Dobra lancuch mi przeskakuje jak mocniej depne w pedaly, i jak narazie sie dowiedzialem ze to przez to ze mam kasete zjechana, ale mysle ze to moze byc wina tego ze jak narazie mam dluzszy lancuch bo przyjdzie korbulec 40z niedlugo, a ja jezdze na 32z, czy to moze byc przez to ze jest poprostu za dlugi lancuch?
Ej sorry, ma ktos moze instrukcje do tego amorka? Nie dostalem w paczce a nie chcem nic majstrowac jak go nie znam. Jezeli ktoś ma to niech poda najlepiej maila badz numer gg, fajnie by bylo jakby ktos mial jeszcze skaner. bede wdzieczny za odpowiedzi
Skroc lancuch to bedziesz wiedzial czy to jest to. Ale wydaje mi sie jednak ze dlugosc lancucha nie ma takiego wplywu na przeskakiwanie jak zuzyta kaseta, czy rozciagniety lancuch.
Nowy lancuch + stara kaseta?!!
Przeciez to normalne, ze jak sie zmiania zajechany lancuch to trzeba zmienic i kasete, poprostu lancuch jest zbyt nowy, przestanie przeskakiwac jak go rozciagniesz,a le wtedy mija sie z celem zmienianie lancucha w ogole. Musisz zmienic kasete!! Jest zajezdzona!!
No to wszystko jasne. Stara kaseta + nowy lancuch nie bedzie ci dobrze dzialac. Ciesz sie ze nie przeskakuje ci na korbie, bo musialbys jeszcze zebatke na korbie zmienic.
Jesli kaseta jest bardzo zjechana i przeskakuje Ci na wiecej niz jednym trybie to trzeba bylo zostawic stary lancuch... teraz bedzie tylko gorzej. Jedynym lekarstwem jest wymiana kasety na nowa. Dlugosc lancucha nie ma tu nic do zeczy. ALbo przezyje przeskakiwanie, albo wymienisz kasete. Koniec
moze masz stara kasete i nowy lancuch i odwrotnie jak tak masz to posyp lancuch piaskiem i jezdzi tak przez kilka dni deptaj i to ostro a lancuch lub kaseta dotra sie do siebie. jak sie dotra to usun piasek i nasmaruj.
sprawdz czy przerzutka dobrze napina lancuch, u mnie zmiana przerzutki pomogla, nie wiem czy to ze przerzutki tak szybko u mnie padaja to wina ramy :/ bo wczesniej tak nie mialem, a pod koniec sierpnia kupilem srama 7.0, od grudnia do polowy lutego nie jezdzilem a musialem kupic przerzutke 3 tygodnie temu :/ tak wiec sprawdz przerzutke