DC Akita

pieniekziom
Kontakt:

Post autor: pieniekziom »

dobra to pokazcie rame mi full do 4x oprocz DC akity...pokazcie mi..
hueheuheue
goRz
Kontakt:

Post autor: goRz »

no generalnie cena za Corso trochę przegięta to prawda

Popolemizuję ?! jednak z wywodem foghorna ot tak dla zabawy:) Plan Twój ma pewne luki:

a. Nie wiadomo czy po sezonie Stinky w ogole bedzie, Ski-team mało zamawia
b. jesli bedzie to czy bedzie twój rozmiar,
c. Opchnięcie części po tyhc cenach może zając sporo czasu,
d. trzeba mieć więcej kapitału, bo najpierw trzeba kupić cały rower...

a cena za Cane Croso i tak za duza
"Hey ho lets go!"
foghorn
Kontakt:

Post autor: foghorn »

pieniekziom - big hit z linka

a.jestem z wawy i w waiwe sa na luzaka wszystkie rozmiary nawet do sierpnia,potem zostaja w pojedynczych sklepach - pracuje tez tam moj kumpel

b.bedzie,wcale ich malo nie zamawiaja,a jak zaczyna brakowac moga ci sciagnac z calej poslki

c.sprzedawalem teraz uzywna rame - sprzedawalem tydzien, amora rowniez teraz - 2 tygodnie - obie rzeczy byly uzywane i obie drogo puscilem - to sa czesci nowe, duuuzo tansze

d.ale warto!
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
leo
Kontakt:

Post autor: leo »

Burning w moim pitbullu sa takie haki - http://www.mtb.radom.com.pl/black%20widow/3.jpg

Pierwszy pitbull mial te azurowe haki ktore szlag trafil od jazdy po prostym - lakier byl czarny mat - schodzil bardzo szybko - w obecnym trzyma sie jeszcze - nie mialem czasu tez pojezdzic dlugo na nim - bo miesiac ( z wakacji ) ponad czekałem na 2-giego pitbulla.
Virus
Kontakt:

Post autor: Virus »

bosh... ej dc pojeb*** doszczetnie :| kur** za akite 2500tys :| debile :| max 1500 moge dac :| ku*winsyny je*ane :| spie*alac z takimi cenami na zachow :| to polska a nie usa gdzie za pensje mozna kupic 4juniory :| a w polsce na 1 juniora braknie :|
http://www.ebike.pl/
Tioga
Kontakt:

Post autor: Tioga »

popieram virusa.dc mysli ze jak wypuscil akite 4x to juz nie wiadomo cuda na kiju bo to full i cene tez mozna przywalic no a jak kupią kupia napweno. A wlasnie ze nie kupią ktos o zdrowych zmyslach ladnie podziekuje.

a i jeszcze jedno jakis koles niie bede cutowal nicku napisal zebysmy wspierali dc bo to polska firma i to polskia rama.To ja sie pytam cwaniaku jak mnie dc wspiera z takimi cenami. zastanów sie co piszesz szkoda twojego cennego czasu na takie byrdymaly.

najlepiej by bylo jak by ktos tu sie pojawil z tej firmy i wyjasnil nam przyszlym uzytkownikom dlaczego tak dlaczego taka cena.co z tego ze my weszlismy do uni jak portfele zostaly te same.

jeszcze widocznie sie nie nauczyli.a niech spojża na dystrybutorów marcoka klepią biede bo kurwaaaaaaaaa ni hujaaa nikt nie kupi shivera za 3200 zl jak za granicą mozna dostac za 800zl na wyprzedazy no slucham gdzie do ludzi gdzie do ludzi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
kiedy wreszcie cieplo!!!!!!poczta nieprawdziwa
Tioga
Kontakt:

Post autor: Tioga »

wkurwilem sie ostro sorka
kiedy wreszcie cieplo!!!!!!poczta nieprawdziwa
mosh
Kontakt:

Post autor: mosh »

