Wiec tak jak zmienic skok w rst omega t4, myslalem zeby zamiast elastomera dac sprezynki tylko jakiej dlugosci one powinny byc z amorka chce wyciagnac jakies 100-110 mm skoku
Ps. jak macie głupio odpowiadac to nie odpowiadajcie wcale, a szukałem ale nic co by mnie interesowało nie znalazłem :/
hehe znam przypadek przerobienia rst cappy t4 na 110mm
sztywnosc calkiem spoko ;) uszczelki sa juz tak wyrobione ze mozna miedzy nie a golen bezproblemu wsadzic spory srubokret. i przy odbiciu fajnie dzwonil. prawie jak skarbonka.
jak dlamnie amorow tego typu (rst, tansze sr) lepiej w ogole nieruszac to moze jakos sie beda trzymac. tak wiec po przerobieniu moze sie okazac ze zamiast:
-"mam zamiar go wymienić zaniedługo"
-musze go wymienic i to juz!
słuchaj mam gile i zwiększyłem skok do 100 mm nie wysuwająć lag musisz zamiast elastomeru wsadzić spręzynke albo wszystko wypieprzyć i wsadzić długą sprężyne ja tak zrobiłem i jeszcze zalałem olejem i mi na mrozie nie zamarza i chodzi lepiej
fajne luzy bedzie miec :)))
milego latania... tylko jeszcze wczesniej dorob u tokaza stalowe korki bo tymi plastikami zaraz po japie dostaniesz a po co ci to...
pozdro...
A wracajać do wózka to wiecie :D Z przodu 14 calowe felgi giovani a z tyłu 22 cale ( a la traktor) W podłokietnikach 7 calowe monitory a z tyłu w koszyczku na zakupy 16 calowe subwoofery :D Ye Ye Yeah Always hardcore :D
jak już jesteśmy w temacie zmiany skoku, to jak jest ze zmniejszaniem. Chodzi mi o drop offa 2003. Dało by się go skrócić do około 110 mm ? Jak by się zmieniła praca, sztywność? I czy w ogóle to da się zrobić i czy jest bezpieczne?