Mam pytanie związane z klamkami lx - wystarczy jedna odp. otóż klamki mają regulacje 3 stopniowa siły hamowania wiec jak nastawie na H czy na L będe miał większą siłe hamowania ????
Ja mam stxy rc i ustawione na tą dziure najdalszą jak patrzysz znad kiery. Nie wiem czy H czy L bo rower mam w drugiej chacie, ale wydaje mi sie, ze wlasnie przy takim ustawieniu hamuje najmocniej bo ta prowadnica ciągnie więcej linki. Wcześniej jeździłem na dziurze najbliżej kiery i teraz jest znacznie lepiej ;]
sam nie wiem jak to dziala ustawilem na h do tarczy i jest miut, nie obciera, modulacja ok mimo ze to deore :P i nawet sila niezla (jade 20km/h i blokuje kolo jednym palcem :P)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Ja też nie wiem jak to jest - zostawiłem pośrodku i hamuje dobrze - blokuje ładnie a i przy manualu nie ma żadnych problemów.
Wogóle co za idioci to zrobil na taki mały ampul? odrazu rozjebałem gwint:P ale sobie napiłowałem go i zrobiłem na płaski śrubokręt:P
na H jest tzw. wieksza ***** mocniej koło blokuje ale trzeba robic wiekszy ruch klamka na L jest slabiej ale champel szybciej bierze bo jest krotsza droba linki chłopaki sam tak probowałem i w serwisie tak mowili
BLACKBOX 203mm i klamka LX i nie ma mocnych nawet niektore hydr. sie chowaja
tzn. klamka zbliza sie bardzie do gripa - kiery rozumiesz??? no ja wiem ale prowadnica linki sie wsuówa lub wysówa i przez to masz wiekszy łub mniejszy ruch klamki czaisz czy jeszcze nie ???? zobacz u kogos kto ma takie klamki jesli sam ich nie posiadasz pzdr.
ale pierdolicie. H-high większa siła, ale klamka przy takim samym ruchu bierze mniej linki. przy lekko skrzywionym kole klocki zaraz obcierają o obręcz. pozycja raczej do tarczówek.
L-low mniejsza siła, klamka przy takim samym ruchu jak poprzednio bierze duzo więcej linki. sie juz domyślcie reszty.
to jest hard i light ! jak jest na hard to jest twardszy i szybciej blokuje a na light modulacja jest wieksza. ale do tego to trzeba miec porzadne szczeki i kloce :) zeby dzialalo jak trzeba. i tak sie chowaja przy hs`kach :)