Przecież i tak nie mace zmiaru kupować ram DC, to po jakiego grzyba najeżdrzacie na tą firmę? I nie macie zamiaru ich kupować nie dla tego że są drogie ale dlatego, że w waszych małych pustych główkach nie mieści się, że ktoś może zrobić coś dobrego i sprzedawać to za uczciwą cenę. Jesteście żenujący a najlepsze jest to, że piszecie na tym malutkim forum, którego nikt nie bierze na poważnie a wydaje się wam, że jesteście opiniotwórczy. Tak naprawdę nie macie pojęcia o rowerach i wyżywacie się na czym popadnie. Akurat większość z was znajduje się w okresie dorastania i nadmiar testosteronu powoduje, że musicie się na czymś wyżyć. Rozumiem, ale lepiej wybiec na zewnątrz i porzucać się śnieżkami. Pewnie będziecie teraz najerzdżać na mnie ale szczerze mam to w dupie.
Pozdrawiam
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

[b]Virus[/b]

przesadzasz....czlowieku ile masz lat ?

wogole wszyscy co bluzgaja mogli bys spuscic z tonu a takie wziazanki...

ktos wczesniej dobrze napisal : nie chcesz nie kupuj....choc roznie to mozna rozumiec ale mniejsza z tym...

co do inncyh NOWYCH ram w tej cenie i do strikte 4x jest praktycznie zero :/ , i w zasadzie pozostaje suzkanie uzywek i nie wiem czy nie wolalbym uzwyke niz nowa akite za 3500 bo to sporo kasy....np ost byl nicolai za jakies 1500 na allegro

ale fakt faktem ze KITa ( :P ) ma mala konkurencje poki co...

pzdr 900
www.mm-foto.pl
wookie85
Kontakt:

[b]mosh[/b]

swieta racja ;] .... niestety :|
www.mm-foto.pl
Burning
Kontakt:

Post autor: Burning »

[b]wookie85[/b] 3500zl DC chce podobno za CaneCorso z najlepszym damperem, a za Akite 2.5 kafla w najwyzszej wersji..
konkurencja? jakis nicolai i khs..
S> Tioga Factory DH 2.1 Pro (przod i tyl) <- 90zl/sztuka
foghorn
Kontakt:

Post autor: foghorn »

[b]Tioga[b]

a i jeszcze jedno jakis koles niie bede cutowal nicku napisal zebysmy wspierali dc bo to polska firma i to polskia rama.To ja sie pytam cwaniaku jak mnie dc wspiera z takimi cenami. zastanów sie co piszesz szkoda twojego cennego czasu na takie byrdymaly.

POPIERAM!!!!

to powinny byc ceny na nasze kieszenie, a do tego wsyzstkiego w zeslzym roku bylo bardzo duzo postow od ludzi ktorzy mieli nie mile sytuacje z ramami tej firmy.To w tym roku dc nas zaskoczylo nowymi modelami ale za to w kosmicznych cenach :) Gdybym wiedzial ze poprzednie lata DC swiadcza o tym ze maja coraz wieksza wiedze,ramy ich nabieraja respektu wsrod rowerzystow to rozumilabym jeszcze ceny, ale no sorry DC to nie Author (ktory jest tanszy i tak) ani inna renomowana firma.Jedne co maja dobre to geometrie ram (zerznieta z innych marek, wiec nic dziwnego,nie neguje tego).

I NA KONIEC:
akita nie ma konkurencji? big hit z mojego linka wychodzi 1500zl, na uparciucha mozna tu mowic o dm fr 2.0 ale bije akite na glowe chocby mozliwosciami regulacji,tym ze jest sprawdzona w jakims stopniu juz.

DC w tym roku zrobilo jeszcze jedna bardzo dobra rzecz - 2 lata gwary!! to ogromny plus i nawet warto za to doplacic do ramy,ale z drugiej strony niech sie wypowiedza ci co korzystali z obslugi dc kiedy ich ramce sie cos stalo....sam jestem ciekaw

aha i jeszcze do mosha - mam 24 lata, brykam od lat, irytuje mnie co napisales, jestem na etapie zmiany sprzetu i wlasnie chce kupic rame, wiec nie widze nic dziwnego ze mam swoje obawy i zdanie.
Tak to forum nie liczy sie,jest tu masa nic nie wiedzacych ludzi, ale pomimo ze jezdze duzo lat,w sklepie rowerowym spedzam godziny,troche tego sprzetu katowalem i testowalem to ciagle moge odnalesc tu cos nowego,zawsze mozna pogadac z kims kto ma dany sprzet ktory chcesz kupic,wielu ludzi daje dobre rady i udziela swoich spostrzezen.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
Eee...
Kontakt:

