Jezdzilem na tym przez chwilke. Faktycznie, praca miodzio, jakiejs strasznej wiotkosci w nim nie wyczulem, ale moze to dlatego ze nie mialem okazji sprawdzic az tak bvardzo :P Jezdzi sie miodnie (zwlaszcza jak rowerek jest sensownie zlozony (DaBomb CR8). Bardzo pozytywnie. A co do wiotkosci jeszcze - z tego co mowil wlasciciwl, to wlasnie to myszkowanie jest w nim fajne, ale przuy ugieciu, jak wiekszy kawal lag wchodz do srodka :P to sie usztywnia odsyc solidnie.
Jednak z kupowaniem bym sie zastanawial. Teraz mowie odrazu ze to moja taka bardzo subiektywna sugestia - widzialem na pinku i na allegro kilka peknietych shiverow. tzn. gora, zaraz pod korona. wszystko przez ta przesadzona gietkosc dołu, ktory jak za bardzo lata, to nie pozwala wytzrymac goleniom. Ja osobiscie bal bym sie tego kupic, moze dlatego ze nie jestem mega kasiasty i mialbym obawe straszna przed zniszczeniem tego sprzeta... Nie lubie jezdzic ze swadomoscia ze cos moze sie zepsuc, nie zadzalac tak jak powinno itd. Komfort psychiczny podczas jazdy to najwazniejsze. No ale ja mam na tym punkcie swira, a ty musisz sie nad tym sam zastanowic co jest dla ciebie wazne. Jak dla mnie fantastyczna praca kosztem ciaglego myslenia "zeby tylko nie jebnal" to nie jest wystarczajacy argument. No i cena... Ale z drugiej strony na streecie chyba az tak bardz na boki sie nie giba :P Sam juz nie wiem. No i jesczze druuga sprawa - dla mnie dobry fork musi imec 2 polki :) (no, moze troche przesadzem :P)
Ale wypracowanie :]
kilka uwag o SHIVERach