ma problem przy korbie lewej czyli tym ramieniu korby jak dokręce go z całej siły do osi suportu to po ostrej jzdzie śruba mi siem odkręca diziasj odkręciła siem po 2 godzinach jazdy:/ i tak ciągle jak dokręce odkręca siem ciągle.czy wina tkwi w śrubie czy w cymś innym możę ją przykleić jakims klejem? piszce . oczekuje sensownych wypowiedzi.
idz do sklepu ze śrubmi i kup podkładke kontrującą (jakos tak to sie zwie, to taka przecięta podkładka) a jak nie pomoze to lakier dp paznokci n gwint :)
Mozesz miec tez zjechana srobke - jak patrzysz na srobke od wew strony to takie zabki powinny byc. jesli nie ma to zmien srobe. to moze pomoc ale wcale nie musi :| jest kilka mozliwosci jesli sie korba odkreca
wiesz najlepiej kup nowa srobe i wes odrobine farby ... najlepiej hamereid czy cos takiego i gwint w srobce zrob... poczekaj asz wyschnie i wkrec :-) wiem to z doswiadczenia bo sam tak robilem :-)
miałem te sam problem nonstop mi sie odkrecała korba z lewej strony;]
jaki masz suport??
sprawdz czy na suporcie niemasz pierscienia trzeba go sciagnas wkrecic suport w imadło chwytajac ten pierscien i walic młotkiem az zejdzie on jest troche za szeroki i korba ni wchodzi całkowicie do konca jak go sciagniesz problem zniknie mi to pomogło
mam suport modus i korbe black box 32/22 na isis
wez kawalek blaszki np od puszki od piwa i podloz miedzy kwadrat korby a suportu , kawalek drewan i przyloz do korby i walnij pare razy zeby dobrze weszla na suport ( pamietaj o kawalku blaszki ) i dopiero dokrec , powinno sie trzymac jakis cza kilka razy tak robilem i luz
a poza tym to w takie sytuacji korba do wymiany albo na klei...
po kleju możesz juź sobie keidys nie odkręcić korby- geniusze z serwisu tomar tak zrobili typowi ( kombinowali żęby pakiet na isis luzów nie łapał) i teraz od tygodnia prubują mu to zdjać, bodajzę wiertarką udarową już próbowali:/
poniewasz jestes lewo nozny i to dla tego kup sobie w motoryzacyjnam paste do srub taka niebieska posmaruj srube i wkrec i pomoze z odkreceniem kluczem nie ma problemu puzniej
niewazne jak jezdzisz niewazne naczym jezdzisz wazne ze sie dobrze bawisz