No wiec tak jak w temacie! Mam hamulec mechanika shimano 515,jest on z adapterem na przod ale ja go zamontowalem na tyle dodajac podkladki(wiele osob tak robi) i mam teraz problem! gdy naciskam hamulec i szceki sie schodza odgina mi tarcze ale nie w jedna strone tylko w obie! od strony ramy zgina sie do widelca a pozostala czesc zgina sie do kola! Słyszalem ze mechaniki musza sie troche wyginac ale chyba w jedna strone? Co z tym zrobic?? tak musi byc??
No tak nie duzo! ale niepokoi mie to ze sie gnie nie w jedna strone rownomiernie tylko w obie ale ta sa takie nie duze odgiecia pewnie takie ja ty podales
No tak nie duzo! ale niepokoi mie to ze sie gnie nie w jedna strone rownomiernie tylko w obie ale ta sa takie nie duze odgiecia pewnie takie ja ty podales
a nie da rady przesunać zacisku ? ja kiedyś przy rst musiałem trochę zeszlifować adapter bo zacisk był za blisko tarczy i klocek z tej strony non stop tarł. popróbuj pokombinować w takiej właśnie płaszczyznie
moża da też rade dosunąc ten klocek od strony koła?
[b]BikerBo[/b] ja mam avida bb7 i TYLKO jeden klock jest ruchomy,
moim zdaniem takie wyginanie tarczy jak opisal [b]Goldi[/b] jest wynikiem zlej sztywnosci, poprostu tarcza jest lipna, powinienes dosunac klocek od strony kola jak najblizej tarczy aby giela sie minimalnie, w mechniku nie da sie inaczej...........
znam ten problem....jeżlei tak \ albo / jest tarcza w zacisku to daj kawałki żyletki pod odpowiednią strone między zaciskiem i adapterem oraz między zaciskiem i amorem/ramą jak pierwsze nie wystarczy....powinno być ok, bo przy takim ustawieniu jak masz teraz hampel będzie do dupy :/