mam problem z sformatowaniem dysku c :/ mam win xp i jak chce sformatować dysk to wyswietla mi kounikat zebym wpisał haslo administratora a takowego hasla nie ma :/ wiec daje enter , pojawia sie ze zle haslo :/ wiec w systemie ustawiam haslo , póxniej je tam wpisuuje i to samo :/ wie ktoś jak sobie z tym poradzić ??
wiem ze się nie da spod windowsa sformatować c bo tam jest system , ale w xp jest tak ze zeby sformatowac trzeba sie zalogować do kopi systemu i tam masz wymienione wersje systemów operacyjnych zainstalowanych obecnie a ze ja mam jedną to wybieram "1" wciskam enter i on chce hasło , a hasła nie ma :/
dziwne, powinieneś włorzyć płyte xpa on sam sformatuje dysk, jeśli nie mozesz w rzaden sposub dac mu formata to proponuje iść z dyskiem na inny komp podłaczys dysk jako slavea i sformatować go normalnie( ten twoj dysk oczywiście) ten sposob jest chyba w twoim przypadku najlepszy
[quote="Baal"]albo stary sposób z dyskietki, i nie ma bata żeby nie poszło[/quote] ale z dyskietki nie pójdzie bo win 98 ma system plikuw fat32 a ja na xp mam ntfs i dyskietka nie sformatuje dysków
:/
znacie moze jakis program zeby nim sformatować ?
instalujesz power quest partition magic 8 (np z kazy), potem robisz dyskietke startowa z plikami PM wersja dos (albo plytke), odpalasz dyskietke i nawet jesli sama "dyskietka" nie widzi ntfs to partition magic powinien i tam mozesz kasowac formatowac itd
sprubuj tak ustaw w biosie zeby napoczatku czytalo dyskietkie a nie c. nastepnie jak jush bedziesh w dosie wpish "fdisk" lub "fdisck" nie pamietam i utwuz podstawa partycje dos- wtedy przez dyskietke powinno pujsc.
a jesli to nie pomoze to to najlepiej wykrec dysk idz do kumpla z dyskiem ustaw zworki na "slave" podlacz zamiast cd-roma ( tak zeby cztalo jako dysk wymienny) i odpalash normalnie windowsa z dysku kumpla wchodzish do moj komputer klikash prawym na twoj dusk i formatuj........
to musi pomuc
górniczo-hutnicza orkiestra dęta
robi nam papparara....
ok dzieki za wypowiedzi jutro ide do kumpla zrobie poprostu tak jak chciałem tylkoz e nie miałem dokogo iść bo wszyscy mieli win 98 to by mojego dydsku nie wykrylo , ale znalazłem kumpla z xp i jutro to zrobie
Hmm a po co-wszystko co piszecie jest skomplikowane - uruchamiasz kompa i jak sie uruchamia(zaraz po testowaniu pamieci) wciskasz f8, az sie pojawi ekranik z wyborem sposobu ladowania - wybierasz tylko wiersz polecen i jak sioeuruchomi wpisujesz format c:\ i jedziesz! Wszytsko bez problemu, szybko i fajnie:P
może zrób restart bigosa....wyjmij bateryje, poczekaj chwile, włóż i wiadomo co dalej....u mnie luzik był z formatiowaniem, tylko windows sie nie chciał póżniej instalowac <hahaha>
kto wie jaka jest komenda do formatowania dysku c w tym programie power quest partition magic 8 ?? bo mam juz ta dyskietke tylko nie wime jaka komenda ( format c: nie działa :/)