format c: problem :/

młoczysław
Kontakt:

format c: problem :/

Post autor: młoczysław »

mam problem z sformatowaniem dysku c :/ mam win xp i jak chce sformatować dysk to wyswietla mi kounikat zebym wpisał haslo administratora a takowego hasla nie ma :/ wiec daje enter , pojawia sie ze zle haslo :/ wiec w systemie ustawiam haslo , póxniej je tam wpisuuje i to samo :/ wie ktoś jak sobie z tym poradzić ??
No Jump - No Fun BORN TO RIDE WIOSNA YEAHHH
młoczysław
Kontakt:

zalezy mi na bardzo szybkiej pomocy :( z góry thanks :]
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

lec z dosa ;asd
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
młoczysław
Kontakt:

jak to z dosa ?? bo ja wkładam płyte z win xp --->reset i wtedy na stronie kodowej wpisuje format c: , jest na to inny sposób ??
bart
Kontakt:

Post autor: bart »

Ale ty chcesz sformatowac c: pod windowsem? :|
[url=http://tiny.pl/m1xh]pimpmobile ^^[/url]

[url=http://tiny.pl/m4f2]twotires[/url]
bart
Kontakt:

Post autor: bart »

No wkladasz ta plytke i wybierasz instalke od nowa. pyta czy wczesniej sformatowac dysk. To tyle chyba.
[url=http://tiny.pl/m1xh]pimpmobile ^^[/url]

[url=http://tiny.pl/m4f2]twotires[/url]
młoczysław
Kontakt:

wiem ze się nie da spod windowsa sformatować c bo tam jest system , ale w xp jest tak ze zeby sformatowac trzeba sie zalogować do kopi systemu i tam masz wymienione wersje systemów operacyjnych zainstalowanych obecnie a ze ja mam jedną to wybieram "1" wciskam enter i on chce hasło , a hasła nie ma :/
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Czyli haslo jest tylko o tym nie wiesz. Tak bywa.

Format i tyle.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
pieniekziom
Kontakt:

Post autor: pieniekziom »

no zaladowujesz z boot menu na plytke i tam wybieraszinstalke z formatem i idzie..
hueheuheue
Baal
Kontakt:

Post autor: Baal »

albo stary sposób z dyskietki, i nie ma bata żeby nie poszło
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=434847
PaTyK
Kontakt:

Post autor: PaTyK »

dziwne, powinieneś włorzyć płyte xpa on sam sformatuje dysk, jeśli nie mozesz w rzaden sposub dac mu formata to proponuje iść z dyskiem na inny komp podłaczys dysk jako slavea i sformatować go normalnie( ten twoj dysk oczywiście) ten sposob jest chyba w twoim przypadku najlepszy
młoczysław
Kontakt:

[quote="Baal"]albo stary sposób z dyskietki, i nie ma bata żeby nie poszło[/quote] ale z dyskietki nie pójdzie bo win 98 ma system plikuw fat32 a ja na xp mam ntfs i dyskietka nie sformatuje dysków
:/
znacie moze jakis program zeby nim sformatować ?
młoczysław
Kontakt:

nikt nie wie jak obejść takie coś ??;/
Wilczek
Kontakt:

Post autor: Wilczek »

instalujesz power quest partition magic 8 (np z kazy), potem robisz dyskietke startowa z plikami PM wersja dos (albo plytke), odpalasz dyskietke i nawet jesli sama "dyskietka" nie widzi ntfs to partition magic powinien i tam mozesz kasowac formatowac itd
Leon
Kontakt:

Post autor: Leon »

sprubuj tak ustaw w biosie zeby napoczatku czytalo dyskietkie a nie c. nastepnie jak jush bedziesh w dosie wpish "fdisk" lub "fdisck" nie pamietam i utwuz podstawa partycje dos- wtedy przez dyskietke powinno pujsc.

a jesli to nie pomoze to to najlepiej wykrec dysk idz do kumpla z dyskiem ustaw zworki na "slave" podlacz zamiast cd-roma ( tak zeby cztalo jako dysk wymienny) i odpalash normalnie windowsa z dysku kumpla wchodzish do moj komputer klikash prawym na twoj dusk i formatuj........

to musi pomuc
górniczo-hutnicza orkiestra dęta
robi nam papparara....
młoczysław
Kontakt:

ok dzieki za wypowiedzi jutro ide do kumpla zrobie poprostu tak jak chciałem tylkoz e nie miałem dokogo iść bo wszyscy mieli win 98 to by mojego dydsku nie wykrylo , ale znalazłem kumpla z xp i jutro to zrobie
Rafał(olsztyn
Kontakt:

Post autor: Rafał(olsztyn »

Hmm a po co-wszystko co piszecie jest skomplikowane - uruchamiasz kompa i jak sie uruchamia(zaraz po testowaniu pamieci) wciskasz f8, az sie pojawi ekranik z wyborem sposobu ladowania - wybierasz tylko wiersz polecen i jak sioeuruchomi wpisujesz format c:\ i jedziesz! Wszytsko bez problemu, szybko i fajnie:P
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

może zrób restart bigosa....wyjmij bateryje, poczekaj chwile, włóż i wiadomo co dalej....u mnie luzik był z formatiowaniem, tylko windows sie nie chciał póżniej instalowac <hahaha>
http://dhcyc.pinkbike.com
młoczysław
Kontakt:

kto wie jaka jest komenda do formatowania dysku c w tym programie power quest partition magic 8 ?? bo mam juz ta dyskietke tylko nie wime jaka komenda ( format c: nie działa :/)
ODPOWIEDZ