pierwszy start na zawodach

MaD
Kontakt:

pierwszy start na zawodach

Post autor: MaD »

Jestem dosc poczatkujacym bikerem ale chcialbym startowac w tym roku w zawodach 4x. Jeszcze nigdy nie bylem na tego rodzaju imprezach wiec prosze was o podpowiedzi co do przygotowania sprzetu, kondycji itp.
pageup
Kontakt:

Post autor: pageup »

hehehehe
ja tam bez zadnego przygotowania startowałem i mi sie łańcuch po drodze zerwał <lol>
http://www.freeride.j.com.pl
http://tiny.pl/qr55 - w powietrzu :)
Mocol
Kontakt:

Post autor: Mocol »

no to musisz sie zajebiście kondycyjnie przygotować a sprzet to dobrze wyregulowane przezutki dorze przesarować piasty zrobić z kołami zeby nieocierały jak masz vałbreki i to chyba na tyle
Jedno jest pewne - Zawodnicy downhillowi to ekstremaliści !!!
HOOKED
Kontakt:

Post autor: HOOKED »

a czym sie zawody dla roweru róznia od ''normalnej'' jazdy?
musi być wszystko idealnie wyregulowane ,warto miec ochraniacze na możliwie najwiecej cześci ciała,bo adrenalina po wylocie z bramki nakłada klapki na oczy i
N A K U R W I A A A A A S Z !!! ;] często cżłowiek nie wyratowuje sie z gleb które normalnie by jakoś udało się wyratoać(choć bywa odwrotnie). mój pierwszy start byłby dobry,gdyby nie zjabany napinacz :// presja stres i adrenalina spowodują że z dobrą technika czy bez niej będziesz leciał jak burza,tylko sprzęt musi sie słuchac mozliwie idealnie,bo druga połowa to właśnie on. i tyle

powodzenia
.::SEX , DRUGZ & CHRISTIANISATION ! ::.
HOOKED
Kontakt:

Post autor: HOOKED »

aha a jeśli hodzi o kondycję to raczej nie jest tak ważna jak w XC,bo 4x to krótki dystans więc liczy się siła.ale dobra ciocia adrenalina i tak zrobi swoje nawet z chudzielca :]
.::SEX , DRUGZ & CHRISTIANISATION ! ::.
Mocol
Kontakt:

Post autor: Mocol »

musisz mieś kondyche bo po 20 zjazdach juz siły niebedziesz mial i musisz prenować szybkość dynamike i startować z bramki zeby jak najszybciej wystartować
Jedno jest pewne - Zawodnicy downhillowi to ekstremaliści !!!
roobak
Kontakt:

Post autor: roobak »

A na jakich zawodach chcesz wystartować(gdzie)???
Baja
Kontakt:

Post autor: Baja »

ja w tym roku też 1 zawody, niby jestem streetowcem ^_^ ale co tam startne se dla fazy,
a tak powaznie to mam zamiar startowac w zjeżdzie ale bardziej bym 4 cross wolał, tyle że to zalezy gdze team pojedzie, bardziej tak dla zobaczenia jak to jest, ale jak z qmplami jeżdzilismy w mini zawodach (choćby z pomiarem czasu) to pani Adrenalina robi niezłe fazy, klapki na oczach o kręcisz :)
co do przygotowania to pasiłą by jakas kondyh bo rzeczywiscie cały dzien jazdy robi swoje, ja wiem bo kondycha to u mnie zero i tera nadrabiam, co tydzień na sali gimnastycznej, jakies bieganie i to trroche daje

a sprzet ma byc na maksa wyregulowany, bo jak pierdolnie to masakra, powaga raz bym sie zabił przez napinacz, krece za gosciem, jest miejsce do wyminięcia, no tp daje i jak nie jebne, bum, szast prast i poza trasą, łańcuch spad, zakręciłem sie i jebbdu :)
Haro Nyquist...R24.....http://forum.bikeaction.pl/album_page.php?pic_id=1874
Bkillah
Kontakt:

Post autor: Bkillah »

najlepiej technike jazdy na zawodach mozna opisac : KU U U U RWISZ kU U U U RWISZ OGIEN Z DUUUUUPY :D heheh biegaj sobie troszke bo to ogolnie poprawia kondycje i sposob oddychania:D jezdzisz w kolko rowerem :D i bedzie dobrze :D
www.hcfr.pl !!
Cosmos
Kontakt:

Post autor: Cosmos »

1. sprawny rower - nowy albo malo zajechany naped, dobrze dzialajaca przerzutka (wyregulowana, czyste pancerze)
2. kondycja i para w nogach
3. treningi z kumplami w czworkach
http://cosmos.pinkbike.com/
dh_maniak
Kontakt:

Post autor: dh_maniak »

Nowe linki, wyregulowany napęd wszystko sprawdzić 3 razy bo najgorsze jest gdy coś ****** się z sprzętem podczas jazdy;) Poćwiczyć wyjście z bramki, troche potrenować i tyle.
KUSKI
Kontakt:

Post autor: KUSKI »

ja też mam zamiar startować poraz 1 w tym roku i teraz zabieram się do licencji!
zobaczymy jak się zjeżdża pod presją:P ale jestem dobrej myśli
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=599984 CAŁY ROWER NA CZĘŚCIgg:1116631
Pi3tr0
Kontakt:

Post autor: Pi3tr0 »

no ja tez che wystartowac w zawodach jakos w tym roklu:D ale to dopiero jak zloze rower:D:D:D a to jeszcze do marca/kwietnia;(
Stasio
Kontakt:

Post autor: Stasio »

ze sztywnym widelcem w zawodach ?
QPA
Kontakt:

Post autor: QPA »

no a czemu by nie?:> cały tor do 4X powinno sie dac na lajcie na widelcu srobic!! ja bym tak chetnie gdzies pojechała le na jakies takie "dla wszystkich" bez licencji bo nie cche mi sie tego wyrabiac!! i wystartuje na singlu i na sztywniaku z 1 hamulcem i pokaze ze tez sie da:D na moim grubaasie2
www.ROMED.pl lamusy!
QPA
Kontakt:

Post autor: QPA »

no i tak szczerze to bym sie obawaił szczawiany na widelcu ale tak pozatym cały tor lecisz na widelcu bez problemu
www.ROMED.pl lamusy!
Cosmos
Kontakt:

Post autor: Cosmos »

wszystko sie da - wystarczy chciec :D

a na bmx to co ?? w downhillu lataja wieksze hopy niz szczawiana :D
http://cosmos.pinkbike.com/
KURA fr
Lokalizacja: Zgorzelec - tu nawet psy szczekają na rowerzystów...
Kontakt:

Post autor: KURA fr »

no adrenalina daje tkiego kopa ze na nic nie zwracasz uwagi. w szklarskiej (moje pierwsze zawody :) jak urwałem napinacz to niezauwazylem i napierdalalem dopuki łańcuch przestał sie krecic, a potem 1 ruchem reki(ale miałem powera :D )wyrwalem resztki aluminiowego napinacza wlasnej roboty i pojechalem dalej hehe ale łańcuch co chwila spadal :((((
dla mnie bomba :)
szczeki_yyy
Kontakt:

Post autor: szczeki_yyy »

Musisz być szybki, zwinny, silny... musisz miec dobrą psychikę!

Ale najważniejsze to jest to, że musisz być wyluzowany!!!
Kocie szambo!!!
ODPOWIEDZ