Witam kolega ma problem z HS 33 , mianowice łapia nieco dziwnie...jakby za ostro, wydaje mi sie że tak nie powinno być i chyba magura chodzi raczej bardziej płynnie, czy macie jakąs koncepcje co tym zrobic, czy taka troche dziwna praca moze być spowodaowana złym/ starym płynem??
Hmmm,
radziłbym odpowietrzyć i wlać nowy olej mineralny. Jak nie pomoże no to juz taka praca w końcu HS to potęga :D
Acha przy odpowietrzaniu tłok w klamce musi być na jak najmniejszym ciśniieniu. Wlewając olej od "dogu do góry" wciskasz klamkę i jednocześnie wtałczając olej popuszczasz ją.
Jak się ma doczynienie z v-ką to magura naprawdę potrafi zaskoczyć siłą, moim zdaniem są porównywalen z dobrymi tarczami. Zresztą używają ich trialowcy- bo łatwo blokują koło, ale ja z modulacją też nie mam jakoś problemów.
a jak ta hs 33 działa z szerokimi obręczami? da rade ustawić do dx-a 32 (39,2 mm)?.. i czy dużo trzebaby sie namęczyć? dodam że mam rame ballistic x-light (wstyd:P).
ja sam mam HS 33 i jest ona porownywalna z tarczkami... jezeli kolor klockow w towojej magurze to czerwony to sa to miekkie klocki jakich urzywaja trialowcy dlatego tak ostro lapia, ale jezeli gosc troche pojezdzi to wyczuje sobie klamke i nawet nie bedzie musial mocno zaciskac hampla zeby ostro wychamowac...
HS 33 rolez...!!
rzeczywise Doublewide jest pod tarcze...ale mozna zrobic tak...żeby działało....nie jestem zwoilennikiem taich rozwiazań ale qmpel tak zrobił..hmm zreszta prolbem chyba rozwiazany magura (tak jak i cały rower) idzie do na sprzedaż