Ubezpieczenie!!!

bart.
Kontakt:

Ubezpieczenie!!!

Post autor: bart. »

Czy mozna ubezpieczyc rower? I ile to moze kosztowac?
zielony wafel
Kontakt:

Post autor: zielony wafel »

w PZU poszukaj coś tam ostatnio widziałem
zielony wafel
Kontakt:

Post autor: zielony wafel »

Zakres i przedmiot ubezpieczeniaPrzedmiotem ubezpieczenia są trwałe następstwa nieszczęśliwych wypadków powstałych w związku z ruchem pojazdów, a także:

podczas wsiadania i wysiadania,
podczas przebywania w pojeździe w przypadku zatrzymania pojazdu lub postoju na trasie jazdy,
podczas naprawy pojazdu na trasie jazdy,
bezpośrednio przy załadowywaniu i rozładowywaniu pojazdu lub przyczepy zespolonej z pojazdem.

Ubezpieczeniem objęte są również trwale następstwa zawału serca oraz krwotoku śródmózgowego powstałe u kierowcy podczas ruchu pojazdu.

http://www.pzu.pl/?nodeid=produkt_pzu_s ... od_id=1706
KURA fr
Lokalizacja: Zgorzelec - tu nawet psy szczekają na rowerzystów...
Kontakt:

Post autor: KURA fr »

mozna ubezpieczyc, ale nusisz udowodnic ze byl przypiety ateztowaną zapinką- a jak buchn tą zapinke tez???
i to zalezy jaka kwota, ale jak sie pytalem(pzu) to mi powiedzieli ze roweru na wiecej jak 4000 nie ubezpieczą, a koszta to ok 500 rocznie
dla mnie bomba :)
Kid
Kontakt:

Post autor: Kid »

a mozg sobie mozna ubezpieczyc? bo widze, ze niektorym to te szare komorki wymieraja w szalonym tempie...
thugrider@wp.pl
mike007
Kontakt:

Post autor: mike007 »

Pytałem się mojej mamy (pracuje jako agent ubez dla PZU)
mozesz ubezpieczyc tez od kradziezy, ale ta kradziez polega na tym ze np. jakis dres sciaga cie z bike'a i ucieka (rozbój), ale dopiero zwrócą cie kase za rower jeśli będzie świadek całego zajścia. Nie ma świadka nie ma kasy :-/
Ja jedynie ubezpieczyłem się od wypadków na bike'u na miesiąc wychodzi ok. 5zl. A jesli grupa bikerów się zbierze to ubezpieczenie na całe wakacje nie wyjdzie więcej niz 5PLN.
KONAn
Kontakt:

Post autor: KONAn »

mike 007 a mzoes zsie spytac mamy ile kosztuje ubezpieczenie imporezy masowej ( tzn jakies zawody rowerowe typuy downhill)...tzn interesuje mnei stawka z agodzine. Ubezpieczneei ma dotyczyc zawodniow i organizatorw od nastepstw anieszczesliwych wypadkow
http://www.pinkbike.com/photo/10864670/

http://www.pinkbike.com/photo/10864692/
el_cabatto

Post autor: el_cabatto »

Ok.30 zeta na miesiac i musisz miec paragony lub umowy kupna na wszystko co masz w bike'a(co chcesz ubezpieczyc).Jest tesch ubezpieczenie od crasha.
ODPOWIEDZ