Rower a warszawskie metro

frirajder
Kontakt:

Rower a warszawskie metro

Post autor: frirajder »

Warszawiacy, powiedzcie mi czy można metrem przewozić rower?
Miniak
Kontakt:

Post autor: Miniak »

Można i tylko metrem, inne środki komunikacji miejskiej odpadają :|
MistiŚ
Kontakt:

Post autor: MistiŚ »

miniak jestes pewien ? bo jakos malo prawdopodobne mi sie to wydaje .... tak btw czemu ci site nie dziala ? :P
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

mozna, moi kumple jezdzili.... kupujesz drugi bilet za rower, kasujesz, szprzet przenosiisz nad bramka i normalnie wchodzisz i jezdziesz...
http://bodzio.pinkbike.com/
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

A jak jest full ludzi?

Bo u nas MZK pozwala na przewozenie roweru na specjalny bilet ( w nowych busach jest sporo mejsca na srodku , tam gdzie sie wozek stawia) Tylko ze jest jedno ale: "Zezwala sie na przewozenie roweru jako bagazu (...) jednak tylko i wylacznie gdy rower nie utrudnia przewozu innym pasazerom.

To jest kluczowe zdanie bo wystarczy ze jak wejdziesz nawet jak pusto , na srodku stanie jakas stara prukwa, wyjedzie do ciebie gdzie z rowerem i wylatujesz...

Powalone to jest z deka.

Swoja droga jednak z normalnym rowerem to mozna wchodzic ale na jakims czolgu sie ladowac do autobusu to nie bardzo mi sie widzi...
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

metrem mozna ale trzeba miec na to bilet
autobusem nie mozna chyba ze roweer zlozysz (rower nie moze byc rowerem) jakas taka definocja jest hehe
a tramwajem nie wiem ja wsiadalem do 2 giego wagonu i byl lajcik no i bez biletu mialem awarie
oil
Kontakt:

Post autor: oil »

a w Łodzi to wyszli z założenia, że jak ktoś ma rower, to na nim jeździ... i nie wiolno w "pojazdach" MPK przewozić bicykli :/
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

można na 100% - nawet jak grupa 20 osób z rowerami się wbije do metra to nie mogą nic zrobić pod warunkiem że macie bilety na siebie i na rower
Slon
Kontakt:

Post autor: Slon »

To co jedziemy na kazury metrem :-D
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=333510 <= ja
SiD
Kontakt:

Post autor: SiD »

Pamietajcie, ze na rower kupuje sie bilet NORMALNY jednorazowy... czyli za 2,40 zl... tak, ze nie wiem czy sie oplaca...
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

ehhh sid teraz to masz racje ale pomysl sobie taki np styczen, -10 na termometrze i zasuwasz zalozmy z mokotowa na kazoory....
http://bodzio.pinkbike.com/
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

Nie wiem jak jest z metrem ale w lodzi autobusem można przewozić częsci rowerowe czyli wsiadasz odpinasz koło, kumpel bierze koło i idzie na koniec autobusu a ty stoisz i masz części rowerowe bo rower to to niejest :D
<b>Polak potrafi, a przepisy są po to żeby je łamać </b>
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Lol ;d

Jakie metody ;d Nie do konca takie cos przejdzie chyba ;]

Zwlaszcza jak masz duzy rower z duzym amorem na wielkich kolach... i do tego najlepiej caly w blocie...

Nie wiem wlasnie jak to przepisy reguluja z zabrudzeniem.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
marcin
Kontakt:

Post autor: marcin »

OCZYWIŚCIE ŻE W WARSZAWIE MOŻA PRZEWOZIĆ AUTOBUSAMI I TRAMWAJAMI ROWER> CZYTAŁEM W REGULAMINIE> POD WARUNKIEM ŻE JEST TO ,,rowerek dziecięćy"...hehe
Ma limit 60 znaków
SiD
Kontakt:

Post autor: SiD »

Z zabrudzenia mi jest tak, ze nie wolno wnosic nieczego do komunikacji miejskiej co moze spowodowac obrzydzenie (rowero caly w gownie) lub straty materjalne w sensie, ze ktos sie ubrudzi (swoje ubranie) na tyle, ze nie da sie tego latwo zczyscic. Bloto w miare ok, ale ogulnie odradzam przewozenie roweru w godzinach szczytu... bo to dla nikogo nie jest przyjemne... dla bajkera tez nie :/

Co do jechania z mokotowa na Kazoory to ja podam dzisiejszy przyklad: dzis wyszedlem na rower po szkole. Pojechalem ze Sluzewa (kolo stacjii) w kierunku dolnej, tam chwila, potem na Agrykole, tam to ze dwie chwile, potem na kazoory... tam poskakalem sobie troszke... a potem wrocilem ze srednia na liczniku 40 km/h. Dodam, ze dokonalem tego naczczo i na fulu 200 mm skoku co nie ulatwia sprawy. Powiem, ze nie czuje sie specjalnie zmeczony... i spokojnie bym skoczyl jeszcze na starowke zobaczyc, ale zaczelo zmierzchac... Tak wiec sam przestaje jedzic metrem to jest nieoplacalne i zupelnie mi do niczego niepotrzebne. Dodam, ze rowerem jest rowniez w brew pozorm szybciej :)

Jak metre to najwyzej do serwisu jak nic nie dziala... nic wiecej
pasqd
Kontakt:

Post autor: pasqd »

metrem mozna, ale w sumie zawsze sie kanar przypierdoli (nawet jak masz bilet). ostatnio straszyli mnie ze "bagaz" jest niewymiarowy... Powiedzialem im, ze spoko, jak chca to pojde z nimi do centrali MZT czy gdziechca, ale kasy im nie dam. Odstapili...

Wkurwia natomiast fakt, ze rowerow nie mozna przewozic autobusami. Rozumiem, ze nie wpakuje sie z ubloconym bikiem do autobusu (nawet neoplanu, ktory ma miejsca na 3 wozki) ktory jest pelny, ale zeby wyganiac rowerzystow kiedy autobus jest praktycznie pusty i nic nie rokuje ze sie zapelni (ostatnie kursy dziennych, przed pierwszymi nocnych).

BMXowcy maja fajnie, bo kiedys widzialem jak wmowili kierowcy ze wioza rowerki dzieciece (takie mozna przewozic za darmo) :))
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

a ja powtorze - zbieramy sie po wschodniej stronie siekierdkowskiego (wal miedzyszynski) o godz 9,40 kto chce jechac z nami to zapraszamy.
:)
kij z metrem :P no ale rozumeim ze przyjezdni moga chciec z niego skorzystac toz to nie mowie ze zle, ale warszwiacy zamiast metrem mogli by posmigac normalnie na biku :-)

ave
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Slon
Kontakt:

Post autor: Slon »

Ja rozumiem ze na rowerku fajniej ale wyobrazcie sobie miny ludzi
tak ze 30 chlopa z bikami w zbrojach fulach itd itp
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=333510 <= ja
pasqd
Kontakt:

Post autor: pasqd »

poza tym lepiej przejechac te 20 kilka minut z centrum metrem niz dupe moczyc w tak przechujna pogode :(
ODPOWIEDZ