Post autor: Eee... »

ramy jak akita drugiej nie dostaniesz w tej cenie, a co do tego wiekszego fulla to rzeczywiscie ze stinkim to sie nie mierzy ale ma system przeciw bujaniu czego stinki niema i wyglada na lzejsza. odpowiedz jest porosta te ramki sa dla konkretnie poszukujacych ludzi ramy do 4x fullu i lekkim fr.
kml
Kontakt:

Post autor: kml »

[quote="Eee..."]ramy jak akita drugiej nie dostaniesz w tej cenie, a co do tego wiekszego fulla to rzeczywiscie ze stinkim to sie nie mierzy ale ma system przeciw bujaniu czego stinki niema i wyglada na lzejsza. odpowiedz jest porosta te ramki sa dla konkretnie poszukujacych ludzi ramy do 4x fullu i lekkim fr.[/quote]

JAKI SYSTEM PRZECIW BUJANIU??? powiedz cos wiecej bo mnie to ciekawi okrtunie jaki to ma ten system. Od 2000r zapierdlam na fullu jeden zawias z normalnym shockiem i jestem ciekawy czy ja tez mam system przeciw bujaniu, o ktorym zapomniałem ze jest.
Enduro Rider. http://tinyurl.com/5alos
wookie85
Kontakt:

a to cos ******** mi sie ;] 2,5 ... to juz nie jest AZ tak zla cena...

( kurde ale ktos wczesnie pisal ze akita 3500 :/ , no mniejsza z tym..)

pzdr 900
www.mm-foto.pl
mosh
Kontakt:

[b]foghorn[b/]
nie pisałem tego do ludzi takich jak ty, których wypowiedzi sa merytoryczne, tylko do kolesi typu virus, który pewnie dostał dzisiaj klapsa od mamy i musi się odegrać.

nie urodziłem się też z misją obrony dc tylko wkórza mnie typowo polska huzia na józia.

jeżeli uda ci się ta cała teoretyczna operacja ze specem to respekt, ale moim zdaniem to mało prawdopodobne. jeżeli natomiast coś by mu się stało to winszuje sukcesów z reklamacją.
dc może mniej markowe ale reklamacje załatwiają .

dla równowagi to ciekawi mnie, że nie słyszałeś o pękających fr.02 przy mocowaniach dammpera i o braku możliwości włozenia większego blatu niż 38.
musisz mieć też atomową nogę skoro chcesz zastąpić lekkieo 4x ciężkim fr :).

jak chcesz kupić ramę dc, a cena ci nie styka to może napisz do nich i negocjuj bo napier**** na forum z pewnością niczeg nie osiągniesz.

a jak ich nie lubisz to przyznaj otwarcie - twoje prawo :)
Bkillah
Kontakt:

Post autor: Bkillah »

a ja wiem czemu DC wprowadzilo ceny zaporowe . W zeszlym roku ceny byly znosne, ludzie kupowali ich produkty i zrobily sie popularne, potem pekaly, psuly sie, krzywily sie i ... nie oplacilo im sie to. W tym roku daja takie ceny bo:

Jak nie kupia - to nie zepsuja :D
www.hcfr.pl !!
Virus
Kontakt:

Post autor: Virus »

mosh wes sie grzecznie mowiac odpie*** :| a ty sie zachowujesz jak bys pochodzil z patologicznej rodziny :| cos ci nie pasi we mnie to sie nie wypowiadaj na moj temat :|

a czemu nikt nie wyprodukuje ramy full do dirtu i stritu ? z malym skokiem ? cos a'la Akita ? ja na przyklad dal bym za taka rame max 1500 a akita to lekka przesada z cena :| za 2500tys to ja sobie kupie juniora i draga :| i nie bede potrzebowac tylnego amora :| max 1700 bym zrozumial no ale... DC produkuje ramy na rynek zachodni nie myslac o rodakach ktorzy tyle nie zarabiaja :/
http://www.ebike.pl/
mosh
Kontakt:

a ja bym se kupił np skode octawie kombi nówke za 30 tysia. czemu te sk******** czesi nie myślą o biednych polakach ?

to był oczywiście abstrakcyjny przykład :)
ODPOWIEDZ