Czy ten PC bedzie "latac"
-
- Kontakt:
Czy ten PC bedzie "latac"
Mam zamiar zlozyc kompa na takich czesciach:
Płyta Główna:
Asus K8N nForce 3
Procesor:
AMD Athlon 64 3000+
Pamięć:
TwinMOS 512MB DDR - 400Mhz
Chłodzenie:
Thermaltake Volcano 10
Thermaltake Volcano 12 eXtreme
Czy przy takiej konfiguracji wyciagne z niego sporo, chodzi mi o DOOM III na MAX ustawach. Wiem ze musze zmienic karte graficzna bo GeForce FX 5200 128MB za duzo nie pociagnie chyba zeby go jakos wykrecic. Procka bede krecil juz na starcie bo on ma zegar 2000Mhz a ja chce cos kolo 2500 a wiem ze da sie go tak wykrecic.
Powiedzcie co sadzicie o czyms takim, najlepiej ktos kto ma tego proka i plyte bo glownie o to mi chodzi.
THX
Płyta Główna:
Asus K8N nForce 3
Procesor:
AMD Athlon 64 3000+
Pamięć:
TwinMOS 512MB DDR - 400Mhz
Chłodzenie:
Thermaltake Volcano 10
Thermaltake Volcano 12 eXtreme
Czy przy takiej konfiguracji wyciagne z niego sporo, chodzi mi o DOOM III na MAX ustawach. Wiem ze musze zmienic karte graficzna bo GeForce FX 5200 128MB za duzo nie pociagnie chyba zeby go jakos wykrecic. Procka bede krecil juz na starcie bo on ma zegar 2000Mhz a ja chce cos kolo 2500 a wiem ze da sie go tak wykrecic.
Powiedzcie co sadzicie o czyms takim, najlepiej ktos kto ma tego proka i plyte bo glownie o to mi chodzi.
THX
SPRZEDAM widly Treka, kiera x2, mostek x2, hampel, klamka, siodlo, kolo tyl
gg:1732587
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Teraz mam Durona 1Ghz i 162 SD pamieci i DOOM III na minimalnych nie tnie mi sie az tak tragicznie (tzn jak sie dzieje duzo to sie blokuje na jakies 5sek) da sie grac. W sumie moge grac ale to brzydko wyglada, jak zobaczylem DOOM III na kumpla laptopie, lecial na prawie MAX to sie napalilem i musze kompa zmienic.
Ja Ci powiem tak. O max detalach z ta grafa możesz zapomieć. A co do procka to one mają zajebista wydajność w grach. Niedawno testowałem z kumplem (ma sklep komputerowy) taką samą konfiguracje tylko ze z athlonem 64 3200 i na inncch pamięciach. I była masakra wydajność w samym procku od bartona czy p4 o wiele wieksze przekraczająca 70%. Póściliśmy go na zegarze 2600MHz i chodził cacy. Teraz zakupił sobie GF 6800 GT (256Mbit szyna) i jest masakra. Wiec bierz ten zestawik i zbieraj na nową grafe a będziesz bardzo zadowolony. Bo z ta swoja grafą w Doomie 3 daleko nie zajdziesz z jakością obrazu. Polecił bym ci Radeona 9550 (którego mozna bez najminiejszych problemów przerobić na 9600XT - osobieście tego dokonałem).
Dam dupy za gar zimnej zupy....
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Nie wiem po co akurat do Doom'a 3, moim zdaniem ta gra nie jest warta kupowania sprzetu pod nia gdyz zwyczajnie (jak dla mnie) gra sie w nia nie przyjemnie. Pozatym ma strasznie skurwiony engine a za tym wymagania z dupy, a na tym cfg co napisales to na "max detalach" to bedziesz mial skoki mysle ze 35-90 fps. Jak dla mnie to by byla tragedia.
http://allegro.pl/show_item.php?item=47755891
sprzecik fajny do krecenia i nie ma WC.. kiepawo panie! swoja droga ciekawe czy ktos juz robi WB na te nowe proce ..
druga sprawa 0.5GB ramu to obecnie taka rozsadna podstawa, na co dzien styka ale jak zaczniesz sie bawic w edycje video a nawet grafiki a wieksza skale to bedzie malo, pmieci tanie kup se 1GB no chyba ze zamierzasz tylko grac :D
co do wydajnosci w grach to wyszystko sie opiera o grafe, dane leca z dysku po pci - agp bridge do grafy i ona praktycznie calosc zalatwia, procek sie troszke do AI przydaje, ale do tego to by p100 styklo (wkoncu to nie szachy).
Inwestuje w grafe i pozadny monitor :D
druga sprawa 0.5GB ramu to obecnie taka rozsadna podstawa, na co dzien styka ale jak zaczniesz sie bawic w edycje video a nawet grafiki a wieksza skale to bedzie malo, pmieci tanie kup se 1GB no chyba ze zamierzasz tylko grac :D
co do wydajnosci w grach to wyszystko sie opiera o grafe, dane leca z dysku po pci - agp bridge do grafy i ona praktycznie calosc zalatwia, procek sie troszke do AI przydaje, ale do tego to by p100 styklo (wkoncu to nie szachy).
Inwestuje w grafe i pozadny monitor :D
-
- Kontakt:
Oprocz DOOM'a 3 to gram jescze w CSS i na tym co mam teraz to jest tragedia. Najgorsze jest to ze jestem w klanie ktory sie przeniosl z SOF2 i nie mam na czym grac wiec musze zrobic kompa.
Co do kasy na kompa mam 1500pln, przegladalem ceny i wiem ze sie wyrobie (a jak nie to matka dolozy) bo musze kupic wszystko oprocz obudowy i dysku na ktory mnie poprostu nie stac :/
Wiem ze musze zmienic karte graficzna, chce na tej dociagnac do wakacji i zmienic na Radka 9600GT bo czytajac opinie o nim to stwierdzilem ze jest zajebista.
za0_DR/FR moj kumpel ma tego Radka co ty i leci na prawie max w MOH (ta najnowsza czesc nie wiem jak sie nazywa) tyle ze ona ma procka Athlon Barton 2500 nie wykrecony jeszcze (podobno mozna do 3200).
Co do kasy na kompa mam 1500pln, przegladalem ceny i wiem ze sie wyrobie (a jak nie to matka dolozy) bo musze kupic wszystko oprocz obudowy i dysku na ktory mnie poprostu nie stac :/
Wiem ze musze zmienic karte graficzna, chce na tej dociagnac do wakacji i zmienic na Radka 9600GT bo czytajac opinie o nim to stwierdzilem ze jest zajebista.
za0_DR/FR moj kumpel ma tego Radka co ty i leci na prawie max w MOH (ta najnowsza czesc nie wiem jak sie nazywa) tyle ze ona ma procka Athlon Barton 2500 nie wykrecony jeszcze (podobno mozna do 3200).