wiercenie gwiazdki ?
wiercenie gwiazdki ?
No wiec przygotowuje sie do nauki barspina. Problem z pancerzami hamulca i przerzuti wyeliminowalem, tylko pozostaje przod (nie chce z niego zrezygnowac). Slyszalem o wierceniu kapsla ze sterow i gwiazdki, ale nie jestem pewien. Wiem ze sa te kapsle i dwiazdki z bmxow, ze mozna przez srodek puscic linke ale nie mam pojecia ile to kosztuje i gdzie kupic ?
czy ten kapsel i gwiazdke mozna bez problem gdzies z boku przewiercic ?
czy ten kapsel i gwiazdke mozna bez problem gdzies z boku przewiercic ?
nie musisz nic wiercic, na www.unibike.pl maja cos co sie zwie conix, cos jak kapsel z gwiazdka tylko latwiejsze w "obsludze" no i oczywiscie z dziurka ;]
rzycje rzycje jest now-elo
ja kurde sobie wzialem dokrecilem kiedys mocno stery i bardzo mocno MOCNO mostek wyjalem gwiazdke, kapsel i .... przez 3 miesiace zadnego luzy a jak chcecie wiedziec czy katuje rower to sie przema krzywego czy innych warszawskich street riderow :P zapytajcie... mocno skrecisz i bedzie git.
www.hcfr.pl !!
-
- Kontakt:
ja mam lepszy gotowy patent ktory zaobsewowałem w treku bruiserze tam zamiat gwaizdki jezt nakretka z dziurką ktora sie nakręca na rure sterowa i jest git jak bys chciał to moge sprzedac swoja wyjęta z treka bo ja nie potrbuje tego dzienki temu ze jest nagwintowana rura sterowa to ta tez nakretka sciagasz luzy ze sterow
[Piotrek_MIZI_mizera] Andrychów
da sie to kupić, pewnie, ale można też wywiercić (J. Kovan na tym jednym jego filmie. Kovan Training ma bodajże wywiercone odok śruby i tamtędy przewód przeprowadzony;P, a na początku hampel będzie gónianie chodził, bo pancerzyk musi sie wyrobić tam gdzie będzie się z linką stykał, dobrze go nasmarować co jakiś czas.....
http://dhcyc.pinkbike.com
mikael, zrobilem dokladnie jak robil Kovan w jego trningu. Skrocilem pancerze i krece w przeciwna strone niz zamierzalem, czyli w lewa strone.linki ladnie przechadze kolo mostka, i troche pokrzywione stoja po drugiej stronie. w obie storny dziala plynnie.
Action: albo kupisz patent jak jest w bmxie (dupna sroba, w srodku dziurka a w niej przewod) lub tak jak bikerbo powiedzial, przeciagasz przez dziurke po srubie nie zakladajac ja. Choc wydaje mi sie ze hydraulika nieoplaca sie przeciagac, bo zeby sciagnac mostek musialbys CHYBA wyciagnac caly przewod, a wydaje mi sie to calkowicie nie oplacalne.
Action: albo kupisz patent jak jest w bmxie (dupna sroba, w srodku dziurka a w niej przewod) lub tak jak bikerbo powiedzial, przeciagasz przez dziurke po srubie nie zakladajac ja. Choc wydaje mi sie ze hydraulika nieoplaca sie przeciagac, bo zeby sciagnac mostek musialbys CHYBA wyciagnac caly przewod, a wydaje mi sie to calkowicie nie oplacalne.
Action puszczasz przez srodek dzieki gwiazdce bmx z dziura albo wypieprzasz w ogole gwiazdke (ja polecam ten pierwszy sposob jednak). Co do wypowiedzi GunloK__'a to niestety zeby cokolwiek zrobic z mostkiem trzeba rozkrecac cala hydraulike, ale z drugiej strony jak czesto sie mostek zdejmuje...?
http://www.g3riders.com/