Jakie oponki 2,3 ????

Mandrake
Kontakt:

Post autor: Mandrake »

chyba że wezmę high rollery 2,5 i tak wyjdzie tAaniej niż nbx`y.
da_weez
Kontakt:

Post autor: da_weez »

Cóz, kasa... zawsze jest jej za mało. NOKIAN'y są odolotwe, TIOGA DH ma jak dla mnie trochę za niski bieżnik. W takim przypadku lepiej weź SCHWALBE z mieszanką SOFT. Nie zejdą Ci za szybko i fajnie łapią podłoże.
just gimme some weez
gimme some sunshine, one piece...
zyeb
Kontakt:

Post autor: zyeb »

qrde nie wiem co wy widzicie w tych hajrolleralch, jak mialem 2.5 z tylu i przy szybszym zjezdzie po lesnym terrenie ( wcale nie jakims hardcorowym ) mnie rzucalo. moze brak mi techniki... ale jak dla mnie one maja zbyt niski bieznik do lasu. za ta kase to nie wiem, jakbys wysuplal wiecej to nokian nbx lub tioga factory dh ( ktora szybko sie sciera, ale poza tym jest bardzo chwalona ) osobiscie posiadam teraz 2 gazze 2.6 ^_^
aha, hajrolera 2.35 mialem z przodu i tez mi nie pasowal :)
za0_DR/FR
Kontakt:

Post autor: za0_DR/FR »

Z tego co tu wymieniłeś został bym przy maxxisach. Na większości z tamtych oponek śmigałem i nie jestem z nich zadowolny. ALe to tylko moja opinia.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
Mandrake
Kontakt:

Post autor: Mandrake »

Mam jeszcze pytanie do osób które jeździły na tych high rollerach:

Jak szybko ściera się ich bieżnik , poznieważ zazwyczaj jeżdżę w mieście, a tu wiadomo ciągle używa sie hampli... ??

NA bikeboardzie czytałem ich test i jakiś koleś podpisał się żę po jednym dniu jazdy po asfalcie zszedł mu bieżnik...

Ze względu na to że moim jedynym źródłem dochodów jest kasa od starych :[
- muszę kupić opony które wystarczą mi przynajmniej na sezon ( jeżdze głownie w lato ).
zyeb
Kontakt:

Post autor: zyeb »

skoro tak to tiogi chyba odpadaja... z bieznikiem to w sumie nie pamietam ale po mniej wiecej 4 miechach jazdy, wcale nie hardcorowo i codziennie , tak troszke sie juz starlo :/ no ale jezdzac po asfalcie musisz sie z tym liczyc, im wiecej jezdisz tym mniej bieznika... najlepiej slicki no ale wtedy to raczej sobie nie pojezdisz za bardzo po lesie.
maniek1990
Kontakt:

Post autor: maniek1990 »

pisze zeby nie zakładac nowego topic'a wie ktos moze jakikapeć najszerszy wejdzie do amstaffa uwzgledniając toze np. tioga jestszersza nix podaje...:]
pozdro
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=378444
BikerBo
Kontakt:

Post autor: BikerBo »

czlowieku wez verticale ja mam jezdze street i jeszcze kurw* nic nie ubylo !!!!!! zajebiscie trzymaja. i wolno scieraja. i szybko oczyszczaja i sa ladne i tanie :) polecam
za0_DR/FR
Kontakt:

Post autor: za0_DR/FR »

BIkerBo niestety nie mogę sie z Tobą zgodzić miałem tą oponke na tyle i była na maxa hujwa. Ma za hmm.. rzadki bierznik i hujowo się trzyma na zakretach a nie wspomne jusz o jeździe po kmokrej nawierzchni. A po za tym urywały mi się "kolce" z bierznika. Tylko ze ja miałem wersje PRO która jest zajebiście miękka na ściankach pocznych. Może byś się zastanowił na Ninja 2.35. Te oponki tesz mailem (obecnie mam 2.65 na tyle). Sa maksiaste, wolno się ściarają, mają nawet dobrą przyczepbość i wyjebany bierznik. A 2.35 wyglądają na prawde szeroko. Aha i mają grube ścianki boczne i ładnie siedzą na obręczy tylko czasami cięko je nałozyć. Tyle moich wypocin.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
BK
Kontakt:

Post autor: BK »

Vee Rubber Ninja DH 2.35 slyszalem ze dobre sam chce kupic, tylko jaka felga pod 2.3 2.35 jaka szerokosc macie????
:::: i tak warto żyć ::::
KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

Miałem Vee Rubbera 2,35 i mówie Wam, na DM24 zakładanie było męczarnią, musiałem użyć łyżek samochodowych. Fakt, że jak już sie udało to byłem zadowolony i nic mi się nie przebijało...ale jak już zdejmowałem...to poprostu ją rozciąłem bo szkoda niszczyć obręcz:)

Mam jeszcze pytanie - teraz na allegro sporo Kend Nevegal, w katalogu mam że wersja 2,5 kosztuje 160zł, a tu na allegro po 45zł są 2,35. Czy to nie jest jakaś słabsza wersja, czy coś? Warto ją kupić? A może Continental Diesel?
PiCiA_reda
Kontakt:

Post autor: PiCiA_reda »

KENDA KINETICS 2.35
KapKama Odzyskuje każdy dług i nie ma chu** we wsi !

Mroz_FR
P@TT
Kontakt:

Post autor: P@TT »

tylko nokiany gazzalodi dual. najlepsza oponka.

kenda nieczego sie nie trzyma ble to jest chyba 90% plastiku najgorsza opona, nadaje sie tylko na przerobienie na zimowki bo jej nie szkoda.
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

Maxxis , do przodu kup 2,5 do tylu 2,3
jezdzilem zeszly sezon w takiej kombinacji i bylo ok

kenda - bullshit @^%$^%$
Misza
Kontakt:

Post autor: Misza »

Może ktoś zmierzyć (na obręczy) jakiej szerokości są nokiany nbx 2.3
Misza
Kontakt:

Post autor: Misza »

Może ktoś zmierzyć jakiej szerokości są nokiany nbx 2.3.
Sam blon i razem z klockami.
MareKambo
Kontakt:

Post autor: MareKambo »

mam 2x TIOGA FACTORY DH. Przednia wersja PRO 2,3. Tylnia FACTORY DH 2,3. oby dwie w dobrym stanie. Napisz to sie dogadamy bo mam na sprzedaż. GG 5973479 marekambo@wp.pl
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

ja obecnie smigam na zestawie factory dh 2,5 na przodzie (ta bez rozgraniczenia f i r) a z tylu factory dh 2,3r. uwazam ze zestaw jest mega, przerzucilem sie z przodu z ninjy to jest zmiana wieelka. jak oponke bede chcial 24' to wsadze sobie tez tioge 2,3 bo i w lesie pojezdze, i na streeta wyjde, i nie rozjebie przejazdem jednym wybicia na hopie ;D

tiogi mam teraz, ninje mialem, kendy rozne mialem. jesli naprawde nie masz kasy a chcesz jezdzic po miescie bierz dwie ninje, zetrzec sie ie zetra, jednak ja na oponach bym nie oszczedzal.

co do nokianow to mialem miec na tyl gazze 2,6 ale jednak strasznie muli rower, nie chce takiej szerokiej.
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

Ja teraz mam Nokiana Gazze 2,6 z przodu:) i dobrze mi. Zamieniłem z tyłu bo w dragu przy małej centrze obcierała mi o ramę, teraz chce jakieś duże 2,35 albo małe 2,5 na tył - Możecie coś polecić?
ODPOWIEDZ