full vs twardziel
full vs twardziel
co wolicie, pelna amortyzacje(full) czy sztywniaka?? Opinie z tego co wiem sa podzielone, ale ja tam wole sztywne, lzejsze i juz sie przyzwyczailem. aha jeszcze jedno, czy to prawda ze tarczowki hydrauliczne(niektore) sie zapowietrzaja?? na przyklad jak sie obruci rower na jakis czas?? takie dziwne opinie slyszalem..
ta jak ktos Ci da... czyli nie pisz, ze woluisz, tylko, ze Cie nie stac, ew. ze szkda Ci kasy bo to troche co innego.
Ja uwazam, ze na miasto tylko sztywniak a w gory tylko full. Najlepiej miec to i to. Zadnym sztywniakiem na trasie dh nie po rzadzisz... i zdanym fulem do dh w street sie nie zabawisz. Tak wiec jak ktos i tak i tak lubi jedzic musi mic dwa rowery... Nie ma roweru do wszystkiego :/
A no i przede wszystkim uwazam, ze jak ful to taki minimum 178 mm skoku (Bullit) a lepiej 200 mm skoku (nie wiecej niz 250mm).
A jak sztywniak to pozadna ale nie za ciezka rama.. np. Specialized P itp.
Zadnych chujowych polsrodkow w stylu full 130 mm skoku..
Ja uwazam, ze na miasto tylko sztywniak a w gory tylko full. Najlepiej miec to i to. Zadnym sztywniakiem na trasie dh nie po rzadzisz... i zdanym fulem do dh w street sie nie zabawisz. Tak wiec jak ktos i tak i tak lubi jedzic musi mic dwa rowery... Nie ma roweru do wszystkiego :/
A no i przede wszystkim uwazam, ze jak ful to taki minimum 178 mm skoku (Bullit) a lepiej 200 mm skoku (nie wiecej niz 250mm).
A jak sztywniak to pozadna ale nie za ciezka rama.. np. Specialized P itp.
Zadnych chujowych polsrodkow w stylu full 130 mm skoku..
-
- Kontakt:
Bede mial siano to zainwestuje kiedys w takie cos. Moje chwilowe marzenie:
http://www.dabomb.pl/img/2004-news/proj ... ke-big.jpg
http://www.dabomb.pl/img/2004-news/proj ... ke-big.jpg
jezdze na sztywnym poincie praktycznie wszexdzie- dropy hopki street itp. ale jak sztywnego zloze do konca (kola korby i pare pierdulek) kupie zbroje gogle i kilka czesci ubioru to zbieram na fulla. w gory - marzenie :) z pointem to na hopki street ale hardcore dropy to sie nie da :( szkoda :)
maybe kona stinky - maybe tosa inu - maybe dm fr 2.0 albo co innego.. ale to maturka lub jeszcz epozniej .:(
maybe kona stinky - maybe tosa inu - maybe dm fr 2.0 albo co innego.. ale to maturka lub jeszcz epozniej .:(
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt