hej bikerzy, mam problem odnosnie hampla: musze kupic cos na tyl najlepiej mechnike mam do wyboru win zipa i aviida ball beringa (tego za 300zl)
co byscie mi poradzili???
no ja bym doradził jakąś tarcze nic z tego co masz najlepiej jakać hydrauliczna tania, ale w ostateczności może byc v żaden xt ani nic w tym stylu normalna v niewiem avida są najleprze ale zeykły tektro styka spokojnie:p a jak chcesz super chamowanie to tylko tarcza hydtauliczna pozdro
a ja widziałem takiego fajnego mechanika: nad oponą jest taki gumowy klocek, jak hamujesz to on naciska na oponke. :) jak zapodasz oponke dh to egekt jak w hydrotarczy z tarczą 300 :)
joke.
ale jak tarcza to tylko hydro :)
Magura Julie można wyrwać za 3stówy polecam bo zapewnia bardzo dobre opóźnienia, reszta to kwas :) Na allegro były kiedyś sprzedawane Grimeki sys8 za 275 totalne przegięcie, ale się skończyło :/
uwa ludzie ja chce mecganika bo z tym hydro to za duzo pieprzenia ale pewnie wezme avida, a poza tym mam dx 32 i jak v ki zalozylem to tak mi odstaja ze nieraz butem hacze.............
Magura Julie słabo się sprawowała u mojego kumpla...bardzo słabo...a po zmianie klocków na Clark's to już było cieniutko. Fakt, że chłopak ma hopla na punkcie hamulcy...ale rzeczywiście nie chodziło to najlepiej. Teraz ma z przodu Grimece sys.8 kupioną na Allegro od gościa z Warszawy za 380zł i chodzi jak złoto. Z tyłu za to od tego samego gościa wział Grimece sys12...i pierwszego dnia połamała mu ramę na spawie przy mocowaniu hebla ( a rama to Mongoose 9.7 ) Rama już jest zespawana i wkrótce wszystko będzie hulać. Grimeca to dobra sprawa:)
bierz avida to jest naprawde rewelacyjny hampel zero pierdolenia się z tym
jeździłem 3 lata na tym nigdy nie było problemów teraz mam gustawy i nie powiedziałbym że są dużo mocniejsze od avidów...