Dirt-budowa startu - POMOCY

MAST
Kontakt:

Dirt-budowa startu - POMOCY

Post autor: MAST »

Żeby umieć skakać trzeba trenować zeby trenować trzeba miećgdzie ja nie mam to sobie postanowiłem usypać. Fajnie mam juz dwie wywrotki zeimi - czyli ładny stolik filmów sie naoglądąłem (NWD 2).
Żeby sobie polatac to sie trzeba rozpedzic a jak to zrobić zeby sie nie zapedałowac na smierc ?
Za motocyklem odpada bo to nie ekonomiczne ismierdzi
Więcc zaczołem budowac rampe startową tak jak w NWD 2 tylko ze oni są kozacy i majabycze hopy to moja rampa jest mniejsza
3 metry wysokości 170 cm szerokośći i 280 cm długości teraz tylko najtrudniejsze przedemną jak zbudować zjazd ?

Moze macie jakieś pomysła albo ktos sie juz z takim problemem borykał bo ja zabardz onie wiem pod jakim kątem powinien by ć ten zjazd zeby maxymalnie wykorzystać wysokość i nie zderzyć sie z ziemią.

Jutro dam linka do zdjęc

Pozdro i dzięki za rzeczliwe odpowiedzi
Bartuch
Kontakt:

Post autor: Bartuch »

nie lepiej zamiast jak najstromszego zrobic taki ze 45* i dokrecac juz podczas zjazdu z niego? to zamala rampa, zeby wogole nie dokrecac, wioec albo na rampie, albo na plaskim...
agressor
Kontakt:

Post autor: agressor »

3 metry i ostry kąt to wcale nie jest malo :)
bartec
Kontakt:

Post autor: bartec »

a drabinke masz? :)
evilbiker
Kontakt:

Post autor: evilbiker »

albo jedź na budowe albo zrób, ae z palet, ja mieszkam na nowym osiedlu to palety wszędzie się walaja, tylko troche ich trzeba na rozpęd ;)
frirajder
Kontakt:

Post autor: frirajder »

Zbij z desek, co za problem?
Kermit
Kontakt:

Post autor: Kermit »

u mnie na torze zrobiliśmy zjazd 2,5 metra wysokości zjazd jest pod kątem 60 stopni do ziemi i jest zrobiony w następujący sposób
- dwie podpory po bokach
- między nimi żebra z desek
- na tym wszystkim przykręcona sklejka
Pozdrawiam, Marcin

http://www.freeridezone.za.pl

http://www.vb-site.prv.pl
ODPOWIEDZ