duncon do wszystkich

Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

Skoro tyle ludzi sie przyp..... do DC to cos musi być nie tak.
Lupus

Post autor: Lupus »

ps.
do DunCon'ów:
czy modele ram na 2005 bedą w tym roku, czy dopiero w 2006-tym?

Pozdrawiam Serdecznie!
BikeBert
Kontakt:

Post autor: BikeBert »

kolega mojego kolegi jezdzil na ramie swojego kolegi... nie pamietam juz jaka to byla rama, ale mowil, ze.... bla bla bla

tak sie rodza te wszystkie wspaniale "opinie"...

moj stosunek do tego: nie uwierze, poki nie zobacze... :]
BikeBert
Kontakt:

Post autor: BikeBert »

LUP - nie przesadzaj; w 2006 pokaza dopiero te na 2004 :P
Looka MKNX
Kontakt:

Post autor: Looka MKNX »

Moj DunCon El Mariachi pekal. Ciezko jednak stwierdzic, czy byla to wina uzytkownika czy blad przy produkcji. Jeden dzwon zrobil jeszcze poprzedni rider, zaspawal to najbrzydziej jak sie dalo, ale za to mam najbardziej pancerny spaw na swiecie :D Teraz niestety sobie peka przy rurze podsiodlowej. Obwiam sie, ze to jednak z mojej winy.

Ogolnie jezdzi mi sie dobrze, zawieszenie juz nie ma luzow - wsio gra, tlyko te pekniecie nie pozwala jezdzic full bezstresowo.

Sprawa z narzekaniami na DC jest chyba podobna do Marzocchi Dirt Jumper - obydwoch jest stosunkowo duzo na naszym rynku, wiele osob je ma i katuje. Na DC mozna otwarcie ponarzekac, bo taka dziwna moda nastala na tym Forum, no i Panowie sa blisko nas; moznaby rzecz, ze w zasiegu reki.

Okej, jedna sprawa mnie jeszcze boli: kiedys mialem pomysla, zeby sobie wymienic wahacz w El Mariachi na ten z El Chupacabra... zapodalem temat na forum no i ktos wielce autorytatywnie z DunCona zjebal mnie z gory do dolu (w granicach przyzwoitosci zjebywania ludzi) - pozniej sprawa sie co prawda wyjasnila, jednak jakies uprzedzenie pozostaje. Szkoda tylko, ze modele na 2005 mozna ogladac w zachodnich katalogach, a nie pokazano ich jeszcze na rodzimym rynku. Troche to niepowazne...
http://tiny.pl/8mm
vivabiker
Kontakt:

Post autor: vivabiker »

a ja powiem tak!!!!nie pasują ramy DC to nei kupujecie może wtedy wejdą poprawki i modyfikacje ram i bedzie ok!!!!osobiscie nigdy nei miałem DC wie sie nie wypowiadam,a le jexdizłem na pitbullu i amstafie i całkiem fajne ramki!

a co to tych tanich fulli DC no to nie sa one do ostrego katowania i jezeli ktoś je do tego kupuje to nie dziwne ze sie jebią jak dziwki!

pozdROWER/pDHb
http://www.postiDHbiker.of.pl/ <-moja www gorąco zapraszam!!!
Mad Mike
Kontakt:

Post autor: Mad Mike »

U mnie pare osób jeździ na dunconach.
Ja mam Pitbulla Duo i jest to naprawde kozacka rama - jestem z niej bardzo zadowolony.
Kumpel ma Mastiffa i co prawda pękł mu wachacz lecz z DC odrazu przyszedł nowy (po zgłoszeniu reklamacji).
Jeszcze jeden typ ma Pitbula z 2003 i też się trzyma.
Jeszcze inny ma Pitbulla z 2005 i według mnie jest to naprawde dobra ramka - na tym rowerze się genialnie jeździ!
Jeszcze jest kilka Pitbulli głównie i również są bardzo dobrze zrobione - urzytkownicy dobrze mówią na temat tych ramek.
Ja osobiście uważam że to są naprawde dobre ramy a jeśli coś jest nie tak to zreguły wymieniają na nowe.
Nie mam do nich zastrzeżeń.

