Wzory :)
Wzory :)
Hey :) Mam pytanko odnośnie 2 wzorów. Oto one:
1.Jak obliczyć szybkość potrzebną do przeskoczenia jakiegoś odcinka, np na transferach znając wysokość, odległość, masę ciała, oraz kąt wybicia, ale to niekoniecznie :)
2. Często mieżąć transferki udaje mi się zmieżyć odległość od wybicia do lądowania po przekątnej, lecz czasem nie moge zmieżyć wysokości,bo nie sięgam tak wysoko, a czasem odległości, domyślam się że z Pitagorasa powinno się wyliczyć znając 2 boki.
1.Jak obliczyć szybkość potrzebną do przeskoczenia jakiegoś odcinka, np na transferach znając wysokość, odległość, masę ciała, oraz kąt wybicia, ale to niekoniecznie :)
2. Często mieżąć transferki udaje mi się zmieżyć odległość od wybicia do lądowania po przekątnej, lecz czasem nie moge zmieżyć wysokości,bo nie sięgam tak wysoko, a czasem odległości, domyślam się że z Pitagorasa powinno się wyliczyć znając 2 boki.
www.NS-bikes.com
www.PJFR.pl
www.PJFR.pl
2. No jak znasz przekątna, czyli od wybicia do lądowania, potrzeba Ci jeszcze wiedzieć ile wynosi kąt pomiedzy górną przyprostokątną (tą od wybicia) a przeciwprostokątną.
To są jedne z najprostrzych działań na trójkącie prostokątnym :D
http://matma4u.akcja.pl/twierdzenia/planimetria/tp.htm Have fun :>
To są jedne z najprostrzych działań na trójkącie prostokątnym :D
http://matma4u.akcja.pl/twierdzenia/planimetria/tp.htm Have fun :>
mnie by interesowało pierwsze bardziej, a co do wspołczynnika tarcia to wiatr tez mozna wliczyc , heh
to jescze jedno pytanie, bo mi się nudzi, czy jeżeli jedziemy w bezwietrzną pogodę 30 km/h,a kolejnego dnia wiatr wieje 5m/s to jadąc też 30 na godzine będzie nam trudniej o 5 km/h???
to jescze jedno pytanie, bo mi się nudzi, czy jeżeli jedziemy w bezwietrzną pogodę 30 km/h,a kolejnego dnia wiatr wieje 5m/s to jadąc też 30 na godzine będzie nam trudniej o 5 km/h???
www.NS-bikes.com
www.PJFR.pl
www.PJFR.pl
no tak ... to popatrz sie jak ktos skacze tego transfera zobacz jak ma predkasc i juz ... ale jak lubisz matme to obliczaj... ja jakos czuje jaka predkosc mam miec jak pedze na hopke ... ale jak hopa jest mi obca to przygladam sie osoba ktore skacza na niej na codzien....
tnij.org/pink
freeride.swidnica.prv.pl
bikeaction.pl
freeride.swidnica.prv.pl
bikeaction.pl