MTB vs BMX
bhehe dobre to forum o bmx "...rzeczywiscie, dobre podejscie, niech bmxowcy i mtbowcy napierdalaja sie jak kibicie wisly i cracovi Confused nie wiem jak mozna kogos nienawidzic tyko dlatego ze ma rower do mtb.. a ciot na bmxach nie ma?..." no bo ja widać na mtb jeżdżą same cioty. Ale tak po prawdzie od nas ze SP to bmx-owcy wymiataja i ***, nie ma przebacz. Albo to "...Ale przeciez MTB jest zle,trzeba ich napier@#@$,tych pedalow na 26 i 24".... " dobre
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=565504
hehe... ludzie - porownajcie sobie, taka "stritowka mtb" 24' full crmo i bmx czesci, a obok.. bmx na kolach 24' (bo przeciez tez takie sa :P moze bardziej racing, ie wiem nie znam sie na ixach za dobrze) ... ale tak na oko, to czym sie rozni? tym ze jeden ma kiere wyzsza a widelec niski a drugi na odwrot, no i rama dopasowana do tego.... heh ;] no moze przesadzam ale roznica jest naprawde niewielka...
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Ty no ale trochę jest prawdy w tym że kolesie na dualach trochę kuleją... mam kumpli którzy nie robią zupełnie nic. Ja sam jestem **** strasznie późno zacząłem jeździć i robię to dopiero 8 miechów, ale wciągnęło mnie to i napierdalam jak tylko mogę. I staram się uczyć. A kumple z którymi mniej więcej równolegle kupowałme sobie rowery albo posprzedawali albo kurwa malują na coraz to inne kolory. Na szczęście sporo osób też ma fazę jak ja i jeździ. A co do kolesiach na BMX to jakoś nie zauważyłem żeby odnosili się jakoś niechętnie, w Białym nie atakują tak oscentacyjnie 24/26. Jak ostro kaleczyłem na rampie fufanu to koleś na bmx podjechał i powiedział mniej wiecej o co chodzi. zasady są te same. Zresztą swój rower coraz bardziej upodabniam do BMX. Ale polecam poczytajcie sobie na tym forum co kolesie pierdolą "Jebać MTB " itp...
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=565504
Nienawidze mtb bo:
- ludzie, ktorzy jezdza na mtb sa zjebani...
hah... troche w tym racji;)
a mowie to moze dlatego, ze nie pasuja mi klimaty w stylu... zajebiscie oczojebne markowe koszulki kony, ff i wozenie sie po miescie... ale pociesza mnie fakt, ze ci, ktorzy dobrze jezdza tak nie robia... przynajmniej w moim otoczeniu:)
ale najbardziej smieszy sam moderator tego forum....
to tj my bysmy pojechali x-y i zamkneli topic...
ale najwazniejsze jest to co juz kiedys mowilem... na forach jest najwieksza zbieranina lamusow:/ dlatego nie ma sie co dziwic o glupie topici, glupie komentarze... jak by nie bylo. zamiast zajac sie jazda, ludzie wola zrzedzic na forach... nie wszyscy oczywiscie...
- ludzie, ktorzy jezdza na mtb sa zjebani...
hah... troche w tym racji;)
a mowie to moze dlatego, ze nie pasuja mi klimaty w stylu... zajebiscie oczojebne markowe koszulki kony, ff i wozenie sie po miescie... ale pociesza mnie fakt, ze ci, ktorzy dobrze jezdza tak nie robia... przynajmniej w moim otoczeniu:)
ale najbardziej smieszy sam moderator tego forum....
to tj my bysmy pojechali x-y i zamkneli topic...
ale najwazniejsze jest to co juz kiedys mowilem... na forach jest najwieksza zbieranina lamusow:/ dlatego nie ma sie co dziwic o glupie topici, glupie komentarze... jak by nie bylo. zamiast zajac sie jazda, ludzie wola zrzedzic na forach... nie wszyscy oczywiscie...
thugrider@wp.pl
a i cos jeszcze... tam idioci oceniali mtb na podstawie swoich doswiadczen zyciowych... czyt. jedna sytuacja zwiazana z mtb w zyciu... ale nie rozumiem, jak mozna oceniac cale mtb po kilku ludziach... i w dodatku CALE mtb na SWIECIE oceniac tylko po Polsce? hahaha... poziom intelektualny ludzi z forum bmx nie jest zbyt wysoki:/
thugrider@wp.pl
"tyle ze BMX nie wpierdala sie w dziedziny przeznaczone MTB, a odwrotnie niestety tak... Co jest glupie, durne a wrecz ********!"