.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=14214
cwaniak71
Kontakt:

Post autor: cwaniak71 »

ja mam amstaffa 2004 i jest super
nie narzekam na duncona.cieszy mnie to że polacy robią własne ramy.pozatym duncon cały czas sie rozwija bo forma działa jusz jakos od 2001.pozatym wszystkie ramy sie łamia więc niewiem poco przypieprzacie sie do dunconów że się łamią.bo co łatwiej wyśmiewać polski tańszy produkt co??
wswzystkie ramy sie mia kiedys tak samo jak ten legendarny dmr hehe

http://www.pinkbike.com/modules/photo/? ... age=323192
http://ftmb.net/photos/image.php?imgid=1248

sprzedam rst gila sl za 180pln
jaco
Kontakt:

Post autor: jaco »

Ludzie qurwa każdą rame można połamać wiadomo ze jak sie robi coś na masową skale to czasami zdarzają sie wadliwe egzemplarze a wy myślicie ze jak kupicie rame za 600 zł to będzie ona nie zniszczalna wszystko można rozwalić a wiadomo ze tańsza rama szybciej sie rozwali niż rama za 4000 zł więc nich każdy zostawi opinie dla siebie.POZDRO
xprot
Kontakt:

Post autor: xprot »

ej to pierdolicie takie bzdury....................

to ne zalezy od tego ile kosztuje/wazy/ma wzmocnien/itede, tylko od jednego konkretnego bledu ktory na niejj popenicie ......... jak wyladujesz bokiem na tylne kolo z ysokosci ilustam metrow to nie ma bata, kazde kolo sie rozjebie.

a wogole bede tu tworzyl....... technicy (ci co maja technike) umieja tak uzywac roera zeby sily minimalizowac.silocy musza miec wielkie i mocne zeby nie rozjebac........ qwa koniec tej dyskusji bo durna jest
Burning
Kontakt:

Post autor: Burning »

wuasnie - wszystko da sie skatowac..
a fajan sprawa u Dincona to gwara.. kumpel kupil uzywanego Pitbulla 2004, zauwazyl jednak, ze schodzi lakier (i to nie od obtarc, tylko odpryskuje platami)
zadzwonil - powiedzieli zeby przyslac to zrobia..
wyslal - zadzwonili, ze w zwiazku z problemami z hakami w Pitbullu 2004 dostanie nowego Pitbulla 2005 w zamowionym malowaniu..
imho to dobrze swiadczy o firmie :]
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka
freeride 46
Kontakt:

Post autor: freeride 46 »

DC jest spoko i tyle ...... a pierdzielenie ze jest beee bo kolego to a tamto tylko pirdoli sprawe... :)
i can't stand fake ass bitches..lyin ass niggas and you punk ass snitches!West Side
krabol
Kontakt:

Post autor: krabol »

popieram poprzednikow :]
nowy sklep internetowy
www.netbike.pl
dopiero sie budujemy :)
Looka MKNX
Kontakt:

Tylko troche dlugo mi wysylaja tulejki do El Mariachi :)

Ale nie ponaglam ich, bo musieli uzyc jakiejs magii - luz na zawieszeniu cudownie zniknal :D

Mysle, ze zyskali by wiele w naszych oczach, gdyby wprowadzili cos w rodzaju programu stalego klienta: jesli np. masz rame DC i chcesz kupic kolejna tej marki, to moglby czekac na ciebie jakis ciekawy rabat, powiedzmy 10% albo jakis fajny gadzet od firmy. Kurcze, to bylby czad :)
Looka MKNX
Kontakt:

... no moze nie 10%, bo to sporo, ale tak z 5... 7? :) Tylko sugeruje ;)
Zeloo
Kontakt:

Post autor: Zeloo »

eee a czym ruzni sie pitbull na 2004 od tego na 2005 ????dc na ten rok jakos mi sie wierzyc nie chce(rame na 2004 dotalem dopiero w maju) podejrzewam ze to jakas sciema i sprzedaja te co nie poszyly w zeszlym roku
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Duncon Jest Super Smstaffek Mi Się Podoba:/
A Zobaczymi Za Ile Bedzie Akita :> ...
screatch
Kontakt:

Post autor: screatch »

[b]Looka MKNX[/b] Ja po zakupie ramy dostałem rabat 25 % na wszystkie ich artykuły za co wielkie dzięki dla dc.
amstaff
Kontakt:

Post autor: amstaff »

Ja teSZ:D
ODPOWIEDZ