Poziome haki i szybkozamykacz...
-
- Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
- Kontakt:
Poziome haki i szybkozamykacz...
No wiec moi drodzy bede zmieniał koło na tyle,bo narazie miałem takie stare z piastą nie pod tarcze, problem taki ze obecnie wiekszosc z was ma pionowe haki a w nich oske piast z szybkozamykaczem,a ja mam pionowe... Ktos ma pomysł co zrobic zeby sie nie przesuwało koło?Czy szybkozamykacz da rade utrzymac koło?Czy zmieniac oske na taką ze srubami?A wogole moze jaką piaste kupic?
Sorki jesli post jest niezrozumiały i z błedami - jestem zmeczony starsznie :/
Sorki jesli post jest niezrozumiały i z błedami - jestem zmeczony starsznie :/
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
Re: Poziome haki i szybkozamykacz...
chrosciel napinacz hand made:D podkłądaka kawałek gwintu druga podkąłdka i sruba;] i to wszystkko;]
www.ROMED.pl lamusy!
-
- Kontakt:
Ośki za 8 zeta w ciągu dwóch dni pogiąłem 3. Strata pieniędzy.
Mam kumpla co ma poziome i piaste na zacisk i nic mu sie nie rusza, chociaz większa pewnosc jest jak ma sie śruby co jest oczywiste.
Ja mam ośke robioną na zamówienie. Tam gdzie haki 10mm, tam gdzie łożyska 12, a pomiędzy łożyskami 14. Kosztowała 75 zeta. Hartowana 42 hrc czy **** wie coś takiego nie znam sie : D Gość przy mnie ją wsadzał w imadło, skręcał, tłukł młotkiem w gwint i żadnego śladu na niej nie ma : D
Mam kumpla co ma poziome i piaste na zacisk i nic mu sie nie rusza, chociaz większa pewnosc jest jak ma sie śruby co jest oczywiste.
Ja mam ośke robioną na zamówienie. Tam gdzie haki 10mm, tam gdzie łożyska 12, a pomiędzy łożyskami 14. Kosztowała 75 zeta. Hartowana 42 hrc czy **** wie coś takiego nie znam sie : D Gość przy mnie ją wsadzał w imadło, skręcał, tłukł młotkiem w gwint i żadnego śladu na niej nie ma : D
mi na szybkozamhykaczy latało. Przy glabach i ladowaniach bokiem, kólko szlow bok i obcierało o ramke. Można dac napinacz bm,x wyciagajacy w przód, a miedzy ramka a ośka wrzucic jakaś podkładke by do przodu sie nie przesuneło (dorobic lub wrzucic cos jak podkąłdka z klocków hamulcowych taka szersza). Ja nieznosiłem tego i przerzuciłem sie na pełne oski na naketki. Ale te sie gna w kiepskich piastach szczególnie. Jazda z kilkoma kulkami, oska w zapasie i 2-ma kluczmi do konusów i zmienianie osi na chodniku meczy. Stą wrzuciłem od 14mm i zapomniałem co to bół pleców od zmieniania osi na środku ulicy 2x dziennie. :)
dupa.