sposoby na ominiecie cła...
never nie przesylaj kurierem, bardzo zadko celnicy zagladaja do zwyklych paczek natomiast norma jest oblukanie przesylki kurierskiej jesli nie jedzie z cargo, inna sprawa to koszta. no i co zostalo juz powiedziane nie wolno dawac do paki paragonu/faktury jakiegokolwiek swistka stwierdzajacego wartosc przesylki, a juz bron boze naklejki na pudle, bo bedzie to dla celnika informacja co by zajzec a jak juz zajzy to ile cla ci wlepic bedzie wiedzial.
bezdyskusyjnie najlepiej zabrac jako bagaz znajomego/rodziny/ etc wtedy nikle szanase na to ze wogule sie przypierdziela, ja w ten sposob mam calego bajka.
bezdyskusyjnie najlepiej zabrac jako bagaz znajomego/rodziny/ etc wtedy nikle szanase na to ze wogule sie przypierdziela, ja w ten sposob mam calego bajka.
http://inishi.noz.pl/images/bike/spec2004.jpg
sory panoiwie nie bylo mnie ostatnio na dh zlomie u mnie wygladalo to troche inaczej bo koles byl z beaya jednak to wyglada tak ze prosisz zeby papierow nie dawal i na pczace napisal "gift" jezeli to pierwsza paczka to sie nie martw o to ja mialem na ramie wartosc 600$ i no problem zero przypalu teraz idzie amor i hample mysle ze tesh nie powinno byc a jak chcesz potem inna rzecz zamawiaj na ciotke czy babke wazne ze inny adres i najlepiej nazwisko wiecej dajcie na gadu gadu 2252707 jezeli chcecie moge sciagnac cos w zamian za to ze doloze sobie tam rekawiczki dla siebie i tyle