tzn, ze jesli wole jezdzic na kolkach 26' to nie mam co probowac w dirt'ie, street'ie? hahaha... spoko... no tak... to jest logiczne ale tylko dla 10letnich szczeniakow...
czytajac troche postow, widzialem, ze sven gadal z sensem... ale to tylko wylacznie dzieki jego komentarzom... nie dlatego, ze jezdzi na mtb czy cos w tym stylu... bo ja go nawet nie znam osobiscie... zdania z nim nie zamienilem...
ale jak widze, ze ktos gada z sensem to przyznaje mu racje, a nie bronie swego chociaz pie prze farmazony...
ale tutaj sa podobne sytuacje... dlatego podsumowujac!! zje by sie zdarzaja i na forach bmx i mtb...
ajjjjjjt
tzn, ze jesli wole jezdzic na kolkach 26' to nie mam co probowac w dirt'ie, street'ie? hahaha... spoko... no tak... to jest logiczne ale tylko dla 10letnich szczeniakow...
czytajac troche postow, widzialem, ze sven gadal z sensem... ale to tylko wylacznie dzieki jego komentarzom... nie dlatego, ze jezdzi na mtb czy cos w tym stylu... bo ja go nawet nie znam osobiscie... zdania z nim nie zamienilem...
ale jak widze, ze ktos gada z sensem to przyznaje mu racje, a nie bronie swego chociaz pie prze farmazony...
ale tutaj sa podobne sytuacje... dlatego podsumowujac!! zje by sie zdarzaja i na forach bmx i mtb...
ajjjjjjt
thugrider@wp.pl
mnie ostatnio klimat bmx vs mtb wqrwia.
Tzn. rozmiawiajac z jakimkolwiek gosciem mtb nie powie zlego slowa o bmx. jest razcej szacunek do tego co robia, nikt nie jedzie (przynajmniej ci ktorych znam) ze jezdza na dziecinnyc rowerach itp. Na forum o DH czyli tym, ktore z zalozenia jest stricte o mtb poswieca sie duzo czasu na temat bmx i to z respektem. Ogolnie rzecz biorac kolesie od mtb do bmxiarzy nic nie maja.
Niestety odwrotnie tak nie jest. bmxiarze jada po MTB niemilosiernie. Wystarczy przejrzec jakis numer bunny hop i od razy widac ze koles mtb wsrod bmx nie ma czego szukac.
Ostanio gadalem z jakims pacjetem bmx i zaskoczyl mnie swoaja glupota. oto co mowil jak go nakrecalem aby wpadl na Kazure: "nie wpuszczamy mtb na nasze hopy i do nich na hopy nie bedziemy jezdzic" - nie ma to jak solodarnosc zajawki na rower....
Szczytem byl jego text: "mtb swoimi amortyzatorami niszcza nam hopki" - nawet nie ma sensu komentowac.
Ogolnie sama idea BMx jest zajebista sprawa tylko goscie ja uprawiajacy sa mocno jajoglowi (z niewielkimi wyjatkami). Niestety tyczy sie to takze tych co kszaltuja te scene w Polsce. Tutaj "pozdro" dla ekipy Bunny Hopa.
Tzn. rozmiawiajac z jakimkolwiek gosciem mtb nie powie zlego slowa o bmx. jest razcej szacunek do tego co robia, nikt nie jedzie (przynajmniej ci ktorych znam) ze jezdza na dziecinnyc rowerach itp. Na forum o DH czyli tym, ktore z zalozenia jest stricte o mtb poswieca sie duzo czasu na temat bmx i to z respektem. Ogolnie rzecz biorac kolesie od mtb do bmxiarzy nic nie maja.
Niestety odwrotnie tak nie jest. bmxiarze jada po MTB niemilosiernie. Wystarczy przejrzec jakis numer bunny hop i od razy widac ze koles mtb wsrod bmx nie ma czego szukac.
Ostanio gadalem z jakims pacjetem bmx i zaskoczyl mnie swoaja glupota. oto co mowil jak go nakrecalem aby wpadl na Kazure: "nie wpuszczamy mtb na nasze hopy i do nich na hopy nie bedziemy jezdzic" - nie ma to jak solodarnosc zajawki na rower....
Szczytem byl jego text: "mtb swoimi amortyzatorami niszcza nam hopki" - nawet nie ma sensu komentowac.
