaleczek naciskasz hamulec
5 kiedy czujesz ze opadasz do przodu znow naciskasz czy kopiesz i robisz reszte ktora opisalem. dobrze tez zebys umial kangaroo przy jakis dropach, ale najpierw trzeba sie nauczyc pedal kicka :) w godzine mozna go zalapac a w 3 dniu juz go praktycznie robisz.
mozna tez zaczac stajac lekko na przednim kolku i odbic sie na tylnie i dopiero probowac.

pozdro
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=48047
zielony wafel
Kontakt:

Re: Pedalkick

Post autor: zielony wafel »

[quote="adibest"] czy jak wy robicie pedala to trzymacie tylko tylnym hampel czy moze dla równowagi lepiej trzyma tez palec lewej reki na przednim hamplu?? Pomocy bo chce sie tego nauczy a mi nie idzie jako[ za bardzo!!![/quote]

ja myśle że ten palec duzo nie zmienia
Garwol
Kontakt:

Post autor: Garwol »

http://www.hansrey.com/howto.htm - lekcje skakania Hansa Reya
twój stary i 40-stu rozbójników!!
www.freeride.swidnica.prv.pl
Garwol
Kontakt:

Post autor: Garwol »

twój stary i 40-stu rozbójników!!
www.freeride.swidnica.prv.pl
Janik
Kontakt:

Post autor: Janik »

na przednim tez 3maj, lepiej zlapac rownowage
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=48047
makos
Kontakt:

Post autor: makos »

[b]Garwol[/b] zesz w morde (dosłownie:P) ..........
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

taki temat juz byl i odpowiedzi bylo wiele. zajrzyj do szukadła
www.trialshop.pl
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

[b]Garwol[/b] o kur.wa.... ciekawe ile zebow stracil... nos pewnie tez
SDSW
Kontakt:

Post autor: SDSW »

zdawalo mi sie ze cos w tym temacie pisalem, kto mi zajebal posta ?!
Zobaczcie na ta dupe !!!:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60336687
ODPOWIEDZ