RST OMEGA SL czy Suntour XCP 75lo
RST OMEGA SL czy Suntour XCP 75lo
Witam male pytanko! Co lepsze RST OMEGA SL czy Suntour XCP 75lo?
Dzieki
Dzieki
lepszy santour a jesli kupisz omege to od kopa korki wymieniaj ... a po za tym to http://www.dh-zone.com/forum/search.php
Hej mlody junaku smutek zwalcz i strach
siema ja bym chyba wybral omege bo sam ja mam i wiem ze to moze byc dla wielu nimozliwe ale na tym amorku robie dropy 2m i sie trzyma. pewnie mi nie uwierzycie w to ze dropnolem z 2m na rst ale niestety nie stac mnie na marcoki czy rc a chce skakac wiec robie to na tym gownie. podczas skoku mialem wsadzone z tylu zwykle kolo i jeszcze nie mialem hampli jak tylko bede mial foty to wam zarzuce zeby nie bylo ze zmyslam. P.S do tych ktorzy mi wczesniej nie wierzyli PIERDOLCIE SIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- Kontakt:
Panowie nie rozumiem was zacznijmy od tego że amortyzatory przeznaczone do ostrej jazdy cenowo zaczynają się od około 1000zł. jeżeli ktoś tylu nie ma a chce jeździć to co ma ukraść albo sie powiesić? Co do korków to nie problem jeśli użytkownik jest odpowiedzialny i regularniej serwisuje widelec (chodzi mi o sprawdzanie stanu gwintu na korkach) co do skakania 2m dropów na RST, żeby skakać na takim sprzęcie to trzeba to umieć.
Wydajem mi sie że RST bedzie lepszym rozwiązaniem. Posłuchaj głosu serca :)
Wydajem mi sie że RST bedzie lepszym rozwiązaniem. Posłuchaj głosu serca :)
Jeśli nie lubisz się bawić i chcesz mieć w miare nie awaryjnego amorka to bierej Suntoura. Wojtek uwierz mi ze sprawdzanie gwintu na korkach w rst nic nie daje sprawdzałem je 2 razy w tygodniu a jednak wyleciały a były w super stanie (gwinty). Jeśli jest duża siła nacisku to gwint puści niezależne czy jest doby czy zły. Rst mogo by troszkę pomyśleć na tymi korkami i dać zdeczka grubszy gwint a c za tym idzie trochę dłużesz korki. Np taki gwint jakie są korki w suntourach.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
ja mam suntoura, może nie katuje go jakoś strasznie, ale jak za cene 330 zł bardzo mi ten sprzęt odpowiada. nabrałem zaufania do suntoruów teraz mam xcp 75-lo, a mam zamiar za parę miechów zmienić na duro. co do rst to opinie są różne, mój kumpel jeździ na rst, powiem tylko, że do xc całkiem niezły :P. chociaż właściwie w a-gangu montowany manitou black też jest do xc... więc ja tam olewam przeznaczenie...
za0_DR/FR to także zależy od tego, jeśli dobrze pamiętam to miałeś jakiegoś starocia a wiadomo co wytyrane tym gorsze poza tym plastik sie starzeje z upływem czasu robi się coraz bardziej kruchy a co za tym idzie mniej wytrzymały do tego dochodzą siły które przez cały czas działały na plastik i odcisneły już swój znak również zmniejszając jego wytrzymałość. Moją radą jest wymiana korków co sezon lub jego połowe.
-
- moderator
- Kontakt:
Mój Kolega Kupił gianta Yukona 04' Ma W nim Suntoura Xcp75
I co....Luzy...Chodzi Jak By Zamiast Oleju była Kupa.
W górach Coś Nieodbijał....Naprawde Mówie Szczerze Ze Xcp 75 to Jest Syf
I Ja Wole RST Omege Nawed gile Bym Od Tego wolał Naprawde
Pozdro!
I co....Luzy...Chodzi Jak By Zamiast Oleju była Kupa.
W górach Coś Nieodbijał....Naprawde Mówie Szczerze Ze Xcp 75 to Jest Syf
I Ja Wole RST Omege Nawed gile Bym Od Tego wolał Naprawde
Pozdro!
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
-
- moderator
- Kontakt:
A Suntor Duro to Tez Jak Na Kupie....Tylko ze Nierobią Się Luzy Tak szybko...
Trek Session Park