witam mam takie pytanie.Bo w okolicznych sklepach niemaja oleju do magur magura Blood i czy mozna wlac do hamulcow plyn hamulcowy z auta??? tak sie zastanawiam.jak ktos ma lub probowal niech napisze bede bardzo wdzieczny.jak sie to sprawuje pozdrowienia 4all
Nie wlewaj, zeżre Ci uszczelki.
Może nie od razu ale po jakimś czasie zaczną się przecieki.
Magura jako swój olej sprzedaje olej firmy Shell Naturelle.
Poszukaj...
A jak nie to byle jaki olej mineralny byle rzadki...
LHM lub LHM+ do zawieszeń citroena - olej mineralny, tak samo jak blood. Jeździłem na tym jak miałem HSy, i żaden nie ciekł, zgoniłem, bo kupiłem tarczówki...
Jest na allegro, wyjdzie niecałe 30zł z wysyłką za litr.
NIGDY w życiu nie lej samochodowego ja raz sobie raz wlałem no i pojeździłęm.......................................................................................aż dwa tygodnie :( zaczęło cieknąć przy tych "cylinderkach" co są przy obręczy.
LHM+ lub lhm to jest rozwiązanie problemów z mineralnymi olejami stosowałem go do:
HS 22
Deore 555
Shimano XT discs nie iwem jeszcze do czego ;-) aha wlałem do rozrzedzenia smaru w amorze SUNTOUR axon :-)
u mnie nie ciekło. Oczywiście te zalane hamulcowym poszły do śmieci żeby było jasne.
A u ciebie na mieście nie ma?? no w sumie ja za 450 ml płace 15 pln :-)
Nic nie cieknie nie martw się w końcu to mineral nie powinno się nic stać. Apociec to tobie może z innych zakamarków hamulca :-)które nie mają uszczelek.
Acha warto zainwestować w loctite 243 :-)
nie dawaj oleju z auta dota bo zje Ci uszczelki chyba ze jestes **** i Ci nie zalezy :P kup olej mineralny do hydrozawieszen citrena :D miodzio tanio i zajebiscie ja jezdzilem na tym na hs louisie i gustawach chodzilo mega i nic sie nie dzialo z uszczelkami