HFX-9 czy HOPEMono MINI ???

_Outsider
Lokalizacja: Kielce, a w weekendy Wolbrom tudzież Kraków... światowy człowiek jestem:P
Kontakt:

HFX-9 czy HOPEMono MINI ???

Post autor: _Outsider »

Własnie... co mi powiecie?? który komplecik wybrać??:> oba oczywiście nowe tegoroczne... wady zalety... prosze o konkretne wypowiedzi;-)
Rozyeb Team Wolbrom | Extreme-Bike shop Wolbrom
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

ja bym hopa bral sam sie nawet nad nim zastanawiam a ten mini to jest ten 2 tloczkowy niby do xc ?
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
ed3ride
Kontakt:

Post autor: ed3ride »

bierz Hayesa!! sila hamowania miarowa, wogole dla mnie wypas ale nie wiem jak ten Hope sie sprawuje
Cosmos
Kontakt:

Post autor: Cosmos »

do czego Ci ten komplecik ??
http://cosmos.pinkbike.com/
Paulo-ride
Kontakt:

Post autor: Paulo-ride »

Nie no wypowiedz ed3ride jest niezla:)
Cos w tym stylu:

"Z kim sie lepiej bzykac, z Renata Beger czy z Jenna Jameson??"

"Bierz Renate, sila miarowa, wypas, ale nie wiem jak sie ta Jenna sprawuje"

:))))))
_Outsider
Lokalizacja: Kielce, a w weekendy Wolbrom tudzież Kraków... światowy człowiek jestem:P
Kontakt:

hmm.. Cosmos.. ale to w sumie nie ma więksego znaczenia do czego ja ich będę używał... powiem, że nie do XC.. więc na wadze mi nie zalezy... che je wpakowac do nowego full`a którego majstreuje na wiosne. HOPE`y mogę mieć w dość dobrej cenie, porównywalnej do HFX`ów... wiem że ludzie je chalą (hope).. ale słyszałem tez sporo niepochlebnych opinii.. dlatego najlepiej jesli wypowiedzieli by się użytkownicy.. jesli o HFXy chodzi to dobrze wiem jak to działa.. ale nie mam porównania do hope`a... minus hayesów to te pieprzone luzy które dość szybko się pokazują...
_Outsider
Kontakt:

tzn nie o sorki.. źle sie wyraziłem.. owszem ma znaczenie do czego hampel będzie... ma bez problemy zatrzymać ok. 20kg rower + ja niecałe 70kg:) czasem rekreacyjne DH, troche po mieście ale głównie jakieś szybkie traski w dół po lesie... MONO mini przeznaczony niby do XC i enduro.. ale czy da rade?? ponoć lepszy od XT:)
_Outsider
Kontakt:

?? ?? ??
jasiek
Kontakt:

Post autor: jasiek »

Hayes tylko weź z dużą tarczą i bedzie git :)
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
ciamek
Kontakt:

Post autor: ciamek »

Ja tez zalozylem jakis czas temat o hope'ach mini, ale nie uzyskalem konkretnych odpowiedzi.

ciamek
BaDMaN
Kontakt:

Post autor: BaDMaN »

w stanach hayesy kosztują 100$ więc przy szczęściu i jak masz kogoś kto Ci załatwi możesz mieć dwa hayesy w cenie jednego hope'a ;]
_Outsider
Kontakt:

wiem po ile są w stanach:-) i owszem mam tak kogoś... nie chodzi mi jednak o cene... szkoda ze nikt na forum nie jeździ (bo jak widać nikt) na tych hope`ach.. bo naprawdę jestem bardzo ciekaw jak to chodzi...
BaDMaN
Kontakt:

Post autor: BaDMaN »

mój kolega ma hope'y i są zajebiste, w sklepach w wawie wszyscy je bardzo zachwalają i hamują zajebiście jak jedziesz i zaciśniesz hampel na przednim na asfalcie to koło sie zatrzymuje i zostaje ślad po gumie
oort
Kontakt:

Post autor: oort »

BaDMaN: to nie o to tylko chodzi, żeby koło się w miejscu zatrzymywało, bo to i v-ką można <: plus tarczówek to modulacja. więc dobra tarczówka pozwoli się przejechać na przednim kole, a nie tylko zatrzymać (; dlatego porównywać należy pod różnymi względami: siła, modulacja, awaryjność...
merida kalahari, platformy wellgo, kierownica dabomb i topgun 25 mm <: zaiste hartkor (;
the dude
Kontakt:

Post autor: the dude »

Tym hamplem bedziesz raczej mial problemy zatrzymac pikujace z gory 90 kg, z drugiej strony lepsza modulacja, ale co z tego jak bedziesz mial problem zeby wyhamowac, no i serwisowanie drozsze niz w hayesach. Jesli juz to raczej sie rozgladaj za M4.
Cosmos
Kontakt:

Post autor: Cosmos »

ja bym proponowal hfx9 hd...
http://cosmos.pinkbike.com/
ODPOWIEDZ