Ogolnie sama idea BMx jest zajebista sprawa tylko goscie ja uprawiajacy sa mocno jajoglowi (z niewielkimi wyjatkami). Niestety tyczy sie to takze tych co kszaltuja te scene w Polsce. Tutaj "pozdro" dla ekipy Bunny Hopa.
-
- Kontakt:
!!!!!!!!!!!!!!!nie ma czegoś takiego jak wojna MTA VS BMX !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ona tylko istnieje w głowach debili wypisujących głupoty na forum i te same głupoty powtarzających potem w prawdziwym zyciu, a jak ktoś jest debilem to nie ma sensu wogóle z nim gadać!!
to jest tak jak by wam Giertych powiedział że rowery to głupota i bikerzy to cioty i co posłuchacie go ?? bedziecie sie z nim kłócic, z debilem i ****** któremu nie przetłumaczysz ?? no to po co z nim gadać, po co to rozkminiać
ja jezdze na 26 też z tego powodu że jest bardziej uniwersalne, można i street i dirt i do lasu na hopy, tu wpaśc i tu pojeżdzić, schodki, murki, dropy i kamienie a mieszkam w polsce i nie mam kasy na i Freeride i BMX i Hardtaila ( chociaz wole street na 26 jest taki "inszy" te duże kółka mi pasują )
ona tylko istnieje w głowach debili wypisujących głupoty na forum i te same głupoty powtarzających potem w prawdziwym zyciu, a jak ktoś jest debilem to nie ma sensu wogóle z nim gadać!!
to jest tak jak by wam Giertych powiedział że rowery to głupota i bikerzy to cioty i co posłuchacie go ?? bedziecie sie z nim kłócic, z debilem i ****** któremu nie przetłumaczysz ?? no to po co z nim gadać, po co to rozkminiać
ja jezdze na 26 też z tego powodu że jest bardziej uniwersalne, można i street i dirt i do lasu na hopy, tu wpaśc i tu pojeżdzić, schodki, murki, dropy i kamienie a mieszkam w polsce i nie mam kasy na i Freeride i BMX i Hardtaila ( chociaz wole street na 26 jest taki "inszy" te duże kółka mi pasują )
Haro Nyquist...R24.....http://forum.bikeaction.pl/album_page.php?pic_id=1874
Baja mi tez 26" jest LUX. W moim miescie nie da sie nie jezdzic w streetcie (chyba ze jest sie XC :) ) BMX'ow jest malutko... Chyba 3 i powiem ze bardzo lubie sie na nim przejechac... Raz sie uczylem skakac na stoliku ale trzeba przyznac ze cholerna roznica w pozycji ciala przeklada sie na lekkie krzywulce choc jest bardzo przyjemnie :D Chcialbym miec poza moim 26" jakiegos zwyklego BMX'a no ale zyjemy w Polszy i ciezko o kase :/ Nie wolno dac sie zamknac w jednej dziedzinie, przejsc na "fanatyzm". Ja lubie wszystko co ma 2 kolka... Nawet wozki złomiarzy :D
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
EJ LUDZIE a teraz byłoby fajnie gdyby po moim poście nikt wiecej nic nie pisał bo zostało chyba juz wszystko powiedziane,każdy wyciaga swoje wnioski i niech to
będzie TEST,CZY DAMY RADĘ OLAĆ GŁUPI TEMAT,BO TAKI WŁASNIE JEST JAK SIE KAŻDY POWTARZA JUŻ I NIE MA WĄTKU. MTBvsBMX,mnie osobiście krew zalewa,a idea tego tematu już totalnie AWIĘC ZAMILCzMY ŻEBY TO ZNIKNEŁO! jak ktoś podziela to nie wyrażajcie aprobaty tutaj,bo to zaprzeczy samemu sobie.
zobaczymy..
będzie TEST,CZY DAMY RADĘ OLAĆ GŁUPI TEMAT,BO TAKI WŁASNIE JEST JAK SIE KAŻDY POWTARZA JUŻ I NIE MA WĄTKU. MTBvsBMX,mnie osobiście krew zalewa,a idea tego tematu już totalnie AWIĘC ZAMILCzMY ŻEBY TO ZNIKNEŁO! jak ktoś podziela to nie wyrażajcie aprobaty tutaj,bo to zaprzeczy samemu sobie.
zobaczymy..
.::SEX , DRUGZ & CHRISTIANISATION ! ::.